Nytt försök..

Vi verkar ju inte ha direkt tur då det gäller tävlingar men vi gör ett nytt försök.. IK-1 och VP på Brevisknäs i slutet av oktober.. Vi håller tummarna att alla klor håller tills dess och att ingenting annat strular!

Idag har vi visslat lite till och två gånger (kanske mer tur?) så gick han på framåt visslan.. Betydligt bätte än igår i varje fall! Vi kämpar på!

Just de i dag gick vi en lååång promenad på morgonen med några hundar och långt var det och sånna skavsår fick jag så jag gick en bra bit i bara strumporna! Lite kallt men annars gick det bra!


Fina fina fina Beat
Foto: Cima

Trasig hage och bakgrundsmusik..

Ja ni här händer det alltid något..

Igår under träningen av Jax blev han lite ruff och fåren splittrades och då kastade sig ett litet, litet pälslamm mot staketet och döm min förvåning då hela staketet brakade ihop.. Härligt! Stolpen gick av och staketet lossnade från andra stolpar.. Då har vi gjort de också!

Beats träning går vidare och jag börjar bli så nöjd med hans attityd samt innerflanker så nu är det ju verkligen dags att lägga dit visselsignaler.. Jag har fått nogranna instruktioner för hur det ska gå till och vi kämpar på men icke.. Beat tror numera att vi vallar med bakgrundsmusik.. Han brukar inte behöva några kraftiga kommandom för att gå mot djur men detta med visslor verkar inte vara något för honom! Dock fick vi ett litet genombrott under dagens träning då han faktiskt började lägga sig ner på ligg visslan.. Vi får se hur han är i morgon, vi ska köra lite inne i 25an då vi lagat den.. hihi! 

STRÅÅLANDE RESULTAT FRÅN ÅLAND!!

Idag har mamma varit över till Åland för att ställa Zorro, min förra hund.. Vi har försökt att ¨få det där finska certet hur länge som helst men antingen har han blvit skadad så vi inte har kunnat åka eller så har han stått som nummer två efter certet men idag! Idag så knep han det! Så numera kan vår kära marre mask stolt titulera sig LPI SUCH NUCH FINUCH NORDUCH !! Inte illa!

Tack Malin för handler hjälpen!


En dag på Kelliegården i bilder..

 
Jag tillsammans med några av valparna
Foto: Stef


Inte helt enkelt att gå med alla valparna runt benen..
Det kräver teknik och en försiktig hasande gång!
Foto:
Stef


Jax blir uttittad ur en av valparna ur B-kullen


Beat ÄLSKAR valpar och vill gärna ligga i en hel hög och mysa..




Matdags för alla 16!!
Foto: Stef


Jax tillsammns med sina favoriter Joy och Sly


Jag försökte in i det sista att inte skaffa mig någon favorit bland valparna men
denna lilla tös har varit på mig sedan första dagen jag kom!
Detta är Kelliegårdens Bess, den mista tiken i B-kullen en häftig liten hund!
Foto: Stef

OBS! JAG SKA INTE HA NÅGON VALP!

Draghund med hopplös matte!

Idag har vi testat nya dragselen.. Efter rastning av valpar och stora hundar var det dags att sätta sig på cykeln och låta Beat få pröva att dra i "riktig" sele.. Watch och Sly fick följa med med de fick springa lösa.. Beat tyckte att det till en början var rätt konstigt men när han väl fattat galoppen så gick det undan.. Upp för backar, ned för backar, han bara sprang! Kul detta ska vi minsan göra fler gånger..

Lite senare på dagen var det dags för träning på stora fältet.. Vi plockade ut några får och Cima startade med sin Watch det gick fint! Sedan var det Beats tur.. Han fick hämta på cirka 200 meter och jag får fullstäningt hjärnsläpp.. Jag har ju en viss förmåga att inte kunna höger och vänster men nu slog det slint och jag skrev på Beat att han skulle gå vänster, vänster och ytterligare vänster och fåren bara gled i väg åt fel håll! Jag dirregerade så klart honom fel och han gjorde allt som stog i sin makt för att gå vänster utan att tappa djuren.. Duktiga vovven.. Sååå trött jag blir på mig själv!

Vi har även låtat värsta grymma kameran och fotat en stund.. Tack ännu en gång Cima & Stef för allt skojigt som jag får göra!







Fler finfina bilder på Jax hittar ni här

Här rullar det på...

...med många roliga saker.. Vi har vandrat vid havet UNDERBART sa Beat och bara sprang och badade, badade, badade! Han Blev mycket förvånad över att det var lång grunt men gillade snabbt läget och hoppade fram som en gasell i vattnet.. Jax lekte sumpråtta i kanten men tog sig sen i och badade lite grann., De är ju faktist kallt ju!

