Växer


Så det knakar gör hon och äntligen börjar det hända saker med öronen..


Ness nära döden upplevelse!


För att göra en otroligt låång historia kort kan jag börja med att säga att hon klarade sig med det var bra nära..

Det började med att hon var lite dålig i magen, hon har väll ätit ngt äckligt tänkte jag.. Svält och skonsam kost! Sedan blev hon inte bra och lite hängig.. Sedan var hon grå i sina slemhinnor och ville knappt resa sig..

Troligvis har hon fått i sig saltlake som man lägger in fisk med och på så sätt fått saltförgiftning.. Finns att läsa om här för den nyfikne.. Jag trodde att det var kört, jag trodde hon skulle somna och aldrig mera vakna men nu är hon precis som förut! Det vände på en dag och nu är hon som vanligt, lika galet glad och sååå busig!

Jag andas ut och njuter av en valp som hoppar och far, springer runt och hetsbiter sin far och är allmänt jävlig.. Det betyder ju bara att hon är frisk!


Släkten är värst (BÄST)!

Helgen = Vallhundstävlingar i Lofta, Ekhult.. Fina tävlingar!


Beats mamma Hidden.. Fina fina Hidden! Beat är mycket lik sin mor på massor av vis..
Lördagen var hon lite väl på, men vadå, årsdebut.. På söndagen var hon så finsåfin!


Helsyster Skip var med och minglade bland publiken..

Beats Pappa Ben slog på stort och blev 2:a ena dagen och 6:a andra.. Beat har lite att leva upp till..


Lydnadsinspiration..


Som ett brev på posten kom ett väldigt sug av att träna lydnad.. Det var länge sen jag verkliegn tränade på. Visst har jag kört ngt litet pass då och då men de senaste två veckorna har det blivit minst fyra pass i veckan. Det känns riktigt bra! Han har mognat betydligt sedan vi sist försökte oss på någon hårdare satsning i lydnad.

30 maj, 145 poäng i lydnadsklass I, om det är någon som har glömt.. Jag har det ivarje fall inte!

Stå som länge har varit svårt i ala former börjar vi hitta rätt sätt att träna på. Ställandet under gång är snart 100% och stå från ligg och sitt är vi på god väg mycket tack vare Linas tips: Handtarget i stå men att börja med en lugn hund! Fungerar klockrent och han fattar grejen med en gång! 

Ikväll bär det av till Norrköpings Bk för lite lydnads och agility träning. RIktigt skoj!

Och för alla ni som nu undrar: Har hon övergett vallningen helt.. Nej då! Ni kan vara lugna!

Senast i tisdags tog vi oss en sväng om i hagen. Attityd, hämt och LYSSNA för herr blå, tänk, attityd och LYSSNA för border collien.. Vi har bara lagt tävlandet på is tills i höst!

Men jag är ju en tävlings människa så då kunde jag ju denna sommar passa på att smyga in en lydadstävling eller två i kalendern.. Lite sugen att ta ut Jax på ett MH också, det kan bli mycket spännade!  

BILDEN: Jax ca 5 månader med stoooora öron

Nu promenad, sedan jobb.. Jax är så härlig när jag är borta. Direkt när jag börjar klä på mig för att gå lägger han sig i min säng, rullar ihop sig till en boll med ryggen mot mig: Han ser ut som gå då.. Jag bryr min INTE!.. Men när jag kommer hem kommer han inte och hälsar men går men då in till sovrummet ligger han nästan alltid utsträckt på sidan eller helt på rygg o viftar på svansen som: Vadå, har du varit borta.. Jag har soooovit!

Underbara jycke!

Inte riktigt som alla andra..

..valpar är hon min lilla Ness.. Jag trodde efter att ha haft Stick, Gadd och Los att detta med att ha valp skulle gå på rutin. Men inte när de är som Ness.. Hon är sååå trygg i sig själv och roar sig alldra bäst på egen hand. Därav är det husarrest som gäller för lilla fröken! Hon får bo i box och hundgård och vara med under kontrollerade former och redan nu börjar man se en liten förändring i hennes sätt att vara. Mer kontaksökande och intresserad av att ha koll på mig. Kommer självmant och vill vara lite nära. Framsteg! Vi fortsätter på samma spår.. Det var någon som sa "Kelpie valpar är till för att spärrans in, då blir de snälla" Jag är mycket beredd att hålla med!
 


Finaste pappa hunden med Ness på kvällpromenad..


En riktigt hunddag med nytt inslag..

Vilken dag.. Startade dagen med skön cykeltur.. Jag och Jax skulle minsann lära Lina och Rut att cykla.. Åh minsann om vi inte gjorde det.. "Är ni med??" vrålade Jax sin vana trogen och sen gick det undan.. Härligt! Två kelpisar kämpandes längst fram i selarna bredvid varandra på en skogsväg.. Vilken underbart hundliv!

Efter härlig tur tog vi oss ut till brukshundsklubben.. Här skulle köras agility.. Jax har ALDRIG i hela sitt liv varit på en bana men tusan va bra han var.. Körde grunder, dvs. ett hopphinder, lite lite cirkelarbete och tunnel.. Det fixade han galant! Imponerade över oss som team idag, jag kände mig duktig som fick Jax att vara duktig!



Planera och focusera.. Jax e med på noterna..


Sen e det bara att köra!


Massvid med belöning..



Lycklig kelpie hoppar högt!


Men efter agility träningen var det INTE nog.. Ness uppfödare Anita kom på träningsbesök så vi tog oss ut och vallade lite också.. Men då var Jax bra mör så han fick bara ställa in djuren. Beat fick sig några pass.. Vi hörde massvis med hämt med attitid och styrnings träning och det börjar släppa.. Trött som tusan blev han i varje fall!

