Bara några bilder..


Bara en blå näsa liksom..


Det finns nästan inget charmigare än ett par border collie fötter..


En trött Los näsa..


Ibland känns det bara rätt med en halvvissen tulpan..


Inställsam border collie??
"Jag är så snäll, så snäll, så SNÄLL!"


Beat tavlan inramad och klar!


Lååång promenad..

....nästan hela vägen ute till Beteby.. Det vill säga stax över en mil. Det ni! Kallt var det! Både Jax och jag var fulla av rimfrost när vi kom fram.. Vi hjälpte till en stund i fårhuset med alla lammen.. Så underbart när det är lamm ÖVERALLT! Så otroligt söta!

Men varför vi tog oss ut var för att vi skulle hämta hem ännu ett "objet" att socialisera.. Denna gången en bc, en Beat broder! Veam's Jive som kallas Los till vardags fick följa med oss hem.. Nu kelpie-människor får ni säga vad ni vill men GUD VA SKÖNT med en border collie..

Han lunkar in, nosar runt lite och lägger sig sedan på mina fötter i köket och spanar på mig! Han springen inte runt som en tok, biter på ALLT han kommer åt och jagar Jax.. Nej då han viftar lite lugnt på svansen och tittar med sina lugna bruna ögon på mig och Jax.. 


Los efter 10 minuter i en helt främmande lägenhet!



Visst har kelpisarna sin charm men usch för kelpie valpar.. Vi får se om lilleman Los fortsätter att vara en ängel.. Snart sitter jag här och uschar vallhundar över lag tror jag..

Passade på att ta en sväng med Gadd när jag ändå var och hälsade på. Han blir glad när jag kommer och kommer minsann ihåg allt jag lärde honom. Härligt att se! Han är en härlig hund, trots att han är en kelpie valp.. Men så mycket mindre som har gått sönder sedan han åkte..  

Nu ska jag ta grabbarna på en tur i parken sedan får det nog bli ett varmt bad tror jag!
 

 

Kall lördag

Kallt, så oroligt kallt idag men sol så snart ska vi ge oss ut på en lååååååång promenad. Jag och Jax höll på att frysa ihjäl när vi var ute i morse.. Igår letade jag fram mina ritsaker. Dom har jag inte haft framme sedan i somras.

Jag kan INTE rita på frihand utan måste ha något att rita av men då brukar det oftast bli bra.. Ett av mina favorit foton på Beat fick det bli denna gången..



En stilig Beat, jag gillar hans utryck på denna bilden..


Jag börjar med att rika lite konturer och ögon och nos..
(mobilbild i dåligt ljus..)



Efter det är det bara att sätta igång..

Länge än så har jag inte hunnit.. Ibland behöver man vila lite ifrån teckningen en stund och sedan ta tag i den igen.. Så känns det nu! Diska - städa - långpromenad! Min dag idag!


Och så var vi bara två igen..

Jax hemliga kompis har åkt hem.. Nu är det bara jag och Jax igen.. TOMT känns det kan jag lova.. Både jag och Jax hade liksom vant oss vid att ha en liten svart tik tassandes här hemma!

Därimot var vi och hälsade på storebror Beat idag. Han är så lycklig. Tror aldrig att jag har sett honom som han är nu! Han mår bra på sitt "kollo".. Så han får allt stanna ett tag till.. Det är med en liten kluven känsla jag lämnar honom kan jag lova. Jag är så glad att han mår TOPPEN, han har aldrig varit finare i hull eller haft mer päls.. Tydliga tecken på att han mår super tycker jag. Men det är ju inte jag som får honom att må så.. 

Skulle jag ta hem honom nu skulle jag bara göra mig själv lycklig.. Jag tröstar mig med att han blir överlycklig när jag kommer och försöker förtränga att han inte vill följa med mig när jag går..


Gadden, Jaxon och Beaten i djupsnö.. 

Deppig blogg. Jag vet! Jag ska skärpa mig..


En liten tur i parken..

Tänk så flitig jag är med denna blogg för tillfället! Duktiga jag!