Vi har varit på TEBA en stor affär med massvis med hundsaker! Sandra was in heaven! De vart fina halsband, vi får se om det blir nån bild på dem kanske, en dragsele till Beat, ska testas senare idag tror jag, några apporter i varierande storlekar.. Jag älskar att shoppa hundprylar! TACK Cima och Stef för att jag får vara med om så mycket skoj!

Träningen av hundarna går framåt! Beat över sig på att ta det lugnt (har vi gjort det förut kanske??), vi har börjar lite smått med att vissla, VILKEN känsla.. Jax får ta sig en sväng då och då! Han är såå fin, tuff men tänker och bara går mot djuren om han får chansen! Längtar såå tills han blir stor nog att tränas på allvar!
Cima tränar Jack (Jerry), Sly och sin fina Watch och det är alltid lika spännade att stå bredvid och titta och lära sig nya saker!

Igår hade Cima vardagslydnadskurs och då fick Beat vara med som störning.. Vi skulle gå lite slalom mellan hundarna och kalla in för bi dem och sånt! Nyttigt men oj oj oj så länge sedan! Äckligt sa Beat, det var två Shar Pei (stavas det så?) och han tyckte dom var pest han kunde knappt gå förbi! Sedan körde vi lite lite lydnad och det gott folk var inte igår! Han fusnkade och slarvade men visade upp en fin attityd och vilja så det får jag vällan vara nöjd med! Vi har ju bara focuserat på vallningen ett tag och det lär vi nog fortsätta med ett tag framöver! 

Idag ska vi träna lite hundar och kanske filma lite valpar!


Detta är vad jag gör mest hela dagarna Bär valpar både hit och dit!
Här i min famn är två hundar ifrån B-kullen!
Bilden är stulen ifrån
Kitty med flock

 

Vi har det bra!

Här på kelliegården är livet härligt! Det har varit valpträff i helgen och det var mycket folk och många hundar.. Det var mest vallning på schemat hela helgen men även lite frisbee, freestyle, lydnad och spår!

Mina arbetsuggifter består såklart mest i att ta hansd om de 16 valparna fördelat på tre kullar samt även de vuxna hundarna.. Därimellan försöker vi få in lite träning och annat skoj! Är man här har man aldrig tråkit! Valparna växer så det knakar, de blir allt mer personliga för varje dag som går! Alla de vuxna hundarna lär man känna mer för varje dag!


Här har vi hundgårdarna där hundarna sitter i grupper!


Cima och alla valparna ute på gräsmattan


Lite valp mingel

Träningen av mina hundar går framåt! Idag var vi och vallade på en stor flock med tacklamm nyttigt för Beats unga skalle.. Han tog det lugnt och fick verkligen tänka för att få djuren att röra sig! Han rusade inte och skötte sig fint! Nöjd är jag med min fina pojke! Lille Jax lever loppan här och man får verkligen hålla en tumme eller TVÅ i hans öga för att han inte ska bli mer eller mindre förvildad! Han har fått gå några korta svängar med fåren inne i 25:an och han ser fin ut! Här är han lugn och tänker verkligen till skillnad från hur han är att ha och göra med till vardags!
När det blir bättre väder ska jag se till att filma honom!

Sandra at Kelliegården

Vi det vill säga Jag, Beat & Jax befinner oss på Kelliegårdens kennel i Skåne där det är tänkt att vi ska hjälpa till med hundarna och alla valparna (16 stycken)..

Bilder och en längre uppdatering kommer!

Jag kommer INTE att tävla i helgen då Beats klo är trasig!

Nya påhitt!

Monster valpen fortsätter att hitta på tok.. Det senaste är att bita i väggen.. Jag tyckte jag körde ett mystiskt ljud men det var helt enkelt inte konstigare än en liten kelpie valp som står och tar stora tuggor ur träväggen i köket..

Vi jobbar på med att bli lugna och följsamma genom att han bara får gå bakom mig på promenaderna, jag hittar på allt kul vi kan göra, han får inte själv ta en massa egna beslut och hitta på egna skojjiga saker!

Nu är han strax över 4 månader, hur ska han bli då han är 8 månader??!?!? Det vill jag helst inte tänka på!


Buren vi köpte igår tog Guinness genast som sig egen..
Nä vadå? Det e inte alls för liten..


Startlistan ute!

Nu är startlistan ute inför IK-1 Hult, Bredared!

På lördagen startar vi som nummer 32 av 33 det är ju rätt okej.. Man hinner ju bli nervös som tusan och det är ju möjligt att fåren blir lite tråkiga efter en hel dag men men helldre sist än först i varje fall..

