Anmäld till tävling..

Nu var det gjort! Jag har anmält till två IK-1:or i Södertälje.. Ska verkligen bli spännade! Lisbeth Iller Jonsson är det som dömmer båda dagarna! Nu ska jag bara väna med spänning på lottningen av start ordning.. Jag brukar ju få starta först (vilket jag hatar) så jag hoppas på någon stans i mitten..


Fråndrivnings träning i Säterhyddan..
Foto:
Kristina Carlsson

Jag önskar mig en Beat med rätt attityd därför vi ska på "träningsläger" veckan innan för att slipa till honom lite! Men det ska bli kul att tävla bara för att och inte gå VP det var allt bra nervöst! Det ska jag som tur var aldrig göra om.. I varje fall inte med Beat!

 
Beat laddad inför ett träningspass och Beat trött efter ett träningspass..

Förkyld matte och vittringsträning =

DÅLIG KOMBINATION!!!

Jag blir GALEN på vittringen! Jag blir galen på mig själv för att jag inte har något tålamod.. Jag blir GALEN på Beat för att han verkligen vägrar att använda sig av sin tre hjärnceller! Plocka, plocka plocka! Det är vad vittringen är för Beat! Jag har testar allt känns det som! HAN vägrar att använda sin nos! Det går till en gräns sen börjar jag bli irreterad och då fungerar inget alls och det slutar med att jag surar och Beat gömmer sig i sin bur! HÄRLIGT! 

Tänkte jag kunde köra med Jax i stället då men det gick om möjligen ännu sämre! Han skulle mest bara sitta fot eller ligga och for i kring som en ångvält så pinnar, stolar och bord flög åt alla håll! Idag är jag en urusel hundtränare utan tålamod! 

Ska nog lägga mig o läsa en bok och vårda min förkylning i stället! BLÄ!

Ingen kamera har jag heller! Suck! 


Förkyld jul!

Nu e vi hemma igen! Jag har varit (och är fortfarande) förkyld! Julen var härlig ändå!

Nu fixar jag med hemsidan och snyter mig! Hundarna fick en LÅÅÅÅÅNG promenad med Jocke och Amandas hundar sen han vi med en plats med några schäftar också! 

Ha det! 


God Jul och Gott Nytt År..



Från oss alla till er alla..

Tävlingssugen!

Nu har jag kikat på tävlingar framöver och är såå tävlings sugen..

Till Beat hittade jag två IK-1:or i Januari i Södertälje.. Men då måste vi verkligen träna! Men sugen är jag allt! Tror ni det går att beställa vänsterhämt bägge dagarna??

Lydnadsklass III blir det i februari.. I ridhus! Alltid lika spännade!

Jax då! Man måste ju drömma lite! Han blir 10 månader den 3mars och i mars finns det några tävlingar som skulle passa.. Jag har alltid drömt om att starta en hund som är så ung men vi får se! Det är förståss lydnadsklass I vi pratar om..

Vallningen får vi se! Kelpie mästerskapet ska vi ju vara med på men vi kanske ska lyckas klämma in nått VP där på våren också! Vi får se!

Nu ska jag sova och drömma om tävlingar, priser och pokaler..

Smärtsam träning...

... för mig!

Idag körde jag lite lydnadsgrunder med Jax, sitt stanna kvar, ingånger i forposition och även några myrsteg både framåt och bakåt! Duktiga Jax höll kontakt och koncentration på mig HELA tiden!

Vi körde även lite apporterings träning vid min sida..  Vilket resulterade att jag inte mer än TVÅ gånger lyckades få apportbocken på mina tår.. AJ AJ AJ!

I morgon åker vi tillbaka till Stockholm! Sedan väntar julfirande med hela tjocka släkten!

Dåligt med bilder nu tyvärr! Dåliga jag!

Föresten.. Jag har fått en mycket roligt uppdrag inför nästa år.. Men jag säger inte än vad det är! En liten hemlis får det bli..

Heldag ute på Beteby..