Jag stupade i säng vid halv 10 efter gårdagens strapatser och vaknade strax innan 10.. En hyfsad nattsömn kan man ju säga.. Men jag vakande till någongång mellan 4 och fem av att Jax på något sett lyckades putta till bokhyllan.. Överst på den står några lydnadspriser och dessa fick han såklart i huvudet.. Ja det var väll egentligen det jag vakande av.. Jax som skrek till och kastade sig ut i hallen.. Men efter att ha plockat upp alla priserna och flyttat korgen kunde vi lugnt somna om igen.. 

Vi tog oss en sväng om våran härliga park på morgonen och det blev några mobilbilder.

  
Några bilder på Jax hemliga besökare
   

 
Snyggve och snyggves kompis


Tillsammans på väg hemåt


Stresstålig.. Ja det är frågan???

Denna måndag har jag och hundarna spendarat på Mantorp travet! Jag hjälpte Miche som inte hade mindre än TRE (!!) hästar till start.. Vi kom i tid, hör och häpna.. Selade på alla hästar i tur och ordning och Miche värmde och hade sig.. Sedan började det! Tre hästar i tre olika lopp DIREKT efter varandra.. spännade..
Första häst ut - Winstonetta.. På nått väster har vi lyckats att knäppa ihop huvudlaget fel så att tömmen går helt fel.. Detta får jag försöka knäppa om i farten på väg till bana, springandes brevid en travande häst! Men det gick.. Tyvärr inget resultat att skryta med!
Andra häst ut - Ida! Vi får kasta in Winstonetta och ut med Ida som är färdig.. På med selen och sen kom kusken.. Det hela tog max 1½ minut! Nu var det upp till mig! Medans Ida sprang och Miche tittade på (såklart) skulle jag fixa i orning den sista hästen - Brave..
Jag fixar lite med selen och sätter på lite skydd, sedan ska jag hämta något utanför boxen och när jag sedan går tillbaka in drar jag igen boxdörren efter mig som vanligt men den går i lås.. Jaja tänker jag men jag kan inte få upp den.. Jag försöker få ut handen men det är helt omöjligt.. Jag börjar ropa på hjälp men det är ingen som hör.. Jag står och hör ifrån banan och hur loppet bröjar men jag kan ju inte komma ut.. Ida går bra där ute på banan och det slutar med vinst! Jag tjoar för mig själv där jag står innstäng i boxen med Brave.. Tillslut är det någon som hör mig och släpper ut men då är det ca 2 minuter kvar till deffilering! Men vi han! Ja nästan i varje fall..

En minst sagt spännande dag.. Efter travet blev det lite hundträning.. Beat var så ödmjuk så ödmjuk! Höll ut bra men han är så DUM åt höger! Han tycker helt enkelt att vänster är ett mycket bättre håll att springa åt.. Men traggla, träna, nöta så kommer han nog tröttna på att bråka om höger.. Men han är så mycket lättare att komma åt nu.. Jag börjar se allt ljusare på kommande tävling! 


Hemlis*


Glad och ledsen..

I går var jag ledsen.. Av många orsaker.. Idag känns allt sååå mycket bättre!

Här har vi honom! Han som idag gjorde mig glad..


Underbara hund ibland är du så hopplös att det inte finns ord till det
men oftast så är du helt enkelt bara bäst!


Fina blommor på min bänk hemma i köket..
Vad säger ni om grytlapparna i bakgrunden??


Lite lätt border collie abstinens..

...har jag haft de senaste dagarna.. Det har varit väldigt mycket kelpisar på senaste tiden.. Men nu är abstinensen stillad! Vallning och en härlig promenad med Beat, Bean och lilla Los.. Som balsam för själen.. Det blir liksom ett annat lugn när man har med sig ett gäng med bc i stället för kelpisar.. 

Beat gick som en gud.. Miche körde honom.. Så fint höger (hans dåliga sida) hämt har han nog aldrig bjudit på.. Underbart! Ska bara få till det själv också.. Men det kommer..



Bröderna Los och Beat har bäddat ner sig i snön..



Jag tillsammans med Far och son, Ben och Beat


Portträtt Los


Ben - finaste blåöga!


Härliga Beat


Man måste få lite border collie näsor i ögat ibland..


Supersjuk och framsteg

Vad sägs som ont i halsen och huvudet, super förkyld, helt täppt och feber. Någon som vill byta?? Så kände jag mig när jag vaknade imorse en lång natt med mycket märkliga feberdrömmar..

