Skogens guld, träning och utekväll..

Efter äventyret med mörkervallningen med de försvunna fåren så var vi såklart såå sugna på att träna.. Så redan dagen efter så var det bara på det igen! Vi byggde lite bana och flyttade lite djur sadan var det dags för träning! Beat gick som en klocka.. Han var HET med detta innebar att jag kunde lägga mer press på honom än i vanliga fall och han gick fint! Hämten, fråndrivning och det mest fungerade bra! jag försöker att få ut honom på längre avstånd för att få honom mer och mer säker i fösningen och det börjar se bra ut! Vi körde även två fålla in som gick klockrent! Jag jubland efter den första så det hördes över hela Beteby tror jag! Fina hunden! Duktiga oss!

Imorgon ska vi till Elin och Brevisknäs för träning, träning och åter träning! Ska bli sååå skoj!

Vi har även varit en sväng i skogen för att plocka lite svamp, det fanns inga mängder men man såg allt att det var på väg!
Här nedan ser ni dagens skörd..


Mest vanliga gula kantareller men även ett par trattkantareller lyckades vi hitta

Flera svampbilder finner ni här


Idag gör vi absolut ingenting då gårdagen spenderades på krogen så idag är jag en aningen seg!


Vilken kväll, vilken hund, vilken spänning!

Igår var en sån dära dag som likom inte riktigt blev som man hade tänkt sig! Jag och Gustav tänkte ta oss en sväng ut till Miche och träna! Både jag och Beat har känt att vi lidigt av världens vallabstinens.. Miche föreslog att vi skulle träna på ett nytt fält! TOPPEN IDÉ!! Precis vad jag och Beat behöver att komma bort till en ny plats och sen bara köra och att det är 100% påkopplad hjärna från första stund!

Gustav tog på sig att flytta ner fåren till platsen där vi skulle träna.. Jag fick vänta med Beat, Jax och Kellie.. Efter en stund så kommer fåren (ca 20 st blandat tackor och lamm) jag skickar Beat vänster för att styra upp fåren mot fältet där vi skulle vara men se det passade sig inte! Fåren som normalt brukar vara snälla och ALDRIG har gått ut ur hagen tänkte minsann att passa på! In i nästa hage, där stötte de på några mycket livliga unghästar och sedan försvann de in i skogen!

Det tog oss en timme att hitta dem.. Sedan minst två timmar att valla tillbaka dem! Beat skötte sig sååå fint! Han jobbade och jobbade och jobbade! Det vart mörkare och mörkare tills det tillslut var SVART natt! Vi står mitt i skogen med 20 får, en trött hund och ingen aning om vart vi är eller vart vi ska! Gustav ramlade i ett djupt vattenfyllt dike, vi sprang in i taggtrådar och annat spännade, vi klättrade ner för stup, upp för stup och ner i diken!

Miche kom och räddade oss och hjälpte oss sista biten, genom en kohage och tillbaka in i hagen! VILKEN LYCKA när han väl stängde grinden! Vi lyckades, fråga mig inte hur men vi gjorde det!

Beats klo höll hela vägen också! Han hade ett litet bandage i början men det försvann snabbt i något dike eller liknande! När vi kom hem så fick han en stor portion mat och massvis med välling sedan somnade han rätt fort! När jag klev upp i morse hade han INTE rört sig ur fläcken.. Han var nog rätt slut!

Det ska bli såå kul att se honom hur han gör med fåren nästa gång han får valla! Därför måste vi ju så klart ta oss en sväng i eftermiddag, jag kan inte låta bli helt enkelt!

Kan ju inte låta bli att visa en bild på Guinness från igår.. När jag plåstrade om Beats tass passade Stefan på att sätta lite bandage på Guinness.. Han tycke inte att det var någon höjdare...


BILDER!

Några bilder jag aldrig publicerat men verkligen gillar..


Lilla björnen..


Socker Beaten


Finfina fötter

Alltid är det nått...

.....fel på Beat!

OTURS HUND! Igår träffade jag Johanna med Pärlan & Hozz.. Kul kul vi hade mycket att prata om! Saknar Forshaga sååå varje gång vi umgås! Vi möttes upp på stationen i Flemingsberg och sedan kom vi på den emimenta iden att vi skulle ta gallertrapporna ner! Jax har aldrig gått i sånna och Beat har bara gjort det några få gånger så här skulle minsann miljötränas!

