Vanlig vecka..

Efter besöket hos lapphundsvalparna stannade vi till hos Kristina o kikade på alla hennes nya djur.. Hon hade ju fårr 21 killingar.. För er som inte har sett riktigt små killingar kan jag bara upplysa er om att de faktist är gulligare än hundvalpar! Här nedan ser ni lite blandade bilder på sötnosarna..









Man blir helt fasinerad av Kristina o hennes djur! Sedan hade hon ju skaffat sig en border collie valpa också! Lilla Pim, en farmåt liten krabat som verkade helttuff! Det blir nog en toppen hund! Tyvärr var han inte stilla en en enda sekund så han lyckades inte fastna på något kort!  

På tisdagen tog jag o jyckarna oss en tur ut till Beteby o alla fåren.. Träning stog på schemat o grabbarna skötte sig fint! Beat fick sig en påminnelse av vad "stedy" kommandot betydde.. Nyttigt och oj så lätt dert blev att styra honom då jag fick ner honom i tempo! Han svarade fint på träningen utan att sura ur eller bli trött o seg! Han kämpade verkligen! Kul! Vi delade, hämtade körde långa härliga fösningar.. Jag behöver verkligen träna på mitt djupseende, jag försökte styra runt rnågra stolpar som stog i hörnet av hagen men har verkigen såå svårt att se om djuren är förbi eler inte! Det blir till att öva!

Jaxen skötte sig bra! Han kan verkligen hantera djur den hunden! De får förtroende för honom! Han fick fösa massor och korta innerflanker.. Han gör det såå snyggt men får problem då han hamnar i drag.. Då tendenserar han att fastna för att vi inte ska tappa djuren och blir då olydig och låser sig gärna! LINA på o jobba med att han ska kunna gå även fasst det är drag! Han kan bli lite samma sak att han gärna "fastnar" i balans så jag tränade på att kunna flanka ur honom! Gick så där! Trycker man honom för mycket blir han springing och vid men med hjälp av flärpen och ett lugn jag inte visste att jag besatt kunde jag få honom att göra rätt och hålla hans huvud kvar på samma planet som oss..  

TACK MICHE FÖR ATT JAG FÅR KOMMA O TRÄNA! DU E BÄST!!

Nu i veckan som har gått har jag jobbat, tränat lite hund och gått långa härliga promenader.. Jax har lyckats att springa in i ett fotbollsmål på kvällpromenaden och trassla in sig! Det var som att trassla ut en krokodil kan jag lova! Men ut kom han och utan skador o inte lärde han sig något heller! Beat har skurit upp trampdynan, den som sitter långt upp på frambenet.. Mamma tycte jag skulle sluta med vallning för att mina hundar bara skadade sig HELA tiden! 

Nu ska vi sova! LEDIG I MORGON!!  

Idag har vi träffat Guinness nya lillebror!

Stefan har länge funderat på att skaffa sig en till hund! Guinness blev lite ensam ute på gården och han vill ju ha en hund som kan följa med överallt, fiska, träna och så! Visst kan han det alldelses utmärkt med Guinness men har liksom känt att han vill ha en egen.. En egen hund! Vi har disskuterat raser hit och dit men till slut kom vi fram till...

Finsk Lapphund! Låt mig presentera Yoik & Yoker.. Från Ingela Carlén Min bästa Väns kennel som även har fött upp kelpie. Vi var idag och träffade mamma Katla.. En helt underbar hund som man bara inte kunde låta bli att tokgilla från första sekund! En till lapphund och en liten go blanras tik.. Härliga hundar! Å så valparna förståss!
Stefan vill ju ha en hane.. Såklart! Så här har vi pojkarna!


Yoker (brun med ljusa teckan) & Yoik (viltfärgad)


Jag tillsammans med Yoik som inte ville vara stilla en sekund..


Yoker och jag gosar lite..

Nu återstår bara det svåra valet för Stefan! Vilken hane ska han välja?


Jax försöker sig på att stjäla Beats mat!


Hundvakt o perspektiv!

Vi (jag, mamma o jyckarna) har varit hundvakt åt Amstaffen Tyke sedan i onsdags..

 
Stor hund i liten korg.. Jo det gick att ligga ner!

