Gröna vägar..


Jag är beroende av lååånga promenader just nu..
Dagens blev på ca 14 kilometer och med var hundarna Watch, Beat, Rap och Jax


Låååångt borta på den lååånga vägen kan man skymta en liten kelpie,
hmm.. följsam vallhund.. Jo men vist!


Vackra Rap, pappa till alla barnen

NÅLAR I MIN HUND!!!

Idag när vi var iväg hos kiropraktorn fick Jax akupunktur.. Sååå häftigt.. Han tyckte att det var toppen.. Han var lite spänd över sin länd men efter att Lucy bänd, vridit och fixat och sedan i med några nålan var han fit for fight igen.. Troligtvis har han blivit spänd för att han gick och haltade för att han hade ont i sina tassar.. Han försökte ju gå på sina klor på framtassarna och då kan man ju tänka sig att det blir lite fel beastningar och spänningar.. Nu är tassarna läkta och ryggen mjuk och fin.. Så nu kan INGENTING hindra oss från träning och tävling.. Det var så häftigt att se honom då han fick alla (hela 5 stycken faktist) nålar i sig.. Han vart HELT totalt avslappnad, som gelé ungefär.. Så skönt verkade det som.. Hon är grym Lucy, att hon med såå otroligt så små medel kan uppnå sånt resultat.. 

Jag vet att vissa (nämner inga namn)  tyckar att sånna här veterinärbesök är att leta fel men jag vill verkligen att mina hundar ska vara frächa.. Jag vill kunna få ut så mycket som möjligt av dem i träningen och för att kunna kräva det anser jag att de måste vara tipp topp.. Om jag kräver av dem att de ska prestera sitt absolut bästa är jag skyldiga dem att inte begära det omöjliga om det skulle visa sig att de inte var okej.. Men nu är de ju okej!

Idag har Beat visat upp att han minsann kan springa i typ 300km/h när han ska hämta flyende djur.. Man såg honom inte, som en svart/vitt streck var han! När jag sedan kör in visslan för att få stopp på min kanonkula till hund lyckas jag få in visslan UPPONER.. Ett litet mesigt pip är allt som kommer ur min vissla.. Resten kan ni räkna ut själva.. Alla fåren lever i varje fall.. Suck! Nej riktigt så illa var det inte men han ska ju absolut inte få så mycket eget ansvar!

Imorgon är det upp tidigt som gäller.. Valparna åker på fredag.. NEDRÄKNING pågår kan jag lova.. Söta är dom men INTE klockan halv sex på morgonen..



Djungel, brännässlor och lera = SANDRA PROMENAD

Igår hade vi besök här på farmen av Lena med sin hund Flisan som ska ha den enda lilla tjejen ur F-kullen.. Vi tränade, det gick bra.. Om jag är lugn är hundarna lugna, om jag sedan vrålar och skriker hetar de upp sig.. Med andra ord, en STOR dos av valium innan tävling så ska det nog gå bra..

Efter träningen tog vi med oss en gäng på en sådär 6 hundar (alla bc utan Jax) för en lång promenad.. Jag snor Lenas beskrivning som hon skrev i sin blogg :

"Efter ett långt träningspass i fårhagen och god lunch gav Sandra (kenneltjej) och jag oss ut på långpromenad med 6 lösa hundar tillsammans. Jätteskönt väder, sol och varmt. Mot slutet av rundan bodde en otrevlig jycke som ibland kommit utspringande från hundgården och ut på vägen. Sandra ville inte gärna att vi skulle passera just där, så vi letade genväg genom skogen. Tvingades konstatera att det var ungefär som i Malaysias djungler, bara det att vi var utan machete och istället hade 6 hundar att hålla koll på. Tät sly, helt igenväxt, inga stigar, brännässlor, sankmark, lerpölar och irrationella hål rakt ner i marken. Väl ute igen på en stig plaskade det gott av lervatten inuti mina stövlar och Sandra var rätt illa åtgången av brännässlorna. Men vi gladde oss åt att syftet var uppnått - vi slapp gå förbi den osympatiska hunden. Senare kom vi fram till ett fält med högt gräs och alla hundarna skuttade som små kaniner och all lera torkade bort. Sån lycka att se fem bc och en kelpie hoppa runt i full fart genom gräset bara för att det är kul! Jättebra tillfälle också för Flisan att röra på sig lite innan hemresan och att få hänga med på lite annorlunda äventyr tillsammans med andra hundar."

