Hipp Hipp HURRA!

Idag blir Beat HELA två år och kan numera räknas till de vuxna hundarnas skala! Tänka sig så liten o söt han var när han var valp.. Alla trodde att han var en Jack Russel.. Men snällare valp får man leta länge efter!


Foto: Therese Mattsson

I morse när jag gick upp.. Vad ligger då på köksbordet.. Jo detta:
 
Beats paket, med fårkort o allt! Beat var ju tvungen att posera med sitt ena paket också..

Om Beat fick välja skulle han nog vilja ha en heldag i fårhagen. Jag också! Nu börjar jag få abstinens.. Det är sjukt hur man kan vara beronede av att valla men det är jag! Hundarna med!
Ahhhh! Ge mig en bonde, med gård o får nu!

"Stå på händer" - fortsättning..



Idag har vi haft en vanlig dag.. Blött o slaskigt men lite sol på förmiddagen så då passade vi på att ta oss en promenad..
Annars har jag tränat vidare på vårt trix..

Idag tog jag också tag i att klippa rent Beat tassar.. Han får fula tofsar som man bara måste klippa bort.. Jax poserar med saxen men det är inte mycket på honom jag klipper.. Bara svansen, den får en sån ful virvel längst ut!

Nu blir jag väll svartlistad i vallhundsvärlden men jag klipper på både min border collie och working kelpie.. Till o med lilla Soya fick sig en ny trimmad svans.. 







Här har vi gänget ihop klämda i en biabädd!




"Stå på tassar"-träning & ridhus

Idag har vi haft en dag av träning! Jag fick lite inspiration av Emma & Harry och kände för att ge mig på att lära Jax så på "händerna" (framtassarna).. Vi lyckades inte hela vägen idag men vi har kommit en bra bit på vägen.. Vi var tvungen att sluta träna för att Jocke och Amanda kom o hämtade mig för att vi skulle ut till Hölö och ha lite ridhundträning..

Träningen gick ok.. Jax började med att vara GALEN, och helt focuserad på ALLT annat.. Då går han o tuggar, något som jag även har sett hans halvsyster Kellie göra när hon e upphetsad så jag skyller på generna =)..

Jag skakade om Jax och sedan så kopplade han på skallen igen och då gick det bra! Vi körde fotpositioner medans Jocke körde lite bitövningar med en doberman bakom oss.. SVÅRT sa Maxon Jaxon och fick verkligen ansträna sig för att TÄNKA och inte kika på vad Jocke gjorde! Han behöver verkligen utmanas och han svarar så bra på träning. Man kan liksom bli arg o säga till honom och han samlar ihop sig och kopplar på hjärnan o tänker och verkligen VILL!

Idag hade vi ett mindre genombrott på ställandet! Det börjar se FINT ut! Vi kör stadga och fart! Det är det momentet som känns osäkrast just nu men efter dagens träning så kändesdet hoppfyllt! Apportering tränade vi också och vi övande lite momentlikt inför klass I! Otroligt DUMT moment men men..

Nu ska vi sova! Jax står o suckar i trappan: Kommer du nån gång eller? Beat ligger och drömmer o springer och gnäller för fullt, jag undrar om han jagar får?

Här kommer en liten film från träningen av "stå på tassar"


Bortglömda bilder..

Jag satt i kikade igenom o städade lite bland alla miljardes bilder jag har på min dator.. Och vad hittar jag.. Jo Maxon Jaxon i fårhuset på Beteby..

VÄDERLÖS kvalité men desto finare motiv! Bilderna är från 16 januari!

Lilla vallhunden..


Oj va många...


Man kan ligga här o håll koll..


Eller så sitter man så här o håller koll..


Herren på täppan!


Nöjd liten pojke i fårhuset!

Jax är så skön för han är likom med mig, han fixar runt, spanar på alla djuren och håller koll!

