Ljuvligt underbara...

Idag har jag äntligen träffat Jax/Alva valparna! Nio dagar gamla, otroligt jämna och antagligen det vackraste som finns på denna jord just nu! Alva vart lycklig över vi ville kika på hennes finfina barn. Lade sig lugnt tillrätta och lät mig pyssla med de små! Hon är härlig den tiken.

Bilder så klart!


En stolt mamma med sina små


Valphög


Finns det något sötare än deras små små fötter??

Presentation


"Ljusa hanen" Black and tan hane, vitt bröst


"Mörka hanen" Black and tan hane


"Lill-Jax" Blue and tan hane, vitt bröst, störst just nu


"Ljusa tiken" Black and tan tik, vitt bröst och haka


"Mörka tiken" Black and tan tik


Två blue and tan tikar svåra se skillnad på


Samma tikar igen. Vänsta tiken ngt större med vitt bröst, högra tiken en nyans mörkare

Jag läntar redan tills jag får se dem nästa gång!

KULLSIDAN ÄR UPPDATERAD


Syskonbilder

Idag har det varit vår. Jag har gått promenader på fälten och i skogen och ingen snö.. Underbart! Tränat på stora fältet hans också med! Det om något måste ju vara att vårtecken.. Gadden och Sticks syster Bett kom förbi en sväng. Trevlig liten tik! Blir nog toppenfin!


Bett på storflock.. Andra gången i livet!


Hon är härligt mörkblå tycker jag!


Sticks i solen på promenad..


Om en bild kan fånga en hunds personlighet så är detta Gadd!


Stiliga syskonen Stick och Gadd


Efter träning och promenad var det lite fårhus fix som stog på programmet. Jax fick hjälpa till med lammen. Det gillar han! Skötte sig fint idag tyckte jag.. Härligt när man känner att han gör nytta. Han fick ligga på pass när vi sorterade och hålla bort de som skulle iväg. Nöjd kelpie efter det kan jag lova. Han vart så trött efteråt att han bara rullade ihop sig i halmen och sov som en stock. Jag blir så glad när han gör sånt! Han fattar verkligen att nu är det jobb och nu är det inte jobb och då sover han! En bra och energisparande  egenskap hos en hund tycker jag.

Man vill inte gå in..

Inte för att vädret är så där trevligt underbart härligt utan för att man inte vill få in resultatet av promenaden i lägenheten helt enkelt.. Åtta gråsmutsiga blöta hundtassar.. 


Ena dagen skogspromenader, lera och fårbajs nästa dag stadssmuts, gångvägar och bilar.. 
Kontraster vill jag lova..
 


Visst har storleken betydelse.. Jax leker störst pinne vinner.. 


Nej Jax vi ska INTE bada.. Jax tittar drömmande ut över strömmen med alla änderna i..
Tänk om man fick..


Fortfarande massor kvar...

...i Beat! Trots (nästan) enbart attityd träning, trots nötande nötande nötande av flanker.. Så vill han bara går rakt fram fortfarande..

Jag älskar det! Man kan bevisligen inte träna bort hans enorma vilja att flytta djur! Idag var det dags att ta ner de cirka 180 tacklammen för sortering! Beat fick som uppvärmning på det hela ett pass av "men bli ödmjuk nån gång då"-träning med Miche.. Gick tillslut bra!

Sedan var det bara att köra på! För den som inte flyttat så många lamm någongång kan jag upplysa er om att de inte vill gå någonstans alls och absolut inte i gegga.. Men annars gick det bra! 3 km promenad i lugnt tempo med djuren lufsandes i trav framför sig på vägen. Om jag var hund skulle jag slappna av o lunka med men INTE då!  Man kan ju gå och försöka pressa och liksom trycka djuren HELA vägen..  Han är för härlig! Han fyller sin funktion den hunden i varje fall.. Beat THE SHEEPTDOG ingen tvekan där inte!

 




Alla lammen i fårhuset, Beat smutsig nöjd och inte det minsta trött..  


Avelshunden


Nu har jag lagt ut jax avelssida, kika in den här vettja. Känns så bra det här med Alva/Jax valparna. Enligt senaste rapporten växer de och frodas, de är jämna och alla sju mår toppen.