Efter det häriga äventyret klädd i trasiga jeans och Foppa tofflor var jag inte så snygg an jag lova, bränd av nässlorna, lerig, och med hallon över hela mig.. Men hem kom vi och spännande var det! TACK LENA!

Idag fick jag sovmorgon.. JIPPIE! Nu ska jag ut i hagen med Beat, sedan blir det en promenad med hela ligan. Efter det ska vi till Lucy, en kiropraktor på hund och häst. Hon ska få känna igenom Jax, jag vill att han verkligen ska vara fit for fight till nästa helg. Det är inte konstigt om hundar i hård träning blir lite spända någonstans och hon ska bara kolla igenom honom så allt är okej.. Bara det BÄSTA är gott nog åt min lilla kelpie pojke.. Vi var där förra veckan med ett par hundar och hon är verkligen duktig. Spännade!

Finfrämmande i fårhagen..

Idag när jag och Cima skulle träna en sväng så såg vi något häftigt.. Cima skickar ut sin Watch att hämta fåren, hon runder dem fint och stannar sedan och tittar konstigt på oss och på nått stort och brunt som vi tyckte var en hög med kvistar.. Men sedan ser vi vad det är..


En hel hög (de var fler än de som fastande på bild) med vildsvin..


Fåren var bra skeptiska mot sina nya "vänner" i hagen

Vi kallade snabbt som attan in hunden och Stef fick komma med fyrhjulingen och mota iväg dem.. Det kallar jag SPÄNNANDE. Träningen gick bra däremot! Så fort vi fick iväg vildsvinen vill säga.. 

Jag har tränat massvis på en "That'll Do" vissla.. Och herregud på enkelt det var att få hundarna att släppa och flanka finfint på crossen.. Varför har jag inte gjort detta tidigare?? Men men som man säger: Bättre sent än aldrig!
 

En drivande Jax


En fin flankande Beat


Beat

Sovdags..

Nu ska vi sova här på Kelliegården.. Idag har vi tagit det lugn, jag har passat på att sola lite medans valparna har härjat runt på gräsmattan.. Underbart med lite solsken!

Jag bjuder på två Jax bilder sedan blir det GODNATT!!


Bästa blånäsan på hela jorden


Snyggaste vallhunden

Bara en massa bilder..

Idag har jag varit duktig, städat och klippt klor på ALLA hundarna. Det blev 180 klor totalt! Det ni och inte en enda blodsdroppe! Man är ju proffs helt enkelt! Promenad, kort träning och valp bus har vi hunnit med. Nu väntas en cykeltur för de vuxna hundarna sedan middag framför TV:n..

Måste ju bjuda på några jätte försenade bilder från våran träningsvecka i Beteby..


Sara med alla hundarna.. Från vänster: Foppa, Yanka, Atlas, Beat, Jax, Bobby och Grace


Miche med sin Cindy eller "ödmjuka hyenan" som hon numera kallas




Mera Cindy


Cindy och fåren


En typisk bild på Odd


Grabbarna Jax och Bobby D


Saras Yanka - en toppen hund


Söt är hon också!


"Kom nu Bobby" Vi tränade massvis med inkalningar inför delningar!


Bobby och fåren


Bobby D


Yanka


Yanka, fåren och Sara


Miches Foppa


Miche - som vanligt utan kläder!


Bobby D är ingen liten ängel bland fåren men när han skulle bo i hallen med Atlas
då va han bra snäll kan jag lova..



Beat nöjd med sig själv (som vanligt) efter debuten i IK-2


Sara testar hur hon passade med en bc.. Beat han spelar ödmjuk!

Ensammna hemma..

Tomt blev det kan jag lova då Cima tog med sig Rap i morse för att åka till Stockholm. Jag, Min, Watch, Meg plus sina fem valpar och så Beat och Jax.. Det är ju ingenting! Bara fem vuxna att hålla koll på.. Peace of cake!


De två korthåriga ligger och sover tillsammans..
Beat och Watch, härligt att de kan koppla av i hundgården..

Lite skönt är det också! Min är för tillfället ställföreträdande boss samt allt-i-allo.. Dessutom höglöper hon så hon får inte ungås med "pöbeln" i hundrummet utan får lyxa och ligga på soffan och får egna små promenader. Hon är bra speciel den hunden. Hon var sur HELA morgonen för att Cima hade åkt! Låg och suckade i soffan med ryggen utåt och tyckte mycket synd om sig själv kan jag lova.. 