Jag måste ju bara berätta om den märkligaste av alla drömmar.. Gadd höll på att gräva i sin bur typ mitt i natten och jag vrålade väll till så där halvsovande.. Sedan kommer jag på att det är lugnt för han håller ju på och vispar maräng till mig.. Jag får med andra ord ljudet av hetsgrävande kelpie på plåtbotten i buren till ljudet av en elvisp.. Och då med andra ord MARÄNG! Suck.. Jag vart lite besviken då jag vaknade och insåg att Gadd hör och häpna inte hade vispat maräng till mig utan bara grävt/slitit sönder ännu en filt!

Men dagens framsteg är att Gadd har varit lös hela dagen och endast en endaste liten sak har gått sönder.. Det har ALDRIG hänt förut! Och jag kan lova er att motionen av hundar har varit lika med noll idag.. Ut på gården kissa och så in igen! Nu ligger Gadd ihoprullad till en liten boll i den svarta bia-bädden.. Han syns knappt! Gulligt värre! Jax han accepterar en dags vila utan problem som tur är..

I morgon om jag mår bättre ska jag träna lite hästar tror jag.. Får se om vi lyckas klämma in lite hundträning också! Tränade Beat en sväng här för några dagar sedan och det var killer-Beat som var framme.. Flanka var heeelt onödigt, varför hålla ut när man kan vara tight tight tihgt bakom djuren?? Men vi fick ordning på honom..

Nu ska hundarna få sig en 3 minuters promenad tror jag!

Snart nytt och kallt som tusan..

Jag ska snart snart sanrt komma med en ny design därför är bloggen lite lätt rörig just nu!
Idag har det i Norrköping varit HUR kallt som helst.. Man ville inte gå ut alls men ändå gick jag en låång sväng med grabbarna.. Vi var ute i säkert två timmar.. Jag hade så mycket kläder att jag knappt kunde röra mig och hundarna fick faktist ha täcken.. Är det -15 så är det! Stackars Gadd hade prolem med sina remmar runt bakbenen. Stackarn, men vad jag skrattade.. Elakt jag vet men han såg bara för rolig ut!



Lilla Gadd har fått låååång nos! Här ser han så snäll ut men skenet bedrar. Han går ibland under namnet svarta f-n och det förtjänar han ofta kan jag lova! Han kan INTE göra någonting sakta, han kan INTE vara stilla mer än högs en halv minut på samma ställe, han måste ALLTID ha någonting i munnen! Han biter på ALLT och han inte hetsslickar på golv eller möbler. Han hetsdricker vatten, hetsäter sin mat, kastar sig in i ALLA bilar och testar ungeför 40 gånger om dagen om han verkligen inte kan springa fortare än sist han försökte.. Jax var en jobbig valp men detta är ett monster!

 
Här har vi ett av Gadds många små projekt!
För den som inte ser vad bilder föreställer är det (eller kanske var det) en matta..
  

Jaxon är bara så trevlig att ha och göra med för tillfället! Man uppskattar verkligen att ha en hund som kan vara i möblerade rum utan att det hela tiden går sönder något.. Lite perspektiv man andra ord, jag kan ibland tycka Jax är jobbig. Men jag tar tillbaka det..


"Snälla mamma??"
Vem kan motstå den blicken..


Jax väntar på möte in the middle of nowhere..


På G igen!

Nu är vi på plats i Norrköping! UNDERBART helt enkelt! Det får bli mobilbilder! (ny mobil.. Skryter!)


Folkparken - här går vi promenader varje dag!


Jax tycker om sin lillebror!


Nummer 11 - Här bor jag!


Mitt lilla kök! Gadden på golvet och min nya "bästis" (d.v.s. dator) på bordet!


Vardagsrummet!

Igår var jag ute hos Miche och hör och häpna nu.. Jag har kört travhäst, snabbt långt, liksom tränat! Sååå otroligt roligt, spännade och lite, lite läskigt! Hästen på bilden är Brave Run en av dem jag körde igår! 

I morgon ska jag träna hund! Äntligen! Ska bli roligt! Jag har en IK-2a inbokad med Beat om en månad så nu är det dags att komma igång igen! 
 


RSS 2.0