De blev fyra tikar och tre hanar, en helt PERKET fördelning tycker jag. Två av tikarna och en av hanarna är blue/tan som Jax resten är stiligt black/tan. En L-kull ska det bli så jag har plockat ihop lite L namn som jag gillar..

HANHUNDS NAMN PÅ L  
Luke, Lex, Lance, Lacer, Luka, Loyd, Louie, Lee, Lego, Levi, Lexus, Liam, Like, Lima, Link, Lion, Leon, Look, Loke, Lupo 

TIK NAMN PÅ L
Lynn, Lace, Liz, Luma, Lacie, Lass, Liah, Lara, Linn, Lamba, Lana, Latte, Lava, Lera, Leva, Lira, Lita, Lova, Love

Vad tycker ni? Är det kelpienamn??



Om att gå med ett leende på läpparna efter en träning...

Beat gjorde min dag idag! Han är bäst när han går bra. Oslagbar, jag förstår inte hur han skulle kunna gå bättre.. Det är så man får gåshud och tårar i ögonen. Underbara underbara hund. SÄSONG 2010 here we come..


Mästersimmaren Beat i sommras

Efter träningen slänger sig Beat ner i en lerpöl.. Fasa.. Jag skickar ut honom i snön och han kastar sig ner o snöbadar sig ren. Tack o lov men då får han syn på dammen.. Plask sa det bara sedan simmade border collien glatt runt bland isflaken.. Hundar kan omöjligtvis ha samma syn på kyla som vi människor?

I dag är Jax barnen hela tre dagar!


Välkommen till världen!

Natten till måndag vart jag farmor.. Små Jaxarna har äntligen sett dagens ljus..


Mobilbild från Anita uppfödare.. Finns det något vackrare??

LÄNGTAR TILL JAG FÅR SE DEM LIVE!


Underbart

Strålande sol, en super lång promenad, tre härliga hundar och så Kicki.. 
Det kan inte bli bättre liksom..





 
Den lilla lilla svarta fläcken är.. Ja gissa vem..
Jax jag kan springa huuuur långt som helst kanske?


Glad och lite galen - det är min Jax det!


Härliga Ivra - en underbar rottis

Dagen avslutades med en sväng om med fåren, alla hundar fick träna.. Och sedan lite pyssel i fårhuset. Underbara lamm, jag kan hålla på hur länge som helst.


Trixs

En sån här vanlig lördag utan vallning får man roa hundarna på annat vis.. Först en lång tur ut över himmelstalundsfälten, ja de sprang som galningar och sedan lite trix träning. Jax har inte glömt alla sina gamla färdigheter och inte heller har han blivit sämre på att fatta snabbt! Han är en fröjd att träna.. Nytt han har eller håller på att lära sig är: Sitta fint, hålla i saker med tassarna, trä ringar på en pinne, krypa under en filt, hämta mina tofflor (just att det är tofflorna han ska hämta, inte nått annat) och så tränar vi lite luktdiskriminering.

Los därmot är inte den mest lysande klicker stjäran här på jorden. Men det går sakta men säkert framåt! Han har fattat nostargeten, den ska man dutta på... Och nu håller vi på med tasstarget och att ta/hålla en apportbock.. Svårt, mycket svårt sa Los.. Han vill så mycket men han kan liksom inte få till det. Han tycker att det är såååååå mysigt att vara nära och när man berömmer honom med rösten slår han nästan över och kan bara inte komma ihåg vad det var vi höll på med.. Vi tränar vidare!


Detta är favoritposén när man tar fram en kamera.. Jag borde döpa om honom till orm..

Åhh just D! Glad vart jag idag över ett trevligt samtal..
Ni får en liten ledtråd så ska vi se om ni fattar...




Bara bilder idag..


Veam's Stick




Veam's Jive "Los"




Veam's Balder "Jax"


Tod "onda ögat" Beat


Sugen

Nu är jag så sugen att komma igång med Jax igen.. Det kändes så otroligt bra igår.. Jag tror att denna sommar/höst med mycket jobb och sedan denna vinter utan så mycket träning kan ha gjort susen för honom. Han har mognat på många sett i vardagen och är raktigenom en lättare och tryggare hund att ha och göra med. Jag glömmer ju hela tiden bort att han inte är så gammal.. Han har ju inte ens fyllt två..

Två gamla vinter vallbilder från förra året.. Tänk så lite snö..




RSS 2.0