Det är först när man han någon annan hund att jämföra med som man upptäcker hur mycket de egentligen kan och hur otroligt smidinga de är att ha med sig! Jag har alltid tyckt att Beat är stor o klumpig men jämfört med Tyke så är han bara en plutt! Beat tyckte Tyke var söt, typ en tik så han bara viftade! Jag brydde sig som vanligt inte alls utan körde på med sitt race som vanligt! Ganska skönt men ibland är jag osäker på om vi bor på samma planet som Jax!

Däremot börjar Jax se fin ut i lydnaden! Vi pillar på och det börjar se allt mer moment likt ut! Hans lägganden är rysligt snabba! My god vilken hund han är! ALLTING går i 100km/h!  Nu övar vi stadga, höger svängar som av någon anledning är super svåra, vänster går fint fint!

Beat har fått vila efter sin magsjuka o börjar bli piggare! Han får behålla maten och går nu på en diet bestående av majsvälling, ris o kokt fisk! Smaskens!

Jax tass läker finfint! Vilket läkkött de har när de är unga.. Man kan nästan se hur de läker när man tittar på foten! Han får ha sko på promenaderna men bryr sig inte om det alls!

Jobbat har jag gjort! Duktiga jag! Lediga dagar smakar hux flux helt annourlunda! HÄRLIGT är vad det är!

Jax vs. the pig





En uttråkad Jax fick träffa med sin största fiende här hemma "the pig"

Det blev tratt för lilleman!


Jax försöker sig på att vara 1. BUSIG i tratt. 2. ARG i tratt och 3. SUR i tratt


Beat säger: TA BORT HONOM!! HAN HAR NÅTT PÅ HUVUDET!

Idag är fösta dagen med soppa! Fungerar okej! Men oj va godissugen jag är!

Så länge höll det bandaget..


Jax har haft sönder sitt bandage alldels själv!

Beat är fortfarande dålig! Jag kokar ris o fisk för tillfället!

Stackars hunden..


Beat ligger o tycker sååå synd om sig själv!

Sjukstuga!

Igår när vi var i väg o hälsade på gamla vänner lyckades Jax göra illa sig i benet (trodde jag då).. Han haltade lite lätt och jag kände snabbt igenom honom utan att hitta något.. På kvällen (igår) när vi sedan skulle gå ut haltade han o fick inte följa med! Jag o Beat tog oss en lång sväng o sedan skulle vi gå o lägga oss.. Men nej! Beat skulle först kräkas.. Massor! Så i stort sett HELA natten har jag vid jämna mellanrum vaknat av det häliga ljudet av hund som kräks.. Beat tycker sååå synd om sig själv, och är ynklig o får självklart vila..

I morse haltade Jax riktit illa o jag tog mig verkligen för att kolla igenom honom nogrannare och ser man på! Ett 3 cm långt skärsår i stora trampdynan.. Hur kunde jag missa det? 

Jax är numera mycker bekymrad över sitt bandage och lyfter HÖGT på tassen då han går! Söt är han! Så det blir vila även för honom tills tassen läkt! Det som imponerar på mig är att han faktist själv begränsar sig själv för att han har ont! Han tänker likom på att han måste ta det lugnt! FRAMSTEG!


Maxon Jaxon i bandage.. Ligger vid dörren och tycker sååå synd om sig själv!

Hårda tider..

Nu har mamma dragit i gång något slags "kom i dina gamla jeans" project.. Det innebär att man ska äta någon form av grönsaks-soppa i stället för mat! Frukost, lunch o middag samma sak i en vecka! 

Jag ska på försök hålla mig till detta med ett undantag! INTE till frukost!
Mitt te och mina mackor är HELIGA!


Mamma lagar soppa! Någon som e sugen?? Kom förbi i morgon klockan sex vettja!

Idag har jag varit hemma hon några vänner och predikat om hund! Alltid lika kul! Ska bli spännade när de får sin valp!   

Nu ska jag ut med djuren! Snö, blött o halt! JIPPIE! Hundägandets baksida kallar jag detta!

Bättre o bättre dag för dag..

IK-1 Agdala dag två!

Målet med dagen var: Bättre hämt och högre poäng..

Och resultatet: 76 poäng med 41 på hämtet! Allt engligt planerna!

Hämtet var INGENTING att skryta med, tight, snett i upptaget och lite vingel på framdrivningen! Men ändå! Jag styrde som en kratta på crossen = många poäng bort! Vi klarade rännan med lite tur! Jag lyckades ha is i magen och fick inte panik, framsteg.. Delningen däremot gjorde vi riktigt snygg! Han kan min lilla man om matte bara gör rätt så!