Det gick bra i början, jag tycker att det är sååå läskigt! Men i halva skriker Beat till och vill inte gå mera.. Vi traskar på, jag antar att han måste ha klämt tån lite så vi fortsätter nedför! Jax gillar det och traskar lugnt på! Det är inte mycket som skrämmer den lilla mannen! När vi väl är nere ser vi att Beat BLÖDER! Skit men kollar snabbt och ser att det är från klon! Inte mycket att göra åt så vi traskar hem till Johanna! Han går precis som vanligt men det blöder lite! Väl hemma så kollar vi igenom klon och det visar sig att det har blivit två sprickor i den! Han ömmar regält! Vad gör man? Låter man det var och håller rent? Tassbandage hela tiden?? Åker till veterinären?

Nu har jag tvättat och satt på bandage, tänk sååå synd det blir om en hund så fort den får på sig ett bandage...

Jag var och kollade på IK-2 tävlingarna på Stora Skuggan i Stockholm i helgen! KUL KUL KUL! Tänk va tävlings sugen man blir då! Det var häftiga banor med svåra får så det var otroligt utslagsgivande! Vi hejade så klart på Ben & Rex!


 Miches Ben (Beats pappa) vid frandrivnings grinden


Miches Rex, jag gillar hans stil..

Fler bilder från tävlingarna hittar du HÄR

Stadsvandring och lååånga hämt

Igår var jag, Beat & Jax en sväng inne i Norrköping. Vi kollade in RIX fm festivalen samt karuseller och en massa annat.. Detta är andra gången Jax är inne i stan och han skötte sig utmärkt! Ligger lugnt och väntar på bussen, lägger sig ner direkt när vi kommer på! viftar på svansen åt ALLA människor som går på men ligger kvar!

Vi gick några gånger fram och tillbaka på drottninggatan för att verkligen utmana! Jag vill då att mina hundar går vid min sida och INTE hälsar på alla människor.. Detta gick fint fint efter en stund! Det svåra är ju bara att hålla koll på alla människor som vill hälsa på hundarna! Varför får dom inte?? Stackars dom! osv.


Fler bilder i från dagen hittar ni HÄR

Men  vi är där inne för att träna och inte för att hälsa på människor.. Vi träffade på lite otäcka saker också! Beat gillar inte dragspelande gubbar som sitter ner! FY och usch! Han måste åla sig förbi dem på så långt avstånd som möljigt med rest ragg! Självklart stannade vi vid varje gubbe för att lyssna och han slappnade av efter en stund!
Jag tyckre det var läskigt med högtalarna vid festivalen så vi stannade på ett långt avstånd (annars hade vi nog varit döva alla tre vid det här laget) och lyssnade! Jag släppte det snabbt och började jaga löv i stället!

Vi gick förbi arga hundar, glada hundar och vanliga hundar.. Beat kan få lite svans med Jax tittar inte änns åt dem . DUKTIGA DUKTIGA hund!

Vi tränade även en hel del på att slappna av och det var inte heller några bekymmer!

Efter våran lite citypromenad hämtade Miche upp oss och då var det vallningsdags.. Vi fick den finfina uppgiften att flytta fåren till ett annat fält så att vi kunde träna lite långa hämt! Det var INGA staket som kunde hjälpa oss, fåren hade drag åt i stort sett alla håll och känner direkt om hunden tappar.. Självklart stog Miche och tittade på med skeptiska ögon! Detta är ju precis vad vi behöver, lite press, jag blir nervös och får beslutsångest! Men vi fixade det! Fåren kom dit dem skulle utan några krångel! Nu körde vi slalom mellan ensilagebalarna på fältet! Så nyttigt! Beat skötte sig finfint! Jag körde öven en mini (mycket kortare avstånd) IK-2 alltså när jag står stilla och bara styr och han fixar med fåren själv! Detta klarade han fint! Crossen är svåras då ser han bra undrande ut men jag berömde när han hade full focus på fåren och det hjälpte! Duktiga vovve!

Sedan ställde vi ut åt Miche då han tränade med Ben och Rex, gick finfint! Rex fick ett liten avfall av tillfällig dövhet men efter att Miche kommit och hämtat honom för att göra om hörde han alldeles utmärk igen av någon konstig anledning!
Beat skötte sig bra som utställningshund! Bryr sig inte om de andra hundarna som kommer och ligger stilla och lugnt!
Sedan var det ju våran tur att hämta men NEJ, så långt tänkte minsann Beat INTE springa idag! Efter mycket övertalning gjorde han det halvdant men inget av hämten var jag direkt nöjd men! *suck* fungerar det ena så funkar inte det andra!