Idag är jag och mina fyrfota vänner trötta efter en heldag ute hos Miche på Beteby.. Massvis med vallning och mycket annat - en härlig dag helt enkelt!

Beat gick sådä första passet, lite seg sedan lite osäker på långa avstånd.. Sen körde jag Jax har haft lite problem med att han blir för "passig"och bara vill upp och stoppa djur i balans och efter en stund tog Miche över! Skoj att se någon annan köra ens hund och så fint han gick! Tog verkligen till sig all träning, lyssande fint, klarade press alldeles utmärkt och gjorde många fina saker.. Träningen är just nu focuserad på att han ska gå mot djur.. Utan att stanna ellet flankera eller något utan bara FÖSA FÖSA FÖSA.. Inga direkta kommandon och inte vara så petnoga med lydnaden.. Där är mitt största problem.. Han måste få jobba men under kontrollerade former! Inte lydnads valla! Fy på mig!

Beat gick bättre sedan! Fortfarande svårt med högerhämt! Det ser ut som om han springer i seg kolasås.. VILL INTE!! Men när han likom har kontakt med djuren går det bättre, innerflankerna var nästan 100% idag och därför var han lättstyrd för ovanlighetens skull... Vi missade inga grindhål och kunde verkligen köra finlir..

En tacka var lite bråkig och den fick han nypa till och efter det kunde han minsann hämta åt höger också.. Fungerar som en bra morot för Beat.. Skulle dela efteråt då kastar han sig in! Suck! Men det löste jag sedan! Men han är svår för att om man släpper igenom lite dumheter som i detta fall var nödvändigt för att tackan dummade sig då tror Beat minsann att man får göra så ALLTID!

Men vi vallar alldeles för lite! DÅLIGT SAMVETE..... SVAR JA!!

Jag körde Jax sedan och fick nästan allt att fungera som Miche gjort! Då kände jag mig DUKTIG!

Tack för en härlig dag trots lera upp till knäna..

Jax trixfilm II & Guinness trixar med ringar..

NU ÄR DEN HÄR... JAX TRIXFILM II!!



GUINNESS FICK MINSANN OCKSÅ FIXA LITE..
Han är ju verkligen i en klass för sig!






Blandad träning..

Vi ägnar dagarna åt att gå långa härliga promenader i skogen, samt lite blandad träning inomhus.. Jax övar för tilfället att stå med alla fyra tassarna i en skål, han kan stå med tassarna i en låda men detta var betydligt svårare.. Inte att få honom at förstå utan för honom att få in rätt teknik.. Men vi kämpar på! Det är roligt att se honom försöka..

Han har även fåå lära sig "elefant" dett vi säga stå med två tassar på skålan och gå runt med bakbenen.. Detta kallar andra kloss träning men jag tycker att det passar bättre med elefant, han e ju elefantfärgad med sin glåblå päls och ser ut som en elefant på cirkus då han håller på! Häftig är att träna! Han bara vill, vill och vill!

Beat har fått traggla på med fjärren, tänk va lätt det hade varit om man fick gissa sig till skiftena i stället för att lyssna anser Beat.. Suck! Men det blir bättre! Längre tid mellan skiftena tränas också!

Jag har även börjar lära in lite gå slalom mellan mina ben med Beat.. Går så där! Han fastnar lätt i fot position men det är bra för han lilla hjärna att träna på att göra OLIKA saker inte bara det som är lätt som han tror är rätt!

Guinness har också fått jobba lite på elefant tricket! Går fint! Men sen började jag få honom att gå fot på bakbenen i stället och det var roligare så det övar vi på! 

Jag har suttit och kikat på och sorterat gamla bilder..

Kolla in dessa små pluttar!



 

Vinterfilm om draghunden Guinness och hans vänner..



Vinterland..

Idag har det varit en sån dära finfin vinter dag.. Massvis med snö och självklart var vi tvungna att testa om hundarna kunde dra pulka..

