Jag tror att jag har kommit på det!

Vad lill-skrutt ska heta alltså! Men jag tänker inte avslöja det riktigt än! Stefan måste få komma hem och godkänna namnet först! Snart så kan han både ligg och sitt! Det är en duktig pojke, snabb i huvudet som attan! Vi har övat att klippa lite klor också.. SPRATTELGUBBE! Vilket resulterade i ett av tre klippta klor blödde en! Jag tänkte försöka igen om en liten stund!

Ikväll ska vi valla! Ska bli spännade! Vi ska upp till Fia med Meg som har Jogestorps Trägård och ta en sväng om med hennes gotlandsfår! Jag har inte varit och vallat på dem sedan innan de fick lamm så det ska bli kul! Alltid bra att träna på olika platser och får!

Första natten....

.....gick hur bra som helst! Han somnade sött vid tio och sov sedan till fem.. Då gick vi en kort sväng sedan fick han lite välling och sov sedan till nio! Vem sa att dt var jobbigt att ha valp?

Man va ska han heta då?

Tänk att det ska vara så svårt att döpa en hund.. Jag har massvis med förslag men jag kan inte riktigt besluta mig för vad som jag tycker passar bäst på mitt lilla underverk!

Mina förslag är:
Fred - detta har vi varit inne på ett tag (utalas fredd), men tänker man inte direkt på familjen flinta?
Ice - låter som en bordercollie tik tycker jag!
Vince - Detta gillar jag men är det inte lite svårt att säga?
Ale  - en Guinness & en Ale, det e ju tufft men är det ett namn?
Don - Bordercollie namn jag vet, TRÅKIT!
Tag - tik eller hur?
Jeff - mesigt!

Förslag mottages tacksamt!

Allt går såå bra med lilleman här hemma föresten, har ringt till "gammelhusse" och skvallrat och han tror att han är så snäll för att de brukar bli passiva när det kommer till ett nytt ställe och sen så ska han tydligen bli galen! Vi får väll se!

Stefan är iväg och fiskar och har med sig kameran så det blir dåligt med bilder tills på måndag!

Nu e han här!

Ja nu har vi varit och hämtat hem den lilla odågan till kelpie.. Först och främst ett STORT TACK till mina kära svärföräldrar som var så snälla och var med mig och hämtade hem honom, vad skulle jag göra utan er?

Resan hem gick bra, ett litet litet pip och sedan somnade han! Vi stannade i Skärblacka för att handla och då fick lilleman rasa av sig och det skötte han galant! Jag hade koppel på honom men det hade inte behöfts, han håller sig nära och följer fint! Alla bilar som åkte förbi var lite otäcka men då satte han sig ner och funderade en stund sen traskade han på igen! När vi sedan satte oss i bilen och hade åkt en bit kräktes han men det åt han snabbt upp och somnade sedan om!

Mötet med Guinness gick betydligt bätte än väntat! Jag var förberedd på en mycket spänd Guinness som morrade så fort valpen bara närmade sig! Så fel man han ha! Han nosade snabbt av honom och sen brydde han sig inte så mycket mer! Så skönt! Duktiga underbara Guinness, Du e min klippa! Beat tyckte bara att den var söt! (som med allt annat med andra ord) Soya (som jag är hundvakt åt medans mamma är i Borås med Zorro) tyckte att han var söt.. Han tyckte att hon var i lagon storlek så han lekte med henne som med sina syskon dvs. ganska våldsamt men det skulle han inte ha gjort! Då fick han sig en uppläxning som han tog på ett bra sett och gick därifrån och var låg!

Nu ligger han och sover sött i sin hage! Innan han somnade försökte han bada i vattenskålen, dra ner gardinerna, ta sig in i foderhinken men tillslut så lade han sig ner och somnade som en stock! När han sedan vaknar är det dag för lite mat och sen får vi se vad vi hittar på! Nu ska jag klippa alla de andra fyrfota djurens klor, jag får se om jag hittar katten!
 

Och så kom det en till...

I morgon så ska jag åka och hämta hem en valp! Ja vet att Guinness och Beat inte är så gamla, jag vet att det verkar lite onödigt.. Men det tycker inte jag! Jag vill ha två hundar att träna fram för allt vallning med men även annat! Guinness är VÄLDENS BÄSTA hund men han är sååååå nöjd med att bara vara med och göra lite små saker.. Han är den godaste, charmigaste och underbaraste hund att "ha" men han är ingen tränings narkoman.. Det är jag! Beat var ingen träningsnarkoman och gav upp ganska lätt men han börjar bli så mycket bättre! Jag jobbar verkligen på att få fram lite jävlar anamma i den hunden! Jag vill se lite kämpar glöd!

Jag gillar lite vilda och galna hundar, jag gillar att ha någonting att "slåss mot"... Detta tror jag att jag kommer få i min nya pojke! Det skulle egentligen ha blivit en tik, en mjuk och snäll tik men så kunde jag inte låta bli att ta den "värsta" hanen! Han är mycket men på ett posetivt sett! Jag ser verkligen Guinness i den hunden och jag gillar det jag ser! Min förhoppning är att det blir en Guinness fast med lite mer träningslust! Jag säger inte att Guinness är dålig! Han är bäst, han är hunden med stort H! Men jag vill ju ha en riktig utmaning och det ser jag i den lilla blå herren som ska komma hem i morgon!

Vad är det för en filur då! Jo det ni! En Australian Stock Dog/Working Kelpie efter Michael Sandströms Örjagården's Piff och Sven Age Knutsens´s Telfords Swag.. En kombination jag verkligen tror på! Det ska bli spännade att få hem en ny liten odåga här i huset och min förhoppning är att både Guinness och Beat snabbt accepterar att vi har fått en ny lillebror i huset!

Nu åtestår det bara vad jag ska kalla honom! Han heter Balder i stamtavlan vilket han absolut inte kommer att få fortsätta heta.. Vi har funderat på Fred, Jeff eller Jim men vi får se vad som passar bäst! Lill-fjant får han nog heta direkt när vi kommer hem!

Testar lite hur det känns....

Jasså här ska det minsann vara en held del text, långa långa inlägg om valpar och träning och så vallning förståss!

Kollar hur detta blir!

RSS 2.0