Söndagen då...

Ja ni då ska jag starta FÖRST!!! Hjälp!!



Lite småfräckt känns det ju allt att se sitt namn först men ändå.. HJÄLP!


Finaste hunden och söderut ska vi!

Igår var det träningsdags igen.. Malteserkorset skulle minsann testas på och även lite hämt och annat roligt! Fåren var lite kluriga då de var både svåra och lätta på samma gång.. Nyttigt att träna på olika.. Beat skötte sig fin och det var härligt att få "visa upp" allt vi lärt oss.. Han gjorde många fina saker, minst nöjd var jag med hämten.. Vi behöer öva upp säkerheten och att han blir djupare bakom djuren..

Fråndrivningen var såå fina, riktigt långa avstånd, fina innerflanker och lyhörd och lagom lugn hund! Jag blev tävlingssugen vill jag lova.. Malteserkorset var en spännade sak men jag tyckte att det var ganska skoj.. Det hanlar mest om timing och självklart lite tur också! Sen så underlättar det om hunden lyssar och tänker man jag kände mig ändå lugn, inga panik-attaker än så länge.. Jag känner att min fålla in panik börjar släppa!

I helgen bär det av söderut spännade saker som händer just nu! Vi ska bli skånebor för några veckor framåt!
Roligt värre vill jag lova!

Passade nog är det en IK-2 tävling i Haväng (typ Simrishamn) så jag kan minsann få lift ner! Tack Miche!

Nu ska jag packa packa packa! Tänk så mycket saker man måste ha med sig!!

Shoppade lite igår.. En bur till den hemska lilla hunden, några billiga snygga jeans, en riktigt snygg röd keps och det bästa utav allt: Ett nytt snyggt regnställ! För även om jag inte gillar regn så står man ju ändå flera timmar i det titt som tätt!

Ett litet infall..

Det är spännade att ha valp!

Jax har aldrig varit särskilt nyfiken på Rajo (katten för den som inte vet det) och Rajo har absolut inte brytt sig om Jax.. Han han väll dunkat till honom i huvudet om han varit allt för närgången man annars har de inte brytt sig om varandra..

Men så idag så tyckte Jax att den där katten var ju så spännade, han stirrade och smög och skakade bara han kom i närheten.. Då tyckte jag att han gått kunde hälsa på honom för att se vad det var men då flög han i väg och nöp till/bet stackars Rajo över ryggen.. Inte hårt på något sett men ändå! Bara så där! Det vart ett litet tumult, Rajo hoppade upp i säkerhet i sin klätterställning, Guinness kom farandes som en polis, vad händer här? Jax spang i väg och tyckte allt vart konstigt och Stefan skulle skälla på Jax.. Kalabalik minst sagt! Så då tänkte jag att detta möte tar vi om..
 
Jag satte mig på golvet med Rajo i knät och kallade på Jax han kom lugnt och fint och nosade på Rajo som om ingenting hade hänt.. Rajo var väll måttligt imponerad men höll sig lugn men då passade Jax på att nypa till honom igen.. Men denna gången var jag med.. Lilla jävel till hund..

Nu tycker han att katten är otäck och lägger sig på rygg eller ålar iväg till sin korg och det är bättre än en kelpie inställd på attack! Denna lilla herren har jag fått för mina synder.. Nu har väll faktist i ärlighetens namn alla våra hundar smakat på stackars Rajo (tur att han har så mycket päls) varsinn gång men inte med Jax bestämdhet! Killer dog!

Ska bli spännade att se honom på får om några veckor!
Just nu har han fårförbud då han inte alls är mottaglig för min inblandning än!


Jax 7 ½ vecka, tänk så snäll han var?!?


Jax möter en pipande kattleksak..


Jax vs. kattleksak from GuinnBeat on Vimeo.

Pyssel tajm..

 Jag fick ett litet infall för några veckor sedan då vi av någon anledning hamnade på barnavdelningen på Maxi och där hittade jag ett pärlset från Photopearls där man laddar in foton och sedan får ett mönster som man kan bygga efter! Såå skoj! Men så kunde jag ju inte börja för vi inte hade någon skrivare men nu har vi ju det så det var bara att sätta igång! Kul, svårt och pilligt!

Här intill ser ni bilden i pärlor som jag tänker bygga! 

På bilden nedanför ser ni det påbörjade projektet..


Sandras tankar..

Här intill kommer det nu att finnas mina små korta tankar som bara slumpas fram..

Oj oj oj sån tid det tog att få till en funktionen! Ni anar inte!
 