Träffade lilla Lizzie, eller Kelpie som hon mest kallas.. Valpen som Anita sparat i Jax/Alva kullen och hon är så söt och försynt och sååå lugn.. Blir inte alls avundssjuk! Nee då!

Nu ska jag och den blå herren som redan sover djupt ha en skön kväll i soffan! Jag tycker att vi förtjänar det!

TUSEN TACK LINA FÖR FINA FOTON!!

I like!

Igår var en sån där bra dag med massor att göra.. Det gillar jag! Upp tidigt, ut till hästarna.. Köra Castella ihop med Win Mack på slingan.. Helt tyst, bara gröna fina fält och skog runtomkring och hästen som bara jobbar på.. Eller egentligen var hon mindre bra just då men naturupplevelsen och känslan gjorde att det härligt att köra ändå! Sedan in till stan o jobba.. Gick hem, tog en glass la mig på en parkbänk med en glass o funderade på vad eftermiddagen hade att erbjuda. Slängde i väg ett mess: Hej, Jag har tråkit ska vi hitta på ngt till Lina och hon var på. Hämtade cykeln trampade på ut mot Tångestad/Beteby, ca 1mil.. Motvind hela vägen, fick stå upp och trampa till det brände i hela benen.. Härligt! Man ska känna att man lever!

Kom ut till hundarna som fick vara kvar i hundgåradrna medan jag jobbade, städade boxarna och fixade fint hon dem.. Sedan kom Lina med mat, ett mycket bra initiativ.. Massvis med hundsnack, sedan promenix genom skogen, Jax njöt av att ha en wk-flicka att busa med.. Tant (Linas gamla fina Kickan) hon lufasde på..

Vi tränade båda kelpisarna i 25an.. De skötte sig exemplariskt! I varje fall efter en stund!


Man kan träna allt i en 25a, här delning.. Jax har full koll på läget!


Lina med Rut, femte gången på får och full koll på hur det ska gå till.. Rut alltså.. hihi*

Fick sedan skjuts heeela vägen hem till dörren och cyklen fick följa med! Det kunde nog inte bli bättre.. Tusen Tack Lina för en suuuper trevlig eftermiddag! 

Funderingar

Det har varit lugnt i bloggen om Beat på sistone.. Han lever livet ute på Beteby och bli lycklig varje gång jag träffat honom. Tränade honom igår och han gick som en pärla. Lugnt, tryggt och balanserat. Jag önskar att jag hade en gård så jag kunde ge honom ett riktigt vallhundsliv..

Jag har varit sååå sugen på tävlingar med båda hundarna men känner nu att det får vänta. Vi har massvis att träna på och jag har annat som just nu får gå före.. Så planen blir att plocka ut dem båda i höst och ligga lågt och träna på i sommar! Jag ska INTE stressa men jag tycker ju att det är sååå roligt att åka på tävling men blir besviken o ledsen om det inte går som jag vill därav skyndar vi långsamt!

Jax som har skött sig fint på senaste träningarna var igår döv och het så det blev attityd träning i 25an för hans del och envis som synden är han den hunden om han sätter den sidan till.. Jag vet vart Ness har ärft det i från!

Namn

Jag har funerat och funderat kring hennes namn.. Men efter MÅNGA försök att kalla henne Lana gav jag upp! Det varken passar på henne eller är lätt att säga.. Numera heter hon.. Ness, döpt efter den mycket berömda Loch Ness odjuret "Nessie"

Jag tror det är ett namn som kommer passa henne fint.. För ett odjur det är hon!

Träning och jobb


I går fick sig Jax flera pass i hagen. Han fick börja med att ställa in träningsdjuren i 25:an.. Inga problem där, kastade in Jax över staketet, han går ut fint åt höger och slår ut fint bakom djuren! Bästa jycke! In lugnt o fint med djuren, väl inne släpper han dem direkt precis som han fattar att "nu är det klart".. Efter det fick han hämta ett tiotal tackor med smålamm som stog på träningsfältet som skulle över i en intill liggande hage. Även här skötte han sig fint. 

Efter det fick han vara "kurshund" och hålla djur och ta ut i 25:an och fixa lite. Vi fick in ett litet träningspass när kurshunden vilade i skuggan och senare träninde vi ett långt pass.. 

Man kan snabbt konstatera att Jax var så där härligt trött igår och även idag sover han som en stock. Att jobba i värmen tar verkligen på dem!

 


Lillstrumpa...


....på kvällspromenad i högra gräset


Blogg torka..

Ambitionen att blogga har försvunnit.. Jag vet inte riktigt vart den tagit vägen.. Jag vet inte heller när den kommer tillbaka.. Jag har egentligen massor att skriva om men har inte riktigt lust!

Valpen sköter sig ibland när man har tur.. Hon är mer vild än tam o möblerar gärna om i hallen, biter sönder saker (ibland även människor) och retas konstant med sin pappa.. Men vad hade jag väntat mig?? Monsterunge är hennes nya namn föresten!

På återseende någon gång då allt känns lite roligare helt enkelt!


Odjuren åker lastbil. Jax har ett perfekt litet fönster i titthöjd o dottern ligger o slappar..
Notera: Lugn valp!!


Brave på hemväg i skritt (jag går bredvid) med en sten i skon..

Det är lite så allt känns just nu.. EN bra beskrivning! Ensamt, somrigt vackert (man borde vara glad) men ändå har jag kvar den där stenen i skon..


RSS 2.0