Förhållandena var svårare i dag, många hade problem i rännan och delning så mina två 10:or därifrån känns fina vill jag lova! Placering vet jag inte än!

Bilden visar Beat inbäddad i filtar efter ett fint race på banan..



Tack far för skjuts och tack bror för hämtning!


Protokoll med kommentarer

Utgång: 17 (av 20) Tight bakom
Upptag: 8 (av 10) Snett
Framdrivning: 16 (av 20) Av linjen i början
Fösning: 7 (av 20) Stor del av linjen
Drivning: 8 (av 10)
Ränna: 10 (av 10)
Delning: 10 (av 10)

Totalt: 76 poäng, 2a pris       Hämt: 41 (av 50)      God djurhantering. Samarbetsvillig. Bör hållas på benen.

Detta är våran bästa tävling! Jag var bra, Beat var bara lite het, dregglade bara lite  =)..
 
Men va trött jag blir på mig själv när man likom överstyr hunden utan att låta den jobba på, och så får jag ju panik när det kommer en grind! Men på denna helg har jag missat ett djur vid en grind! Det känns bra faktist! Gud va skoj det är att tävla!

Tack Jocke o Amanda för Jax vakt!

IK-1 Agdala

Jippie! Vi gick runt en IK-1 bana utan missöden! Härligt! 74 poäng, 33 på hämt.. Jag är nöjd men vill självklart göra det bättre i morgon! Vi är laddade till 1000! Ska bli roligt! 


En koncentrerad matte och en drivande Beat


Hill vid framdrivningsgrinden!
Grattis Malin med Hill.. 8e placering, 86 poäng och första pris! Snyggt jobbat!

Tack Amanda för att du fotade, tack Jocke för att du körde!

Lite bilder från dagen hittar du här

Promenad med Guinness

Nu är vi på Nybäck o hälsar på..

Vi tog oss en låång promenad med pojkarna o de hade roligt ihop! Så härligt att se att det verkligen är en "flock" trots att vi inte träffas så ofta! 

 Jax tog sig ett dopp i en bäck då han bara var tvungen att testa om det gick att gå på skummet! Det gick inte bra alls o hela hunden försvann ner i bäcken men upp kom han som om inget hade hänt o var lika glad som vanligt! Härligt! Beat tog sig ett symoati dopp han också! Han missar aldrig en chans att bada!


Fina jyckar på ett berg..


Tre grabbar!


1. Jag med hundar o pinne i högsta hugg.. Mycket bättre än koppel den där pinnen..
2. Guinness övar sig i konsten att hoppa upp i famnen och gör sig extra snabb o strömlijeforman genom att fälla ihop sina öron..


Häftig hund, cykel och vilda djur!

Dagarna rullar på! Jag promenerar med hundarna och har det allmänt bra! Igår tog jag mig en cykeltur med Beat & Rap och det blev värsta naturupplevelsen.. Vi startar våran tur med TVÅ vildsvin som for i väg som två skott när vi kom.. Hundarna hade LÅNGA halsar med höll sig fint på vägen som de ska.. Lite längre in i skogen står det två hjortar på vägen.. Efter ett tag springer de bort och de följs av cirka 15 stycken.. Beat o Rap tittade nyfiket på men gjorde inga försök att springa efter.. Duktiga pojkar.. I slutet av promenaden såg vi en STOR rovfågel (vet inte vilken art) som geld runt i en glänta på jakt efter nått ätbart! Häftigt när man får se så många vilda djur!

Igår var Stef o hämtade sin nya hund.. En tjeckisk varghund importerad från Tjeckien!

Lilla Vita med matte Cima! Foto: (c) Stef 


Nu ska Jax får sig ett litet lydnadspass..
Imorgon åker vi hem.. Tråkit! Men vi kommer tillbaka!

Uppdaterat länk sidan med lite nya länkar, Patrik & Filo, Sabine på Mitchens Kennel och så Slumpens Skördar

Massvis med foton..

En rolig som dära utmaning.. Vet inte vart jag såg den först men tänkte den kunde vara lite skoj!


En bild på dig själv nyligen
Jag o Beat på Kista BK och en Nyvaken Sandra i Nalle Puh pyjamas

 

En bild på dig själv där du var omedveten om att du blev fotad
1. Jag o Pärlan på Utö brygga i Stockholms Skärgård 2005! Åhh Sommar!
2. Lydnadstävling juni 2008 på Botkyrka BK, jag undrar vad Amanda säger till mig här?


