Hund- och gårdsvakt

Vi har haft en HÄRLIG midsommar med MASSVIS med god mat, hund promenader och massvis med bad för hundarna. Jag var bara i en snabbis efter att vi bastat.. Kallt var det i havet vill jag lova.

Vi åkte hem söndag förmiddag och då var det bara att packa om väskorna och sedan kasta sig på tåget. Vi skulle till Beteby och ta hand om alla djuren. Ett par hundar, några 100 får och ett par hästar. UNDERBART! Solen skiner, alla djuren är snälla och vi har det sååå bra. Jag hoppades såklart på att några får skulle rymma (hihi*) och min önskan slog in redan i morse.. 50 får och lamm på rymmen ute på ett fält! JIPPIE! Maxon Jaxon fick äran och klarade det med bravur. Inga promlem där inte. Löjligt enkelt måste jag säga.. Alla hundar har fått sig flera promenader i omgångar och det är så skönt att kunna ha alla ihop utan några problem. Jax är härtig när han går i "flock" på det sättet. Han är en fena på att undvika konflikter och bråkar INTE! Beat han mest flirtar och viftar på svansen och snuskar sig. Han har mest "sånna" tankar i huvudet för tillfället! Skithund!

Beat fick sig en ordentlig genomkörare i värmen. Jag ska ha honom att gå ett långt pass varje dag i värmen nu innan tävlingen för att han ska vänja sig. Roligt var att vi fick samla ihop djuren för de gick i en avgränsande hage som är kuperad så att man inte ser vart djuren är. Jag kastade Beat över staketet och skickade ut honom på ett dolt hämt och han hämtar och kommer med djuren lugnt! Man bara älskar honom i sånna lägen! Det var fart på djuren och vi körde mest hämt, delningar och lock back träning! Roligt! Lyckades få ut honom på ett dolt lock back hämt! Inte illa..

Nu ska vi få i oss något ätbart sedan ska jag sitta i solen med alla hundarna lugt liggandes tillsammans på gräsmattan. Så här skulle man ju ha det JÄMT!

Nu är den änligen här!



Working Kelpie klubbens tidning som jag är redaktör för.. Som jag har sprungit till brevlådan varje morgon.. Nöjd är jag med detta nummer.. Roligt med sååå många bra insändare!

Men det bästa av allt, vem tror ni är på framsidan? Lite friheter måste man få ta sig som redaktör!

Nu drar vi till landet. Midsommar firande med släkt och vänner! Ska bli skoj. Långa promenader, cykling och bad för odjuren. Det gillar det nog också!

Jax får ta det lugnt i några dagar. Han är halt, han har en spricka/skärsår i tramdynan.. Jag vet inte riktigt men han kan knappt stödja på sitt ena framben i varje fall. Men simma kan han ju göra så det ska han få.. Hur mycket han vill!

Härlig träning!

Idag har vi haft SOL! Underbart.. Det har jag längtat länge efter.. Vi har haft träning på gräsmattan och njutit av att bara ha varit ute. Sedan var det dags för lite mer seriös träning men Elin, Kristin och Pernilla. Det var ett riktigt bra träningspass.. Jag valde att för ovanligheten bara träna Beat och det kändes bra! Han gick såååå fint i fria följet och sedan jobbade vi lite på hans inkallning. Det är svårt för att han tänker ju lite för mycket. Jag ska snart stanna och då gör han inte många km/h.. Men vi ska få ordning på den! EFter träning promenerade vi och sedan fick vi skjuts hem! TACK Elin!

Extrahund!



Denna vecka har vi fått en till hund i flocken. Terven Kummin bor hos oss medans Amanda och Jocke roar sig på Cecilien (stavning? vulkanö utaför Italien) synd om dom så att säga..

Igår var vi ute på promenad, besökte några vänner som ska skaffa sig en varghund.. Pratade HUND i alla evighet såklart! Tack för fikat Maria, alltid kul att ses!

Idag blir det lydnadsträning, ska sätta igång med vittringen på BÅDA herrarna. Önska mig lycka till! Sedan ikväll åker vi iväg o tränar. Ska bli skoj!

Stackars Beat..

....nu är jag inte stolt över mig själv..

Jag o jyckarn spenderade kvällen hemma hos min bror med film o godis, hundarna fick ben o var nöjda.. När vi skulle gå tar vi hissen som vanligt. Jag är alltid super noga med att de ska gå in före mig i hissen o sitta ner så att det inte händer någon olycka.. Men bevisligen inte denna dagen.. Jag går in i den minimala hissen med hundarna efter mig och när dörren stängs hör jag världens tjut och Beat kastar sig mot mig.. Dörren slog igen om hans svans! NEJ! Men han får med sig svansen men sedan ser jag BLOD i hela hissen.. Vi vänder tillbaka upp igen och in till lillebror och konstaterar att svansen nog INTE är bruten. Vi tejpar lite provisoriskt med toapapper och målartejp och så är han snäll o skjutsar hem oss..

Hemma klipper jag rent och hittar ett ca 1cm stort jack i svansen! Aj aj aj! Fy vad jag skäms.. Så nu är han tejpad och har finfint rött vet-flex på halva svansen.. snyggt!

Beat har ALDRIG skrikit så.. det måste gjort bra ont.. stackarn!