Beat gör inte riktigt så.. När vi kommer in i fårhuset så går ögonen nästan i KORS på honom (som alla andra gånger)! Han hittar snabbt en grind o LÄGGER sig platt som en pannkaka! Här SKA minsann inget får gå ut! Vi matade, ströade o klippte o hade oss i flera timmar men han rörde sig inte ur fläcken.. När vi gick därifrån såg han liksom nöjd ut med sig själv.. Som om det var hans förtjänst och inte grindens att djuren inte gick i väg.. Han har ju hyfast höga tankar om sig själv i varje fall.. Men han lyckades inte fastna på någon bild!

Kul grej, snö i mängder o länksamling

Jag hittade en kul grej i Natalies blogg..

Man gör så här:

1. Ta fram din mobil.
2. Gå till inkorgen!
3. Svara på frågorna genom att skriva första meningen i sms:en
4. Fråga 1 - första meningen i första sms:et
5. Fråga 2 - första meningen i andra sms:et, o.s.v


1. Vad skulle du säga om din partner var otrogen?

- Ja tack gärna!

2. Vad säger du alltid till din bästa kompis?

- Vill till att vara ute i god tid, rädd att inte komma med?

3. Vad är det första du säger när din kompis blivit påkörd av en buss?

- Grattis på namsdagen!


4. Vad är det fulaste du skulle kunna säga åt din fiende?

- Tack det samma!


5. Vad säger din mamma innan du går och lägger dig?

- Tja!


6. Vad skulle du skrika om du vann en miljon?

- Det skulle vara jätte gott, räcker det till Jocke också?


7. Vilka ord skulle du säga till gud om du träffade honom?

- Jaha, jag vill ju säga nått till Maria!


8. Vad vill du höra mest av allt?

- Ring!


9. Vad kommer bli dina sista ord vid liv?

- Självklart!


10. Vad var dina allra första ord?

- Inte bra..

Det vart ju riktigt roligt! Om man har min typ av humor vill säga..

Här i Huddinge är det SJUKT mycket snö.. Jag kan inte låta bli att skratta åt alla som skottar o skottar här i villa området när man går på promenad.. De suckar o stönar och står där med sina minmala små snöskyfflar! Gulligt värre!

Igår skulle vi träna men vår världens bästa plan var helt ÖVERTÄCKT av snö så det vart en promenad i stället.. En timmes pulsande i snö det kändes i låren vill jag lova.. Hundarna röjde och var med än nöjda!

LÄNKSIDAN har jag samlar en hel del Working Kelpie länkar, hör av dig om din länk inte finns med!

Nu ska jag kika på Ceasar Millan och käka glass! MUMS*


Senare på kvällen tog vi oss en promenad i det tok-snöiga stuvsta.. Först tänkte jag bara gå en sväng men sedan kunde jag ju inte låta bli att träna lite.. Jax gick det absolut finaste fria följet han gått i hela sitt liv! Härlig attityd, fin position och kontakt och jag blev bara sååå glad.. Läggandet är tävlingsmässigt en 9½ och inkallningen börjar se bra ut, han kan ibland bli för laddad o hamnar då snett.. Det är ställandet vi pillar med.. Han börjar fatta men det är så svårt att få ALLA fötterna stilla.. Han blir lätt trampig men jag ska shoppa frolic i morgon sedan blir det stadga i stå som gäller!


Två grabbar redo för mörker..



De gillar snö=)

Jax på Vallreg och Kelpiemästerskap

Haha! Nu finns Jax med på vallreg! Fina Jycken med bild och allt! Och så passade jag på att anmäla till Kelpiemästerskapet på en gång.. Novisklassen! 

Det gäller att vara ute i god tid! hihi* Tävlingen är i augusti! 



Det är nått visst med att se sin hund på Vallreg och anmäld till tävling!
Det känns likom som om det är NU det börjar!
 

Guinness 3 år idag!


Träning & kelpie valp

Igår träffade jag Sara, Johanna och Amanda och alla hundar för att träna lite men mest för att kika på Saras lilla nyförvärv.. Kelpie valpen Ned från Nakkarras kennel .. En tuff o framåt liten krabat!