En liten film knåpade jag ihop! Den kommer kankse ikväll..

Några bilder vart det i varje fall!


En Beat på språng..

 
En snöig kelpie och en kelpie redo för drag..


Kelpisar på språng.. Kolla in Guinness flin!


Tre jyckar i snön!

En studie i stil..

Jag har funderat på det här med eye och stil på vallhundar.. Varför går de så olika?? Sedan började jag kolla igenom bilder på Beat och kunde snabbt konstatera att han går väldigt olika han också då han "smyger" mot djur..

När man ser vissa hundar så kan jag inte låta bli att tänka att det i längden borde slita massor på deras kroppar när går på ett for kroppen så onaturligt sett.. Visst har en hund vallat i sju år och alltid gått på samma sett borde ju kroppen vara van vid det men ändå!

Jag vet absolut inte vad jag vill komma fram till.. Men det är bara nått som jag klurat på!

Här kommer ett litet axplock på Beat och han olika smygstilar.. Vi börjar med de där han är yngst..












Foto: Cima




Jag har hört att stil likom ska komma med ålderna på en vallhund när de blir mer och mer koncentrerade men kikar man på bilderna så stämmer det ju inte alls..

Fixar och trixar och promenerar..

Jag har pillat lite med desigen på sidan.. Igen! Jag bara älskade ju den bilder på Beat så det var bara tvungen att få lite extra plats på sidan! Fixar även med en ny liten sida som ska heta webbdesign, den är inte klar än! Tänk så svårt det är att göra en o-hundig sida! Den kommer nog så småning om!

Jag har fått några förfrågningar på att göra hemsidor till folk och vänner! Kul kul! Vi får se hur det blir!

Idag tog jag alla tre grabbarna med mig på en skogspromenad i min härliga skog! Vad jag saknar den! Beat är överladdad av att gå i skogen så vi fick börja med lite koppel och "gå bakom" för att han inte ska tok rusa i skogen.. Jag kommer ALDRIG glömma den gången han sprang in i en sten så att han svimmade och slog ut sina tänder.. Jag tror att jag har hört talas om att border collisar ska vara smarta?? Jag kanske fick ett annorlunda exemplar?!?

De skötte sig fint alla grabbarna i varje fall! Jag lyckades lura bort Jax i skogen två gånger och då får han panik, skriker rakt ut och springer som en galning för att hitta oss.. Härligt med en hund som verkligen anstränger sig för att vara med mig och hålla sig i närheten.. Önskar det skulle fungera på Beat också!

Beat passade på att ta sig ett dopp i bäcken.. Han har inte hört talas om att man bara badar på sommaren utan simmade glatt runt bland isflaken! Det var det här med border colliens intelligensnivå igen då.. 

Guinness är verkligen glad att ha sin kelpie kompis hemma! De har såå kul ihop!


Bruna Björnen och Maxon Jaxon i någ lek man tydligen måste vara kelpie för att förstå!


Nu ska här eldas för fullt! Varm ska det bli! Jag har ju en hel border collie att tina upp!


Beat kan man aldrig lita på..

Idag har vi varit ännu en sväng ute hos Kristina! Trevligt! Kaffe blev jag itvingad, fy o blä!

Fia med Meg kom förbi så tränade vi en sväng! Först skulle vi flytta ut fåren! Jag och Beat fick äran! Tror ni att det gick! NEJ! Han var sååå het, tog inte ett kommando och när ett av bagglammen på nått mystiskt vis fastnade med sina horn i staketet såg Beat sin chans och skulle minsann smaka lite på det stackars djuret som försökte ta sig loss.. Suck! När han har varit såå lugn och lätt att ha och göra med!
 
Fia och Meg fick ta över och jag tog mig ett snack med mister border collie om vikten av att lyssna på sin matte och att INTE bita djur! Efter en stunds idogt nötande av lydnad (utan djur) typ ligg kvar, inkallning och andra väsentligheter som bara på något mystisk vis flyger ur huvudet på Beat när han får bli lite upphetsad mot djur så kunde vi träna lite! Först fick han ligga och se på när de andra körde en sväng och inte röra sig ur fläcken!