Bästa platsen!

Här hemma bara öser regnet ner.. Jag tänkte att vi skulle ha vallat men inte i detta väder..
Vi får ta oss en tur i morgon eller vad säger du Emilie??

Dagen har istället ägnats åt att städa, tvätta, bära in ved och mycket annat! Jag har sorterat i min gardrob samtidigt som har lyssnat på gamla låtar så att man blir helt nostalgisk!

Beat tycker att det är jobbigt när jag far i kring och han måste flytta på sig jämt och ständigt.. Han har nämligen en otrolig förmåga att alltid lägga sig i vägen.. Varken Guinness eller Jax äger (som tur är) denna mycket märkliga förmåga!

Men i vilket fall hittade Beat till slut den perfekta platsen där han kunde ligga helt ostört! En kartong efter vår nya skrivare! helt perfekt enligt Beat!




Han e ganska speciell våran lilla Border Collie men jag gillar honom ändå!

Koka soppa på en spik...

Jag är ingen mästerskapskock det ska stjärnorna veta.. Jag tycker inte heller att det är särskilt skoj att laga mat men ibland så lixom lyckas jag bara att få till det! Idag svängde jag ihop en fiskgratäng som var sååå god! Duktiga jag!

Hundarna jag jag har varit ute på en tur runt gården för att kolla så allt står rätt till! Några bilder vart det..


 

Fler bilder hittar du här

Beat har total abstinens efter att få jobba så han smög på alla djur han kunde hitta, katter, hästar och favoriterna alpackorna.. Vi får se till att valla i morgon så vi inte tappar bort våran positiva attityd!

Guinness och Jax håller ihop i vått och torrt och Beat smyger mest runt på promenaderna.. Hmm..
Idag har vi (eller rättare sagt jag) roat oss/mig med hundvård = kloklipp, fästingssök samt borstning! Jag lyckades klippa bort en bra bit av sprickan i Beats klo, det känns bra att den inte har blivit större och att kon växer så snabbt som den gör! Snart e han hel igen! Jag har "lagat" klon efter bästa förmåga med sprayplåster och det verkar som m det håller bra! Ont gör det däremot att spraya på och Beat visar att han lider genom att dreggla! Lite speciell är han allt den där hunden..

Hemma igen..


Alla våra djur fångade på en och samma bild!

Jax fular sig, Beat ser (som vanligt) lidande ut,
Guinness stylar med att gäspa såå stort och Rajo han vill bara iväg!

Då har vi återvänt från några härliga dagar ute på brevisknäs.. Alltid lika underbart! Vi har gått långa stavgångs promenader varje morgon med hundarna Beat, Shep, York, Lyn, Mac och Moss, vi har jobbar med allt från att mata lamm, fylla på mineraler och flytta djur! Vi har tränat i liten fålla, på stora träningsfältet och även långa hämt på att intilliggande fält! Vi har lagat och ätit good mat och somnat utan några problem på kvällarna! Tack Elin för att vi fick komma!

Träningen har verkligen gått framåt! Jag är så nöjd med Beat och jag känner att vi är på väg åt rätt håll! Bra kontrollerad träning varvat med jobb på stor flock har gjort underverk på min lilla Beat.. Jag känner att han verkligen tål båda press och träning på ett helt annat sett! Jag kan pressa honom och göra om många gånger och han surar inte ur eller blir seg utan fortsätter att försöka! Detta är det lilla som har saknats i vår träning!

Läxor blir nog helt klart innerflankerna, vi har fått bra verktyg av Elin och nu ska vi bara få lite rutin på att använda dem.. Han kan verkligen höger och vänster (om jag säger rätt vill säga) men när han hammanr i ett läge så väljer han det lättaste hållet (upp i balans) i stället för att lyssna och gå åt det hållet jag säger (innerflank).. Detta ska jag lösa så att jag lägger honom, trycker till honom med ett ligg till och sedan får honom att släppa geneom att använda hans namn för att sedan lägga till det rätta kommandot! Detta funkerar fint så det ska vi verkligen jobba vidare på!

Vi åkte buss hem till norrköping och sedan kastade jag i mig mat på Max.. När jag satt och åt så tappade jag en liten pommes frites bit framför Jax.. Den hamnade kanske 5 cm längre fram än vad han nådde i sitt koppel och vad han kämpade! Han la ner hela sin själ i att få tag på denna lilla bit! Han är allt bra intensiv den lilla mannen..

