Jax syster har A HÖFTER!!!!

Så himla bra! Känns toppen helt enkelt!

In med det gamla, ut med det nya??

Gammal design tillbaka igen.. Är ju så barnsligt förtjust i den bilden på Beat.. Orkar inte ha några andra sidor öppna än länkar. Nu ska jag ut med hundarna och hör o häpna kameran ska få följa med en sväng tror jag. Det var minsann inte igår.

Idag har jag varit hos läkaren, igår också.. Inte roligt! Men en sak var bra.. Jag svimmade INTE när jag skulle ta blodprov! Duktig Sandra! Ut med hundarna var det!  

Hundbyte och snart KORNING..


Bytt, bytt kommer aldrig mer igen!! Eller jo visst gör det det!

Beat fick åka till sin älskade extrahusse Miche, till fåren och gården och allt! Han saknar sitt vallhundsliv när han är här i Huddinge! Vallar bussar, bilar, motorcyklar och fiskar i min brors akvarie och tycker sååå otroligt synd m sig själv.. Vi bar abråkar om allat känns det som!

Istället kom Guinness hit minsann.. Det var länge sedan man fick pussa på den fina bruna näsan minsann..

Nu är det så här att SPPK ska ha en liten korning i helgen och den ska då Guinness vara med på.. Roligt ska det bli! Jag har inte sett den nya korningen eller mentaltest som det så fint heter.. Titeln korad kommer han ju inte att få.. Det saknas ju liksom två saker för det (för er som inte vet är Guinness dubbelkrypt) 

Nu ska jag ut med kelpisarna en sväng minsann.. Jax är sååå snäll när Guinness är med. Lugn som en filbunke (han vågar knappt röra sig).. Otroligt behagligt faktist! Igår skulle Jax hoppa lite på Guinness huvud och det ni var INTE så smart gjort.. Jax skrek i högan sky men Guinnesss rörde honom inte, han bara gurglade låååångt ner i halsen!

Ha det gott!  

Dog show!!

Idag har handler Sandra kommit tillbaka.. Jag blev tillfrågad om jag kunde visa några vänners Irlänska varghunds valp.. Och det kunde jag ju helt enkelt inte låta bli. Svenska Vinthundsklubben hade special i Hågelby (typ Tumba) så nära och bra var det också..


Lite träning utanför ringen..

Bedömningen gick fint och vi vann vår klass.. In med bästa tik valpen och sedan fick vi springa ett varv.. Spencer skötte sig fint och domare tyckte verkligen om honom och vi blev BIR valp..

Självklart stannade vi till finalen.

 
Jag och Spencer i finalen.. Han står ju riktigt fint!

Tyvärr vart vi inte placerade.. Snabbt in och ut med andra ord..


Besviken..


Jag vill verkligen visa upp vad Beat kan.. Men inte!

Han såg/hittade inte djuren.. Det har ALDRIG hänt förut men någon gång ska väll vara den första! Trevliga tävlingar men superförutsättningar men inte hjälpte det.. Suck..

Grattis Miche till två SUPER fina rundor med Rex, synd att du inte fick de poäng som ni verkligen var värda!

Nu är vi hemma i Huddinge igen.. Beat har inte varit hemma på månader och vankar runt och känns lite orolig.. Jax han är lika lycklig som vanligt! Nu är det dags att ta tag i saker minsann..

Koppel, nycklar, bilar, absolut inga får och grå tråkig asfalt.. Behöver jag säga nått mer??

Då var det över...

....för denna gången vill säga..

RESULTATEN från Gotlands tävlingarna var absolut INTE mycket att skryta med men jag är ändå rätt nöjd!

Resan gick fint, vi mellanladade i Stockholm för att sedan ta den sena båten över från Nynäshamn. Det gungade knappt alls och var inte läskigt.. SKÖNT, jag tycker faktist att det är lite otäckt när det gungar.. Väl på gotland var det bara att SOVA och ladda inför dag 1..

Jax gick ut först! Det var fina förutsättningar, lite spring och drag men absolut inte alls ohanterbart! Vi kände oss laddade och när jag gick ut till stolpen var det med självförtroende.. Jax var också laddad men på fel djur.. Han hörde ljudet av grindar som skrammalr och hade sett uttag tidigare.. Jag ställer upp honom för ett vänser men han vill bara gå till uttaget. Tar då tillbaka honom (och blir då diskad, jag vet) och ställer upp honom på nytt frö att jag vill få honom att lyckas men han har bestämt sig för vilka djur han ska hämta..
Suck.. Men vad gör man. Jag gick ut mot djuren då jag gick av banan och då såg han dom. Ville att han skulle ha sett dom när jag ställde upp honom andra gången, och så kunde vi vällan bli diskade då.. Nya tag! Han är ju en hund men sån koll på allt så det var egentligen inte oväntat!

Beats tur på IK-1 banan.. Vänster igen.. Han går ut ok.. Snävar in lite, jag visslar stopp och nytt vänster men det blir fortfarande tight.. Upptaget snabbt och lite snett sen är det en rally framdrivning och jag har INGEN kontroll ALLS!! Fråndrivningen kastar han sig i flankerna och tar knappt stoppen.. Varför ska jag ha en sån galen hund?? Fålla då tar han fel flank tre gånger och bara sugs allt närmare in mot fåren så då tackar jag för mig! Han ska INTE få vinning att betee sig ILLA på tävling!