En bild på dig själv för länge sen
1. Januari 2004 framför webbkameran..
2. December 2005 första terminen på Hundsportgymnasiet tillsammans med Tess & Zorro



En bild på någon du älskar
Jag gör det enkelt för mig..
Världens bästa Beat & Finaste favoriten Maxon Jaxon


En bild på någon du saknar
Guinness, Kelpa, Björnen - Du saknas mig

En bild på någon du önskar vore med dig nu
Jojjo - vi träffas alldeles för sällan!


En bild på någon du tycker är söt
Rajo som liten 11 veckors kattunge


En bild på någon du älskar på en plats du älskar

Norrviken Ljusterö




En bild på en plats du saknar
Mitt fina vardagsrum i Nybäck..


En bild från en tid du saknar
Tiden i Forshaga!
Partyförberedelser & Mina Sambosar.. Becca & Jojjo


En bild på något som betyder väldigt mycket för dig
Det här är liksom en dröm som gick i kras.. Mina fina pojkar!


En bild på tre-fyra stycken som gör dig glad varje dag
Vi träffas ju inte varje dag men ofta.. 
Beat, Fräck., Kummin, Jax och Kross



En bild där du gör något du gillar
Jag tränar vallning med Beat..
Foto:
Stef Krusengren



En bild från i våras
Maj - Jag träffar Jax för första gången.. 


En bild från i somras
En av all dessa dagar ute på Beteby..


En bild från i höstas
September - Sandra på Kelliegården med 16 bordercollie valpar
Foto: Stef Krusengren


En bild som väcker minnen
1. Första Lydnadstävlingen NÅGONSIN! Zorro och Jag på Stora Stockholm
2. Resultatet: 1:a pris och en 2:a placering Jag var sååå lycklig!

Äckelväder!

Nu är det plusgrader och all snö som kom igår har smällt bort och det är blött o smutsigt ute! BLÄ!

Igår gick vi långa promenader, lekte i snön o hade det allmänt bra! Idag har vi varit ute en kort sväng sedan fick hundarna frukost! Nu väntar en långis! Det enda som är positift med att snön försvann är att jag nu kan cykla med hundarna.. De gillar de! Beat får dra! Han älskar att dra!

Det är så skönt med okomplicerade hundar! Beat och Rap är typ 2 år gamla o har inte träffat varandra på länge men de bara nosar, viftar lite sen är det lugnt! Jag ÄLSKAR snälla hundar!

Beat njuter av att gå långa promenader och bara springer och springer! Jax har hittat sin nya bästis i Dix.. Annars brukar det ju vara Kross men han tyckte bc valp som bc valp o släpade in Dix i buren! Det är hans eget påhitt! Han tar hunden i det här fallet Dix, i vanliga fall Kross i nackskinnet o tar med sig dem in i buren.. Han är ju allt bra påhittig den lilla mannen!

En ny hemsida har sett dagens ljus: http://www.slumpensskordar.se/ kolla in den vettja! Valparna är urgulliga!

Tävling!

Nu är startlistorna ute.. Lördagen startar jag som nummer 16.. Det är bra! Men på söndagen kom jag inte med utan blev 2:a reserv.. Tråkit! Sitter nu och funderar på om jag ska anmäla mig till två till tävlingar som går i veckan därpå!

Vi får se hur det blir..

We are back!

Tjohoo! Nu e vi tillbaka i Öllestorp på Kelliegården! Skåneland, älskade skåneland! Det är lite som att vara på semester jag har två vuxna hundar och en fyramånaders valp at ta hand om medans Cima och Stef är iväg!

Hundarna här hemma är Rap, Watch och lille Dix.. Gud så kul det vara att träffa honom igen! Sist jag såg honom var han bara 8 veckor och nu är han en riktig slyngel på fyra månader och han vart så glad så glad när jag kom så han skrek! Kul att han kände igen mig!

På vägen till skåne stannade jag två dagar i Norrköping fö vallning ute hos Miche! Underbart väder, några minusgrader och strålande sol.. Det kan inte bli bättre! Beat och Jax har fått sig riktiga genomkörare varje dag och jag är så nöjd med dem båda! Beat har fått jobba med att ta i n och ta ut djuren samt att få tillbaka djur som rymt! Nyttigt och han lyckades att till nästan 98% att hålla huvudet kallt! Känns riktigt bra!