Men det är bara att träna på! Vi flyttade runt fåren och körde hämt från många olika håll så det blev mycket jobb för Beat! Sedan fick vi ta tillbaka fåren och då passade de på att springa in i fårhuset så då vart de trångt och smalt! Detta gillar Beat och då kunde han minsann hämta fast han fick hoppa och klättra och ha sig! Ut kom fåren och in i rätt hage! GUUUD VA VI E BRA! Jag bara älskar att "jobba" med hunden! Det är en känsla som är obeskrivningsbar!

Vi ska bara få tillbaka känslan som vi hade då vi hämtade på Brevisknäs! UNDERBART! Sen ska vi minsann TÄVLA!!

Utställning och vallning

Det ni gott folk, det på samma sida! Men det var ju såklart ingen border collie som ställdes ut! Utan jag vara bara handler! I Norrköping på lördagen och Nyköping på söndagen.. Hunden ssom ställdes var ju såklart mitt favorit barnbarn Filo eller Lilla Enebys Filo som han så fint heter! Zorro är stolt farfar och resultaten:

Lördag: 3:a bästa hane med CK (första någonsin)

Söndag: 1: bästa hane med CERT och CACIB och sedan BIM

Det var såå skoj att få visa honom, det känns som att man har Zorro i snöret i början av hans karriär, man får verkligen jobba men då går det bra! Söndagen var knepig med osäker domare och mat i hela ringen men vi löste det jag och Filo! Det ska bli roligt att ställa honom i framtiden! För det får jag väll eller hur Patte??

Tyvärr tog jag inga under dagarna då det mest var REGN hela tiden! Måste bli bättre på att ha med mig kameran, det får bli skärpning!

På söndagen var Patrik så snäll at han skjutsade ut mig till Miche.. Vi skulle träna lite men det bara regnade.. Efter en halvtimme med tedrickande och prat så trotsade vi regnet och tränade! Jag körde Beat och Miche tränade Ben och Rex inför helgens tävlingar!

Vi tränar för tillfället på att han ska kunna lyssna på avstånd och att han ska kunna gå åt "fel" håll, dvs. åt det håller som är minst logiskt.. Han har även kommit underfund med att han ska stanna själv på utgången så det håller vi också på att träna bort! Sedan behöver ju jag träna på fålla in så jag inte blir så j-vla nervös så det fick jag göra tre gånger och det gick bra! Beat börjar ta sig mer och mer och jag känner att han tål träning på ett helt nytt sett! KUL KUL KUL! För jag bara ÄLSKAR ju att träna!

Jag har även varit ut en sväng idag och tränat med Gustav, Harry och Kellie och det gick fint! Vi startade dagen med ett bra vänsterhämt som åtföljdes av en finfin fålla in UTAN några problem eller att jag fick panik.. Jag kanske får prestations ångest när Miche står och tittar?? Resten av träningen ängnades åt att gå åt fel håll! Det börjar låssna, det går framåt! Det som är bra med denna träning är att jag har fått vara sååå noga med vad jag säger (höger eller vänster) så att jag känner att jag börjar få bättre koll!

Jag erkänner jag är 22 år och kan inte höger eller vänster!

För tillfället känns det som om jag är bättre på "away" och "come bye" än höger och vänster, men det löser sig nog när jag praktiserade i marinen som liten så kunde jag babord och styrbord utan problem men det är ju inte riktigt samma sak! Det är ju ALLTID samma sida !

Nu ska jag ta de stora hundana på en riktigt power-walk i skogen..

Kort träning..

Idag följde jag med Emelie ut till Beteby för en kort sväng ibland fåren.. Miche kom och tittade på och hjälpte till! Alltid lika trevligt och nyttigt att få lite pekpinnar!


Miche bakom en av sina travhästar tittar på när Emelie tränar!

Jag övade hämt med Beat idag! Att han verkligen skulle hålla ut och det gick fint! Beat var sååå laddad, han satt och skakade och flåsade normalt brukar han somna tre sekunde efter att man bundit upp honom i stolpen.. Han blir bara mer och mer intensiv för varje dag som går! Jag ser positiva effekter men visst får man jobba så mycket mer med honom! Han har såå mycket bättre focus, och är så mycket mer uttålig! Detta ställer ju större krav på mig som förare men jag gillar den "nya" Beat!