Jag och de övriga fyra tog oss en lååååång promenad runt om i skogarna.. Det är så skönt att verkigen kunna gå långt på öde vägar med hundarna lösa. De skötte sig fint, de lyckades bara alla fyra hamna i nått dike av nått sag med som tur var med relatift fräsht vatten. Det finns några hemska sumphål man inte vill ha hundarna i. Lukar apa på låååång väg.

Efter promenaden var det hundgårdarna som gällde.. Jax bara älskar att ligga i kojan, kolla bara in bilden här intill..

Valparna har fått vara inne och ute och inne och lekt och haft sig! De blir allt vildare! Bilder kommer!

Jag går och ler så där för mig själv och är sååå glad över att veterinären sa att han tyckte att Jax höfter såg fina ut. Nu sa jag inte ta ut nått i förskott för då blir jag allt bra besviken. Men samtidigt känner jag att jag har sett plåtarna och tyckte att det såg bra ut och även om han skulle få ett C så vågar jag köra på med träningen. Men jag håller tummarna, jag kommer att hålla STENKOLL på hunddata framöver. SPÄNNADE!

Däremot fick jag skäll av veterinären då han tyckte att Jax var på tok för smal eller mager som han uttryckte det. Och när han låg där på röntgen bordet såg man ju i stort sett varje ben i hans kropp men det är inte så lätt. Han äter ett foder för högaktiva hundar och mycket dessutom men det fastnar ju inte, Han har vägt 19 kg precis hur länge som helst nu! Så nu står operation gödning på schemat, Jax får ihop med Meg numera lunch. Hon får ju för att hon har valpar och han ska upp i vikt. Han han inget och ta av så kan han ju inte bygga muskler.


Smal Jax


Snygg Jax (synd att gräset är i vägen bara..)


Jag tränade en kort sväng idag. Jag och Beat övar attityd (det vill säga BORTVÄNT huvud i flankerna och att man INTE bara ska kasta sig iväg.. ) På denna bilder gör han 50% rätt, huvudet är bortvänt men rally benen är tyvärr fortfarande påkopplade! Suck! Men vi gör framsteg. Mokasinvallning, tysta som indianer ska vi smyga fram i hagen, jag ska viska fram kommandona och han ska tassa runt lugnt och försiktigt. Vad är det man säger: "siktar man på månen kommer man till ja vad det nu är.."

Röntgad Jax!

Idag var jag bra nervös vi jag lova! Jax skulle höftledsröntgas.. Vi tog oss till Cimas veterinär i Vesslarp. Jax fick lugnande, han skrek som en stucken gris, men han skulle minsann INTE sova.. Kämade emot för allt han var värd, jagade flugor och höll på i största allmänhet.. Men vi fick till en fin bild och jag och veterinären tyckte båda att det så bra ut.. Sedan vet man ju aldrig men känslan i magen är GOD! Så nu håller jag alla tummar jag kan för att lillemans höfter ska vara fina..

Annars rullar dagarna på. Träning, långa härliga promenader samt massvis med valpprat och allmänt hund snack. Nu blir jag ensam här i några dagar så då kanske jag får mer tid att blogga!


En trött Jax på röntgen bordet i väntan upp uppvaknings medel..
Foto: Nikki

Tack Cima och Nikki för att ni följde med! Ni är BÄST!

Träning och vardag på farmen!

Vi tränar för fullt.. Träningshagen är nyklippt och fåren superfina. Härligt med bra tränings möjligheter! Jax får mest fösa, fösa och återigen fösa. Jag vill ha honom helt lugn och säker på att bara gå med djur var jag än befinner mig och vad jag än gör. Han ska bara gå på tills jag säger någonting annat. Det går så bra. Vi övar delning också, med focus på att komma ända in till mig genom luckan. Sällan vänder vi oss mot djur, det är ju den enkla biten! Jag vill verkligen ha honom trygg när han kommer in. Beat har jag stressat med inlärningen och då slarvar han. INTE bra så därför känner jag att det med Jax ska få ta lite tid. Vi tränar lite hämt, han hämtar bättre åt höger än åt vänster, så vi tränar mest vänster (och håller tummarna för att det passar att skicka höger på Kelpie Mästerskapet)

Jan är så tacksam att träna, har i stort sett alltid rätt attityd och hetsar mycket sällan upp sig.. Jag blir GLAD av att träna Jax, jag blir lycklig av hans sett att hantera djur. Nu ska vi bara öva lite hanterings anläggning (mest för mig) jag är ju expert på att snubbla och ramla över får grindar av alla dess slag.