IK-2 dags för Beat lite senare på dagen.. Vänster hämt ännu en gång.. Denna gången går han ut fint men bra djup och allt men framdrivningen går väll i snabbaste laget men rakt och genom grinden. Ett fint hämt! Fråndrivningen strular lite och vid andra grinden gör han en snabb flank och det splittar de fem djuren.. Jag väljer då att samla de fyra och ta det mot det ensamman djuret men när Beat hämtar de övliga fyra tar det ensamma djuret ett skutt genom staketet (Beat var med andra ord INTE alls inblandad) och diskningen är ett faktum! Tappar djur står det men rymmar får är nog en bättre benämning! SUCK igen! Men jag kunde inte gjort så mycket annorlunda och ibland har man lite otur!

Söndagen då!

Först en massa strul med startnummer och så får jag reda på att det är Jax tur nästa hund.. Hetrasta honom och så in på banan.. Vänster tänker jag.. Gömmer mig bakom domarbilen och passar noga på att Jax inte ska se mot utaget som denna dag är på samma ställe som dagen innan.. Vi går mot stolpen och han har full focus på uttaget.. Jag nejar honom och då änligen ser han på rätt djur och hela hundan bara sänker sig och laddar.. Jag skickar och svish så skär han framför mina ben.. Jag tänker shit happens och står och ser på när han gör en KLOCKREN höger utgång. Stannar klockan tolv och sedan tar jah upp honom. Fåren vänder sig mot Jax för att verkligen fundera vad dett blå djur är för något, om det är en hund och om de verkligen ska flytta sig? Dagen innan tittade de på Miches Rex som om han kom från en annan planet.. Jax stog på sig och de gick undan så fint! Men segt blev ju det upptaget! Framdrivningen rak och fin, lite snabb Jax men ok. Fösningen gick väll sådär, djuren stannade och kollade några gånger om han fortfarande var en sån dära konstig kepie men sen gick det bättre.. Drivning ok, något poäng bort och delningen var klockren! My god va bra vi kan! Sedan var det en klurig ränen som vi var så otroligt nära på att få in djuren i så jag tror inte att ni förstår! Men tiden tog slut! Men fin IK-1 debut ändå! Han kan den lilla blå!  

Poängen kommer jag inte ihåg men jag är nöjd, han hade bra tryck, lydde hyfsat och ville verkligen! Jag var glad då jag gick an banan!

Beats IK1 gick nästan lika som för Jax men utan att han skar men han är för PÅ och måste lugna ner sig betydligt! Tiden tog även slut för oss i rännan.. Delningen var även den klockren! Där blev jag nöjd med mig själv faktist! 
Beats IK-2.. Skicka vänster, stannade honom klockan 12, han stannar klockrent och sedan upp två steg. Då är det en tacak som kastar sig i väg mot hanteringen och de andra följer med även Beat så då sprang jag för att få stopp på det hela och det var tack och hej! 

En resultat mässigt urusel helg men vi hade roligt där ute på banan jag och hundarna och jag var absolut inte nervös. Bra för mina nerver att lära sig att hantera motgångar och se det bra vi gjorde! 

Nu SOVTAJM! I morgon ska vi till Kristina och torsdag fredag är det TÄVLING för Beat igen! SKOJ!    


Förkyld, SM och tävlings dags!

Hemkommen från SM i fårvallningi dagarna 3 i Dalarna. Riktigt förkyld var jag när vi åkte och inte blev det bätte av tre dagar ute i regn, blåst och kyla.. Nu är jag ännu värre, det var länge sedan jag var så här sjuk..

Det var spännade att ha sett ett SM även fast det kanske inte var som man hade tänkt sig att det skulle vara.. Men alltid lär man sig nått!

Nu ska här tävlas! GOTLAND om fyra dagar.. SPÄNNANDE!

Det blir IK-1 för Jax och både IK-1 och IK-2 för Beat.. Ska bli roligt med så många startet per dag!

Lördagens startnummer (mest för min egen skull)
IK-1 - Jax går som nummer 3, Beat som nummer 23
IK-2 - Beat har nummer 28

Söndag
IK-1 - Beat går som hund 15 och Jax som nummer 21
IK-2 - Beat startar som nummer 26

Något av dessa nummer måste ju vara ett lyckonummer..

Träna som tokar ska vi göra.. Idag skötet sig Beat finfint och Jax nja.. Vi har allt lite att diskutera han och jag.. I början av passet var han lugn men om jag hetsar upp mig när det blir fel stressar han bara och då flankar han i stället för att tänka och det är INTE så roligt!

Jag tragglar på med Beats visslor! Dom sitter som berget om bara jag lyckas att vissla rätt ton.. Nu är det framåt som jag har kunnat vissla HUR länge som helst som spökar men med tanke på hur Beat är som hund så är det gärna den visslan som kan få ta lite tid att få till..

Nu är det att träna på nytt fält varje dag som gäller, allt för att göra det så tävlings likt som möjligt! Inget traggalnde i träningshagen.. Eller jo Jax ska få sig ett lydnads pass i lina.. Suck.. Ibland anser jag att kelpins otroliga känsla nästan bara ställer till det i tränings sammanhang.. Men han är UNG, vi har BARA jobbat och jag vet att han kan!

Nu ska här sovas med förhoppningen om att förkylningen är ÖVER tills i morgon!

RSS 2.0