En laddad Beat som skakar innan det var hans tur ibland fåren..

Jax fick följa med han satt och stirrade på fåren och ibland när de var för långt borta roade han sig med att äta gräs! Han är så cool att ha med sig, finner sig i det mesta och bara är! Han har en sån härlig attityd den lilla hunden, jag gillar honom skarpt!

  
Min fina lilla kelpie pojke, tittar på fåren och sedan snällt in i kameran

Analys..

...om jag nu ska analysera (hur stavas det?) vårt VP..
För det måste man ju så jag vet vad jag ska träna samt hur jag INTE ska göra nästa gång!

Innan start
Beat var laddad, hade full focus på fåren och gick snällt bakom fram till pinnen.. Jag var noga med att rikta in honom tidigt så att han skulle veta vilken håll han skulle hämta åt! Detta kändes bra! Jag var noga med att han lade sig direkt på kommando och var varken onödigt hård på honom eller slapp.. Jag hade hyfsad puls men kände mig ändå förvånansvärt lugn.. Jag är mer nervös när jag tävlar lydnad..

Utgången
Han gick i väg direkt på mitt lilla "AWAY", tar ut fint och har lagom kontrollerad fart! Han sugs in mot fåren på slutet där också hagen smalande av och jag valde då att lägga honom och skicka höger igen, då tog han på andra kommandot och tog ut hyfsat bakom djuren.. Jag tror att han lade sig ner direkt på mitt kommando, det var svårt att se men djuren var lugna så det antar jag!

Upptag
Här är mister INTE lugn.. Jag hade som plan upp två steg sedan ligg (för att visa att jag är med) och sedan framåt och SAKTA.. Han tar ju sina två första steg i galopp och stöter i väg djuren men lade sig ner på kommando!

Framdrivning
Trots lite vingel och stopp så tyckte jag att detta gick bra! Jag lyckades få honom att gå i sitt finfina sakta tempo och han höll bra avstånd till djuren.. Kroken runt mig kändes kontrollerad och han lyssnade..

Fråndrivning
Detta var svårt på dessa djuren.. De hade ett super sug uppåt och vi skulle driva dem snett emot deras dragning.. Jag hade planerat vart jag skulle så och gå men hamnade förståss fel och det blev lite krångligt! Men vi fick fram djuren och ALLA gick i genom grinden, bitvis var han lugn och verkligen med och då kändes det roligt! Han tittade inte en enda gång på mig trors att hag pratade mest hela tiden! DET är bra det!

Drivning
Nu började krånglet.. Efter första grinden skulle fåren vändas och gå tvärs fasst åt andra hållet.. De såg nu sin chans och spang uppåt kullen där kompisarna väntade.. Men jag skickade Beat den långa vägen runt dem då jag tänkte "aldrig korsa fårens väg" och han fick här springa snabbt och o kontrollerat för att få fatt i djuren och jag tror nog att det var här hans huvud slutade att fungera! Jag försökte få tillbaka fåren på linjen (duktiga jag) och det gick hyfsat! Men i alldeles för högt tempo, jag fick in alla fåren genom den andra gringen som var smal, den kändes som en halvmeter med de stor pälstackorna men den var säkert större.. Mot fållan i ett allt för högt och o kontrollerat tempo och jag fick jobba för att komma föra fåren dit!

Fållan
Jag försökte hålla Beat på avstånd men fållan stog mitt i dragningen så fåren hade ingen större lust att vänta snällt tills jag fick upp grinden så de likom rann förbi! NEJ! Här han jag likom tänka..
Jag försökte få ut alla djuren och börja om men det gick bara RUNT så tillslut då jag kände att Beat vart lite het jag såg hans öppna gap så valde jag att gå av! Jag kanske skulle kunnat gå ut och sedan gått före djuren in i fållan (det var några innan mig som gjorde det) men sedan så skulle jag haft bra svårt att få stopp på Beat inne i fållan och jag tror nog att jag vet hur de hade slutat! Jag är nöjd att jag valde att gå av i stället för att låta Beat bete sig alltför illa mot djuren och bli diskad!

Det vart ingen godkänd vallhund...

Tyvärr så gick det inte hela vägen.. Det började bra och sedan gick det sämre! Jag valde att gå av i fållan!