Jag skickade honom på ett vänster hämt och Beat visar att han faktist är en duktig hund, att han har rätt attityd genom att göra en super utgång med finfint djup och en lugn och harmoniskt framdrivning! Sedan körde vi en liten bana och han skötte sig fint! Cross drivning som vi jobbade mycket med nere på Kelliegården gick bra och dela gick toppen! "Look Back" kommandot satt som en smäck! Finaste hunden IBLAND!  

Tack för härlig träning! Kul o ses!

Bilder från dagen!


Fias finfina Meg


Fia kör lite attityd träning med sin Meg

I morse var det lite lite snö så jag tänkte att jag skulle fota alla grabbarna tillsammans i snön! Gick väll si så där! Men Jax poserade snyggt i varje fall!


Guinness, Jax och Beat! Jax ser störst ut men det är han inte!
Han ligger bara främst för att han är den enda av dom som inte alltid ligger kvar där man lagt honom..

 
Två kelipisar så olika fast så lika ändå!


Det är ju ett känt gammal faktum att det är svårt att leka på tre..
Vanligvis blir det två mot en med dessa pojkar kör en egen variant!
Guinness biter Jax, Beat biter Guinness och Jax biter ALLA han kommer åt!

Jag har tjatat så dant om att Jax har så kort svans att jag idag var tvungen att mäta dem och alla andra svansar som för tillfället finns här i detta hus! Och resultatet: Jax har kortast svans!

  1. Beat: 39 centimeter
  2. Rajo: 35 centimeter
  3. Guinness: 32 centimeter
  4. Jax: 29 centimeter

Heldag på Hejtorp!

Nu har jag åkt söderut "hemåt" liksom! Dagen har spenderats på Hejtorp hos Kristina och Kip.. Vi har fixat med hennes hemsida! Kika gärna in och kolla in alla uppdateringar.. Vi har fotat getter, hundar och ostar, ätit getost på pepparkaka *MUMS*, pratat om det mesta fodrat djur och självklart också tränat hund!

Vi tog ut fem bagglamm på ett fält och drillade alla jyckarna. Beat gick fint! Lugnt och behagligt! Så vill jag ha honom! Jax fick prova en sväng men det var för svårt för honom på stora fältet och han får inget direkt grepp om djuren och vill då bara passa och stoppa! Det blir liten fålla och press på att runda djur ordentligt nästa gång! Han var het på framåt, roligt att se! Men då fungerade inte stoppen! En följd helt enkelt!

Vi roade oss med att köra varandras hundar och Kip var verkligen på när jag testade honom! Kristina hade det tufft med Beat också! Roade oss med "dubbelvallning" och pojkarna kunde faktist samarbeta lite grann...

Bilder från dagen!


Kristinas Kip


Jag försöker mig på att valla med två hundar! Skoj men svårt!


Grabbarna har koll!


Samarbete, man ser likom hur de vill hålla varsin kant!


Maxon Jaxon tränar fösning

Jag ryser när jag ser denna bild!
Bästaste någonsin på min fina smygare..

Nu har vi varit o tränat!

Kallt, geggigt och massvis med folk på tåget! Men annars gick det bra!

På vägen dit skötte sig alla hundar utmärkt.. Härligt!

Vi mötte upp Sara och Tess med sina hundar Nogger och Lara båda "vanliga" kelpisar. Vi tränade det mesta! Hopp apport gick fintfint! Rutan bra fart och fina ställanden.. Inkallningen går ju framåt men nu så skulle han lägga sig på stå! Fan! Men det är ju bara att träna på! Beat va sååå taggad! Lite för taggad kanske men jag gillar min galna border collie!
Sara kommenderade mig och det gick sådär! Nu har vi tränat så mycket stegförflyttningar och vändningar att han haren förvantan på att det ska vara slut efter varje sån grej och inte att vi ska fortsätta gå! Så nu måste jag träna LÅNGT!