Jag o Jax tränade lite ruta som gick TOPPEN, ställande som går framåt och fritt följ.. Senare även fotpositionen med Amandas hjälp! Vi har tema på det nu! Ynglingarna (det vill säga bästisarna Jax & Kross) SKA ha en PERFEKT position!  

Här har vi lite bilder från dagen..


Sitter tryggt innanför mattes jacka..


Ned - Det är MIN trasa!


Kummin och Jax undersöker "nykommlingen"


Ned o Kummin busar


Fina Kross!
 

Kummin


Maxon Jaxon med på lydnadsplanen


Johannas Hozz & Border Collie mys

Promenad och lite träning..

Idag har det snööat HELA dagen.. Under snön är det is men jag o jyckarna beslutade oss för att ge oss ut på en sväng ändå! Vi gick i skogen, min tanke var att det skulle vara mindre halt där. Jag hade fel kunde jag snabbt konstatera!

Soya var med, mamma är på Canarie Öarna o solar och har det bra! Min bikini fick följa med och det var liksom allt!

Bilder från dagen..




Jax är sugen på att äta upp sin storebror!


Lilla Lus o alla tre på en sten i skogen..





Träningen gick okej! Vi har inte tränat på några dagar så då blir han lite extra mycket.. Överarbetar, lägger sig ner så fort han får chansen men det går framåt! Vi börjar kika så smått på tävlingar..

Här kommer en liten film!


Uppdateringar!

Nu har jag fixat lite med hundarnas sidor. Jax sida har fått sig en riktig uppdatering med både text och bilder. Hundarnas år för år sidor är uppdaterade också..

Sedan måste jag beräta en sak som jag länge inte ha orkat göra officiellt! Zorro finns inte bland oss längre! Han springer förhoppningsvis med Tessan på några grönare ängar..

Det var det tuffaste beslutet jag någonsin tagit men jag hoppas han har det bra nu! Jag har skrivit om honom och hans sista dagar på sidan sakande.. Tårarna rinner fortfarnade varje gång jag tänker på honom!

Min fina svarta ängel jag hoppas du vilar i frid!

TACK FÖR ALLT DU LÄRT MIG!

Jag funderar på att göra en minnes film!
Jag får se om jag orkar!

Jag orkade! Det var en rolig resa genom alla bilder på Zorro, alla knasiga filmer och annat kul! Detta är ett litet ihop plock. Detta är hur han var, min fina pinscher pojke!




Tack alla som fotat & filmat, Jojjo, Renee, Jocke, Pernilla, Mamma och alla andra!

Världens bästa hund! (uppdaterad med film)

I onsdags när vi tränade kändes det inte alls bra med Jax.. Ville ju inte gå och stog mest o glodde på djuren.. Vi fick ju då på Miches inrådan köra "tända till träning" inne i fårhuset och herresjösses vilket resultat! Gårdagen spenderades ute på Beteby i vallhagen och Jax skötte sig galant!

Jag använde mig av Beat för att få igång Jax att driva och sedan FLÖT det bara på! Han har ALDRIG gått så här fint! Bra attityd, all vikt framåt och en tanke i huvudet: FLYTTA FÅR! Jag jublande inombods av glädje! Vi hämtade på säkert 100 meter inga problem han håller ut fint och har bra djup! När han går ut så där så vill jag liksom titta mig över axeln som såg ni såg ni! FILMADE NI! Men såklart var jag själv och det var INGEN som såg men man vill verkligen dela med sig!

Jax gjorde sin första fålla in! En öppen träfålla som djuren aldrig ha varit inne i! Vi fick in dom på första försöket! Känslan var ENORM! Jag kan styra min Jax, vi kan flytta får dit jag vill ha dom! Han är en vallhund!

Jag är såå glad!


Mr. Stylish


Jax med finfin attityd mot fåren


En kelpie med en tanke i huvudet: FLYTTA ER!