En annan gång då det också var synd om Beat.. Kolla blicken!

Lydnadsträning tillslut..

Efter min och Jax tävling kändes det INTE bra så jag har inte föräns idag tränat någon riktig lydnad. Detta resulterade såklart i en helt ÖVERLADDAD Jax men utan krav på presition och bara träna kontakt och sammarbetsvilja gick det bra tillslut. Han är ju så härlig att träna med. Han bara vill vill och vill. Just nu har han fått lite dille på rutan och bara älskar den. Han gör fina skick men är liksom lite sugen på den hela tiden så fort vi gör något! Men det var ju också ett tag sedan vi tränade. Jag skulle önska att vi var färdiga med klass I så jag fick börja träna för klass II typ inkallning med stå (har tjuvtränat FYY PÅ MIG!) och annat! Måste hitta en tävling till Jax och bara få det klart!

Beat fick träna lite och åhhh my god hans friaföj är det INGET fel på! Ska fila stegförflyttningarna sedan är jag NÖJD! Tänk om man skulle kunna få in vittringen på honom då är liksom 3an i stort sett klar! Hur svårt ska det vara att lära en hund o hitta en pinne..

Åhh! såååå störigt! Nån som vill ha en border collie ett tag och träna in vittringen! Jag betalar!! Han är även en hyfsad vallhund..

Regnet det bara öser ner..

När det bara regnar HELA tiden ute så får man passa på att vara inne.. Träna hundarna inomhus, Jax håller på att lära sig lite gå slalom och snurrar.. Lite hundmisshandel ägnar jag mig också åt det vill säga - kloklippning! De tror att jag ska klippa av dem föttrerna varje gång. Hitills har jag aldrig klippt fel men det verkar inte spela någon roll.. 

Jag har ett litet nytt projekt vi får se om jag avslöjar vad det är här i bloggen..

Jag kollade in startlistan på vallreg och såg att Beat i sin IK-2 debut ska tävla både mot sin mamma Hidden och pappa Ben.. Riktigt roligt! Inte för att jag har några stora förhoppningar, men målet är att ta sig runt och att känna att känslan är den rätta!



Så här vill jag har det på tävlingen..
Får som går genom grindarna och Beat med full focus på mig (kolla öronen)

Vi är TILLBAKA!

Nu är vi tillbaka med hemsida, gamla bloggen och ALLT! Känns toppen! Designen är nygammal men jag gillar den så den får vara kvar en stund. Jag gillar när det är grönt och somrigt!

Alla sidor är inte färdiga och jag håller på och kämpar med fotoalbumet för fullt, MÅNGA bilder att redigera och fixa med.

Idag har jag o djuren haft lugn dag hemma här hemma med tvätt och städning men mest har jag suttit framför datorn.

Tävlingar??

varma hundar


Nu är jag ju såklart riktigt tävlingssugen med mina supervallhundar men jag tycker inte att det finna några bra IK-1:or här i juni/juli.. Det finns en IK-1:a i Åtvidaberg med det är liksom bara en dag och en fredag.. Jag vill ju starta Jax.. Han börjar bli grym på att dela, han är såå öppen i huvudet och lyhörd så han har inga problem.. Sedan tror jag att jag har blivit så mycket bättre på att läsa djur än när jag började med Beat.. Stackarn han fick sköta allt och jag bara stog och vrålade.. Inte så konstigt att han blir lite spänd såfort det blir närarbete med djuren. Däremot fick han jobba inne i fårhuset när vi skulle sortera och då sköter han sig. Lyssar (oftast) och eldar inte upp sig så totalt som förut.


Han blir nog en lugn och balanserd hund någon gång han också, om ett år eller två.. Nej då jag har faktist varit så fräck att jag anmält honom till en IK-2:a (kort bana) på Breviksnäs i början på juli.. Jag ska ändå dit så då kan det vara roligt att vara med.. Jag har inga höger/vänster visslor så jag vill inte köra honom på lååånga banor då blir jag nog hes innan vi hinner runt och så tycker jag inte att det är skysst att stå där och vråla!

Kul ska det bli men jag vill ju köra några IK-1 or som sagt, nån som har något bra förslag på tävlingar?? Nån som ska åka någonstan och vill ha sällskap! HÖR AV ER!!

Nu lite mer bilder på mina underbara grabbar. Det vart inte bara jobb i helgen utan lite träning hann vi minsann med också.


beat_work1
Beat visar upp sin fina attityd i flankerna.. 90 grader ska det vara
(jag läser för tillfället Ett liv med vallhundar och denna bilden hade platsat under korrekta flanker)


beat_work2
Han är såå fin när han tänker


beat_work3
Innerflank, kolla in den STOOORA baggen.. Han är så snäll (tur för mig o hundarna)


beat_work4
Delning, Beat gillar att vara MITT I SMETEN


beat_work5
"Lock back" - det roligaste momentat att träna.. Sååå snyggt när det fungerar klockrent!


jax_work
Jax med full koll.. Duktig jycke!


jax_work2
Fina, underbara hund.. Hans innerflanker är inte att leka med!


jax_work3
Den blicken..


jax_work4
Delning - Jax har koll på läget


jax_work5
Känslan när min lilla kelpie, 1 år gammal tar ca 70 djur och bara lugnt föser i väg dem
är mycket svår att beskriva!!


RSS 2.0