Maxon Jaxon har nu fått klartecken av Miche att tränas som en vuxen hund bara 8 månader gammal. Han ansåg honom vara mogen för det och han svarade finfint på träning! Han få nu gå i lina för att jag verkligen ska kunna nå honom i alla situationer och det fungerar fint! Han har en sån djurkänsla, en häftigt driv och ett lugn som är coolt att jobba med!

Vi körde lite flanker och attityd, massvis med fösning med stopp och framåt lite på vissla! Känns som om vi verkligen har tagit ett steg framåt i vår utveckling tillsammans! Han kan nog bli en fin hund! Jag körde honom lite inne i fållan där han förut inte har velat träninga sig mellan får och staket men det fungerade fint och han verkligen knör sig i mellan utan att tappa huvudet och betee sig illa!

Innan jag åkte söderut igår hjälpte jag Micke i stallet! Jag mockade, bar tunga vatten hinkar och fixade.. Min kropp är ju inte direkt van vid sånt kroppsarbete så idag har jag mer eller mindre ont överallt! Det känns att man lever!

Nu väntar en promenad med ligan! Ska bli härligt!

Bästa hunden!

Igår var vi på öppen träning för Jocke.. Typ vardagslydnad! Hundarna ska gå fint vid sidan, sitta och ligga kvar, kunna gå förbi varanda och sånt! Detta har jag ALDRIG tränat med Jax men jag tyckte det kunde vara kul att testa! Åh hej va duktig han var.. Gick med kontakt i stort sett HELA tiden, sitt kvar, låg kvar var koncenterad och verkligen kämpade!

Jag gillar den hunden! Han e såå fräck att träna! Han tittar på mig och ser ut som om han tänker:
GE MIG MER!!!

Vallning, Kross och finfina får..

Idag har jag Amanda, Jocke och alla hundarna varit ute hos Jasna på Torpvallarens Kennel för att släppa lilla Kross 4½ månad på fåren..

När vi kom dit fick vi fika, smaskens och sedan bar det iväg ut! När Kross först fick syn på fåren skällde han o tyckte att det var det fulaste han någonsin sett..

Han fick kika på den inne i fålla men då var dom äckliga och han skällde mest!

Sedan släppte de ut fåren i en större hage och lär gammel hunden på gården Mel flytta dem lite så fick Kross springa med.. Frst skulle han jaga Mel men sedan så sa det bara klick och han började jaga fåren i stället.. Åh som han jagade sen..

Kross 4½ månad spanar på Beat när han vallar..
Foto: Jasna (slulet från Torpvallarens hemsida)

Mina grabbar fick sig en sväng om med de mycket emimenta fåren.. Så bra! Ärliga men rörliga! UNDERBART BRA FÅR!!

Jax är svår.. Han vill passa, ligga i drag och inte fösa eller driva! Han flankerar som en gud men gör det mer av sig själv än att han blir påverkad av mig! Svårt med en hund som har så mycket naturligt! Jag är van vid Beat då går det rakt fram om man inte styr! Här går det som det ska oftast men det är inte jag som styr! SVÅRT! Men en utmaning!

Jag körde Beat och my god så fint han gick! Trots ett litet missöde vid starten men efter det var han lugn i huvudet, lyssnade och skötte sig fint! Tog varenda flank, fålla in, delning allt flöt! Det var toppen djur verkligen men Beat skötte sig fint! NÖJD är jag med min lilla bc pojke idag!
 
Kross fick ta sig en andra sväng och han skulle verkligen på djuren! Tuff liten herre! Ska verkligen bli spännade att följa honom!

Efter en runtur bland gårdens djur, får och köttkor och den STORA tjuren mr Big fick vi lunch.. Tack Jasna! Efter lite trevligt hundprat for vi hemåt!

Gott nytt år..

Härligt firande av det nya året hade vi! Jag, Amanda, Jocke, Helena och så klart Virre..

Långa långa promenader med våra åtta hundar: Kummin, Fräck, Kross, Beat, Jax, Qinsi, Nea och Hill.. Underbara vägar och fält att gå på! God mat, god dricka, roliga spel, ändlösa hund prats timmar och så lite vallning..

Ett riktigt GOTT nytt ÅR  med andra ord!

Nu väntar lite hemside jobb.. På lördag ska vi ut till Jasna på Torpvallarens då Kross ska få träffa fåren! Ska bli såå kul att se!

RSS 2.0