Border collin hur gick det för honom då! Joo då! Man ska inte klaga! Körde honom en IK-2 bana då jag stog vid "pinnen" HELA tiden och vi löste det fintfint! Bästa crossen någonsin! Inga tendenser att runda och ta dem till mig utan en lugnt och fint driv! Tog kommandona bra! Hämtade fint! Bra delningar och inte så mycket hets! Jag är nöjd och sååååå tävlingssugen!

Jag ÄLSKAR att träna hund när det går bra! Det är mitt absolut bästa lyckopiller. Inte ens när vi blev attakerade av typ 8 tibetanska terriers i skogen blev jag knappt arg! För jag var så lycklig att det hade gått så bra! Jag bara skakade lös alla arga tibbar från mina hundar, stirrade argt på ägarna (vi har träffats förut.. Då gick det inte riktigt lika lugnt till) och gick vidare!

Bilder från vår träning kan du se HÄR eller i vårat fotoalbum..

Jag filmade lite av våran träning.. Jag ska verkligen försöka få ihop en liten film! Men det var inte så lätt då jag satte kameran på en stolpe och fösökte (utan någon direkt framgång) att hålla mig inom synhåll..
Jag ska klippa o klistra o se vad det blir!

Så här blev det! Man ser typ ingenting, lite flankeringar o drivningar! Jag hade filmat 15 minuter, mer av 10 av dom var Jax eller fåran utanför bilden.. Men men bättre lycka nästa gång!


Bilder, getter o VALP(ar)!

Idag tog vi oss en tur till Kristina på Hejtorp och alla hennes getter.. Vi fångade killingar jag vet inte hur många.. Massor, minst 30 stycken. Det skulle skiljas av från sina mammor som nu ska börja mjölkas.. Vi har skruvat och burit och fixat så att småttingarna fick det fint i ladugården och sedan var det bara o bära! Två i taget fångade men in med Kristinas son Arvids hjälp! Kip o Beat var båda mycket sugna på att hjälpa till med infångandet men i detta fallet var det nog faktist lättare utan HUND. De var mycket behjälpliga med att vakta så inga småttinga smet ut när man öppnade så någon nytta har de gjort! Skulle man fråga dem hade vi ALDRIG fixat de utan dem..

Här har vi grabbarna som mycket gärna skulle vilja hjälpa till..
Beat & Kip


Jag står o spanar efter ett lämpligt "offer" att fånga..

Självklart träffade jag även lilla Pim - Kristinas nyfärvärv..
En mycket trevlig valp! Man blir allt lite avundsjuk.. Framåt, orädd och glad, o såååå jävla söt!


HALLÅ!


Det är bara border collie valpar som kan få det hära uttrycket..


Lilla Pim
e: RAVENSBROOK SCOT V1489/2008
u: FÄKTGÅRDENS CISSI V1513/2006

Idag på förmiddagen tog jag lite poserings bilder på de stora hundarna..
Sam kunde inte vara stilla så han fick INTE vara med..


Grabbarna!


Något man saknar ibland.. Guinness blick!


The pack!

Idag är vi o HÄLSAR på hos Stefan, Guinness o nykommligen Sam.. All hundarna fungerar fint, Jax tyckte han var fasinerande med all sin päls.. Beat är dum snäll som vanligt o Guinness är nöjd med att vara herre på täppan!




Bus pojkar i skogen!

Igår var vi och tränade hos Miche.. För första gången på länge gick det INTE bra! Jag var inte med, hundarna röjde och jag hade noll tålamod! Miche klippte får så jag hjälpte till där i stället och kände mig dålig! Sedan hjälpte Miche till lite med Jax och han fick gå inne i FÅRHUSET och röja till det hela.. Han är lite för nöjd med att djuren står stilla, jag vill att han bara ska tänka: FLYTTA PÅ ER!! När han driver gör han det såå fint men bra och lugnt tryck.. Jag vill ha det så HELA tiden!

Så 60 tackor och flera lamm och han skulle runda djur, alla djur och verkligen trycka sig i mellan! Det gick fint, han tände till och kämpade på bra! La sig fint på kommado.. Miche kom med glada (eller ibland inte riktigt lika glada) tillrop under vår träning!