Jax fick springa till rutan! Det gick finfint! HAN ÄLSKAR ATT SPRINGA TILL RUTAN!

Hemvägen beslöt vi oss för att ta tunnelbanan och byta till pendeln på centralen så det blev lite extra miljöträning för hundarna! På tunnelbanan var det packat med folk men hundarna tog det coolt! Vi åkte rulltrappor och allting fungerade såå fint! Beat är en klippa att ha med sig och Jax börjar att bli såå duktig! Skönt!

Lite bilder! Johanna har fotat!


Allihopa!


Johannas lilla stora Hozz
(stor i kroppen, liten i huvudet!)


Jag och Beat

 
Jax med sitt täcke


Canovills Lara, finfin kelpie tik!


Saras Nogger utan päls!
Hur ska det gå på söndag??


Nu ska vi träna!

 
Godmorgon Sverige!

Idag ska jag och Johanna o hundarna åka till Kista BK och träffa Sara för att träna.. Det blir även träning i att åka pendeltåg fram för allt för Hozz och Jax.. Beat vet redan hur man gör och sover som en stock hela vägen.. 

Idag ska jag bestämma mig om jag ska tävla! Det lutar åt att jag låter bli! Synd tycker jag verkligen men jag går inte ut med en hund som inte har alla moment!

Det är vittringen som spökar för oss.. Plockepinn tycker Beat och tar första bästa pinne, smaker på den en stund och upptäcker då att det inte var rätt! Då tar han nästa! Så kan vi inte ha det!

Nu ska jag skära lite blodpudding! Idag ska vi träna massvis med hopp-apport för att det har vi inte kört på evigheter!

På bilden: en morgontrött Sandra i Nalle Puh pjamas..

Aussie valpar..

Idag har jag och Johanna först tränat våra fyrbenta djur och sedan åkt till Hozz uppfödare på Stjernborgens kennel för att kika på lite valpar! De var 7 veckor o så klart härligt söta! På kenneln fanns även en dansk/svensk gårdshundsvalp på 10 veckor så fräckt gullig!

Här kommer lite bilder!

Johanna hade med sig ett gosedjur till valparna!
Här 4 av aussie valparna samt den lilla dansk/svenska gårdshundsvalpen..

 
Till vänster: Två hanar, den svarta blev snabbt min favorit!
Till höger: Denna lilla tik hoppade som en liten loppa!


 
Johanna med en av de största hanarna med fin fin merle färg!

Födelsedagskalas!

Igår fyllde lillebror hela 21 år.. Å självklart skulle vi dit och fira och fika i hans nya fina lägenhet!

Jag hade på min lott att baka tårtor till kalaset..



Beat och Jax följer nyfiket tårbakningen..


Mmmm grädde..



Kolla in Beats blick!!

 
Till vänster: Föelsedagsbarnet själv med Beat i famnen
 Till höger: Soya finfin i rött halsband


Mimn lillkusin Wira hälsar på Beat


Så här trött blev Jax av att vara på kalas


Beat är så nöjd då han får vara i centrum

Guinness the guidedog har numera blivit kändis..


Markus Nyman med sik om 2,620 kilo

"Unge herr Nyman låter meddela att utan flythunden Guinness hade det inte gått,
han följde varenda drift... "

Se hela artikeln här: http://svensktmete.se/nyheter.php?newsID=977

Stefan tog med sig Guinness när han skulle fiska med sina vänner i helgen och resultatet ser ni här ovanför.. Guinness som i stort sett är uppvuxen i en båt kan sitta en hel dag tyst som en mus och bara kolla på flötena och vara med!! Han älskar att fiska!

Nu är han kändis också för han fick lite plats på sidan svenskmete.se! Jag tror inte det är sista gången vi ser honom där! Stefan meddelar att han har blivit något av en kändis i fiskevärlden! Guinness alltså!

RSS 2.0