Väl hemma var det återförening i flocken! Beat blir som vanligt så liten när Guinness kommer men inte Jax inte! Han blir bara så gald och bryr sig inte alls om när Guinness spänner och har sig! Men det släpper fort och sedan är alla glada igen.. Guinness har verkligen kommit på anledningen varför Jax har såå stora öron, det är ju för att man ska kunna ta tag i dem.. Om Jax e jobbig (dvs. nästan jämt) tag Guinness honom i ett stadigt tag i örat och släpar i väg honom till mig!
Duktiga brunbjörn! Jag ska verkligen försöka fånga detta på bild!

Jag glömde ju såklart kameran i bilen så därför har jag inte kunna bjuda på några bilder ifrån Brevisknär tyvärr! Dåliga jag!


Hämt träning och förlorad mobiltelefon..

Igår på eftermiddagen tog jag och Elin ut några får på ett annt fält för att träna att hämta från varandra! Superbra träning där alla olika riktiningar gav olika svårigheter och så nyttigt för hundarna.. Jag körde med Beat och Elin Moss... Beat skötte sig dåligt till en början, snävade in, spände sig och blev rally kalle på framdrivningen och lyssnade dålig.. För att lösa detta lade jag honom ner i hämtet, satte press på honom och gav nytt kommando och vips så kunde hunden minsann göra fina upptag och ta det lugnt på framdrivningen! 

Vi körde flera hämt var och jag tycker överlag att Beat skötte sig fint! Han är ju inte alls van att hämta på så långa avstånd (ca 200m) och vi behöver verkligen all träning vi kan få! 

När vi var klara med träningen skulle jag kika på min mobil vad klockan var men då upptäckte jag att den inte var där! Då börjar man fundera.. Tog jag med den ut? La jag ur den när jag ver inne och hämtade det? osv.. Men vi konstaterade snabbt att inne var den inte, inte heller uppe hos de andra hundarna! Vi ringde och det gick fram signaler så den borde höras om man bra såg till att komma tilräckligt nära! Det var bara att ge sig ut på den stora fältet och koppla på öronen och tillslut efter att Elin hade ringt minst 14 gånger hittade vi den! Jag är ganska klantig med mina saker!

Idag ska jag och Beat fixa lite mineraler till några av grupperna, träna delning och innerflanker och senare på dagen blir det träning på stora fältet tillsammans med Elin och Moss igen! ROLIGT! York har hon ju kört också och han går från klarhet till klarhet, han blir allt mer lik som pappa Jock, en hund som jag verkligen gillar!

Först ska jag ut en liten sväng med Jax, han sköter sig fint, är snäll, lyssnar bra! Han får gå korta promenader med de andra valparna och jag blir riktigt imponerad av honom ibland.. Han får inte rusa runt och leka och om det då kommer någon glad valp och klänger på honom kan han motstå och går därifrån eller tittar på mig! Finfin, jag gillar hundar som tänker!

Ett riktigt vallhundsliv!

Nu är vi, det vill säga Jag, Beat och Jax ute på Breviksnäs där Elin är gårdsvakt när Mosse tävlar VM mm.. Det är såå otroligt härligt att vara här.. Långa promenader, träning och får i mängder! Vi tränade en sväng i går och Beat gick finfint! Bra hämt och fin attityd, jag försökte stå stilla och köra honom så mycket som möjligt a IK-2 stil och det fungerar bättre och bätte, vi övade även en hel del på innerflankerna som Beat (och även jag) tycker är svåra!!
Elin körde York och Moss, fina hundar båda två!

Idag efter våran morgon power-walk fick jag och Beat ett litet uppdrag, vi skulle visa bagglammen vart de kunde dricka!
Sagt och gjort, vi tog med oss Mac som stöd och så gick vi till hagen som består av höga rovor och andra växter.. Hunden har mycket svårt att se djuren och jag har svårt att se hunden.. Spännade! Jag ÄLSKAR utmaningar!

Jag skickade ut Beat på sidorna för att samla ihop djuren, Mac fick sköta dem som var nära! Beat skötte sig fint! Lyssnade och TÄNKTE, fick han syn på djur tog han ut själv (!) och jobbade på fint! Mac bara tittade på Beat och suckade, spring du! Härliga Mac! Tillslut när vi hade samlat ihop alla djuren så var det bara att visa ner dem i vassen och till vattnet! Här fick Beat & Mac jobba men det gick fin och de gjorde det så bra att jag bara kunde stå och rysa och se på! Mac tittade med oda ögat på Beat om han höll på att missa några djur och det var en fröjd att jobba med dem!

På vägen hem fick jag bara en sådan lycko känsla, min hund kan, jag kan få min hund att göra rätt! Sedan att vi hade med oss Mac, en härlig, gammal och mycket skicklig border collie som stöd gjorde ju inte nått!

RSS 2.0