Beat fick sig också en sväng där inne med motsatt mål.. Ta det LUGNT, använd huvudet och TÄNKT.. Körde honom även ute sedan och det gick bra! Hämtade bra idag, kunde ta kommandon.. Vi körde mycket att han skulle lyssna på LÅNGA avstånd, mycket framdrivningar och lite slalom på avstånd mellan grindarna.. Nyttigt för mig då jag blir tvungen att tänka snabbt och inte lägga honom i mellan kommadona!
 
På kvällen var det årsmöte för Östergötlands lokala vallhundsklubb.. Ett snabbt och smidigt avklarat årsmöte, goda ma
ckor och jag fick till o med ett PRIS.. Ny godkänd vallhund i klubben! En finfin mugg! 


Nu ska jag ut på en sväng med de stora hundarna! 



Tävlingssug, träning o prat!

Igår var jag hejarklack åt Amanda & Jocke då de båda debuterade i lydnadsklass III.. Det gick väll inte så där värst super strålande, Kummin gjorde inte så mycket alls och Fräck gjorde allting för mycket! Tråkit när det inte går vägen på tävling när man VET att hundarna verkligen kan! Det blir nya tag och ändring i träningen mot just TÄVLING!

Vi har disskuterat och vänt och vridigt på allt.. Det är så roligt att disskutera hund man tröttnar aldrig!

När jag satt där o hejjade och var nervös fick jag ett sånt dära tävlings sug! Jag vill också! Så nu är det HÅRD körning med Jax! Jocke drillade oss i fot positioner i går! Nyttigt men lite bittert då man inser att det man själv tycket såg så fint ut från sitt håll INTE duger från andra vinklar! Vi får ta  nya tag! Jax ska ha en PERFEKT position och verkligen VETA vart & hur han ska vara! 

Gårdagskvällen spenderades med HUNDPRAT om raser, passivitets träning, och framtidsplaner medans vi kikade på melodifestivalen och sedan en superläskigt Wallander film! Då vill man INTE sova själv när man kommer hem!  

SAM!!!




Rajo: Äntligen nån med lika mycket päls som jag!


Jag har fått bilder av Stefan! Låt mig presentera Guinness nya lillebror:
Min bästa Väns Yoker som Stefan ska kalla Sam.. (jag tror inte att det är riktigt klart om det ska vara svensk eller engelsk uttal på namnet)

Han verkar vara en underbar, följsam valp och det bästa av allt! Guinness accepterade honom på en gång! Det tog honom mer än en månad att överhuvutaget kunna vara i samma rum som Jax.. Beat tog det kanske tre dagar innan han tyckte om honom men denna lilla krabat har han viftat på svansen åt sedan sekunden han såg honom! Han tycker helt enkelt att hundar ska ha BRUNA näsor tror jag!

Jag tror vi ska ta oss ner o hälsa på så snart tillfälle ges!

Jax 9 månader! (uppdaterad med film)


Tänk vad tiden går... LÅNGSAMT!!!

Jag tycker att jag ALLTID har haft Jax och ändå är han "bara" 9 månader! Men nu börjar han äntligen att "bli hund", han kan slappna av inne, han kan vara själv utan jag måste riskera inredningen eller ha honom i bur. Han kan vara lös i stort sett överallt och han börjar fram för allt gåå såå fint i lydnaden!

Idag har jag och Johanna varit med Hozz hos veterinären, han är blockhalt o hade såå ont i sitt knä! Vi gissade på korsbanden men hade som tur var fel o han har troligtvis bara slagit i knät, eller trasiga ligament eller nått sånt! Så ordinationen blev VILA och anti-inflamatoriskt o smärtstillande.. Vi håller alla tummar o tår att han blir bra så vi kan komma ut med unghundarna o tävla!!

Nu tror jag att jag ska pilla ihop en liten Jax film!


Foto: Jax 9 veckor och SUR för att han var tvungen att sitta fast!



RSS 2.0