Beat övar sig som vanligt i konsten att ta det lugnt.. Han kan alla moment, allt kan ju slipas på men svårigheten med honom är att få fram en lugn och fin attityd. Hetsar han blir han tight, snabb och stängar öronen TOTALT!

Focus nu ligger i att få honom att TÄNKA lugna tankar då han ska skickas ut på ett hämt. Om jag går mot får nu som om han skulle få hämta har han kastat sig åt alla hål och kanter och nästan skakat av upp hetsning. Sedan går han oftast i väg fint men han är såååå laddad och blir svår att få kontakt med bakom djuren. Om han i stället var lugn redan då han gick i väg har jag betydligt större chans att komma in i hans lilla glasbubbla. Jag ska vara lugn (händerna i fickorna och INTE skrika). Bara använda hans namn och nej och att ALDRIG låta honom få gå iväg om han inte är lugn.. Tråkig träning, jag vill ju styra långt bort med häftiga flanker i farten men ack så nödvändigt! Cima säger att han inte är någon LÄTT hund och det käns lite tröstande, Men det är så tråkit med en hund som man alltid måste vara så lugn och noga och sansad då man kör. Men man lär sig otroligt mycket! Jag hoppas att jag kan "få till honom" så att vi verkligen kan tävla för när han går bra då går han så j-vla fint!

Jag har även tränat med en av Cimas! Leija eller Kelliegården's Open som honom heter! En riktigt fin hund! Roligt att köra en annan hund, nyttigt att öva sig på att hantera olika typer av hundar trots att hon i vallningen är rätt så lik Beat, det vill säga MYCKET! Tack för förtroendet! 

Idag tog jag med mig ett par jyckar ut på en härlig cykeltur, underbart att se den sträck ut bredvid en i skogen! Valparna är flyttbara och idag åker två, och i morgon åker tre. Skönt att få några färre att sköta om. De är allt bra jobbiga bitvis!   


Jag med Kelliegårdens Ed som precis ska flytta

Vi lever!

Men blogg ambitioner saknas.. Tyvärr! I skåneland befinner vi oss för tillfället. Kelliegårdens kennel, 7 vuxna hundar och 11 valpar. Underbart! Vi tränar på de finfina pälstackorna, går långa härliga proenader, cyklar och kelar med valpar.

Kelpiemästerskapet närmar sig med stormsteg och vi är laddade. Jag valde att byta Jax och sätta honom i bonnhund i stället, han känns en aning överkvalificerad för novisklassen.. Beat är VILD och i sit liv form. Han är otröttlig och bara vill vill och vill! Cima tog en sväng om med honom i hagen idag, kul att se honom gå för någon annan!

Bilder kommer! Mer text kommer! Jag måste hitta lite inspiration.

Oj va länge sedan..

Dåliga jag! Vi har varit UPPTAGNA vill jag lova.. Tävlingar, träning och HÄRLIGA dagar i solen. Beteby är platsen tillsammans med Odd och Sara Nilsén, Örjagårdens kennel och så Miche och hela famlijen Sandström såklart! Vi har (hör o häpna) tränat massvis med hund! Tävlat men från min sida mest hejjat på. Vi har diskuterat working kelpie till öronen nära på blödigt och mest bara haft en underbar tid.  Tack ALLA!!

Jag har varit pinsamt dålig på att fota.. Jag har helt enkel varit så upptagen på att kolla på BRA kelpis att jag inte har kommit mig för. Syskonen Örjagårdens Bobby D och Yanka är sååååå fina hundar, deras mamma Capree Grace är inte illa hon heller. Jax och Miches Cindy har också gått fint denna veckan. Vi har varvat träning på fältet med träning inne i fårhuset. Mycket nyttigt för kelpie hjärnor! 


Hundar som väntar på sin tur.. Grace, Jax, Bobby D och Beat också Sara i bakgrunden

Mer bilder och om tävlingarna kommer! Jag lovar!

RSS 2.0