Kristina med sin Kip vart godkända samt Fia med Meg! Vi lyfter på hatten och gratulerar!

utförligare rapport samt bilder kommer då jag surat klart!

Dagen D!

Idag är det dags för vallhundsprovet! Första startande är klockan 15:00.. Vi startar som nummer 10! Hålla alla tummar och tassar ni kan! Jag återkommer med rapport när vi kommer hem..

Bästa bröder och nervös matte

I morgon så gäller det!
VALLHUNDSPROVET NÄRMAR SIG MED STORMSTEG!

 
Lille Jax börjar äntligen få ordning på sina öron..
Nu hoppas vi bara på att de inte växer så mycket mera!


Ordningen återställd på Nybäck och alla är kompisar..
Guinness & Jax

Underbara dagar på Breviksnäs..

Nu sitter jag i regnet hemkommern efter några superhärliga dagar ute på Breviksnäs.. Elin är där och är gårds/hund/djurvakt och kände att hon ville ha lite sällskap! Linda med Nix och Lad var också där. Mycket trevligt!

Vi har ätit (snarare vräkt) gott, tränat, gått promenader och pratat hund tills öronen nästan ramlat av! Beat har skött sig fint! Han visade upp lite rallyfasoner första dagen men med Elins finfina hjälp vart han snart en lung och balancerad jycke bland fåren! Vi har ny kört hämt på en 150 meter och det känns bra! Jag har honom i hand hela vägen och jag vet hur jag ska göra och när jag ska göra vad! JIPPIE!! Lycka! Jag älskar att träna och verkligen känna att man utvecklas!

Tittade så klart även på de andra och Elins York var rolig att se, det har hänt mycket på kort tid! Fick även se Shep och Lindas Nix, kul!

Lilla Jax har varit en ängel, gud va glad jag är i den hunden.. Han är såå cool, han tycker inte att det var någonting att hetsa upp sig över att gå i en hundflock med 10 okända hundar.. Han lunkar på och kollar sig omkring! Kommer när man ropar och är lätt att bryta om han hittar på dumheter! Han har suttit i hundgårt och går då direkt in i kojan eller hundhuset och lägger sig, sover i bur i källaren och är tyst som en mus.. Fina hund!

Beat har fått springa brevid fyrhjuling och han ÄLSKAR det! Speciellt trevligt var det när vi körde i vattenpölar så det bara stänkte på hela honom, det gillade han skarpt!

Tack Elin & Linda för en trevlig helg! Det får vi verkligen göra om!


Skogspromenad och buskelpiesar

Igår mådde jag inte alls bra! Illamåande och eländig! Men hundarna måste ju få sitt så jag släpade mig ut på en kortis i skogen med odjuren..



    
Alla pojkar på skogspromenad

Beat har kommit på en ny sak  som man kan göra nu när man inte längre får springa som en tok i skogen och det är att jaga.. Han nosar inte utan har lunkar runt och lyssar efter djur i skogen och sedan smyger han iväg och ska jaga dem.. Det är ett evigt passade på honom men det positiva är att det går att träna.. I och med att han inte går på doft utan bara på ljud (jag har testat honom och han smyger gärna i väg om det är männsikor också) så går det ju att träna bort! Jag vill absolut inte behöva gå ikring och hålla koll på honom! Så ska det INTE vara! Här ska tränas!


Beat lyssar i skogen

Jax har börjat att göra lite hyss.. Han kampar med gardinerna på natten, äter målarfärg och försöker komma undan med det mesta.. Men samtidigt börjar han verkligen att lyssan ordentligt! Han har börjat fatta att man ska gå bakom på promenaderna, komma när man ropar och lägga sig ner var helst jag ber honom! Han kan sitta och vänta på sin mat och vet när det är dags att gå och lägga sig! Så visst går det framåt! Guinness har ÄNTLIGEN accepterat att är här för att stanna.. Det tog två veckor med Beat och nu betydligt längre tid med Jax men han kommer till slut på att han lixom är rätt söt och kul men vilken tid det ska ta!

Träning i regnet..

Jag och Beat trotsade regnet och körde en kort sväng med fåren hemma.. Beat var laddat till tänderna efter att bara ha fått  titta på får hela helgen! Trots detta gjorde han första hämtet bra! Jag vill verkligen öva på att han ska göra det rätt från början.. Inte att han ska rusa, jag blir arg och sedan går det bra! Nu vill jag ha det rätt från början!

Han gjorde ett fint vänsterhämt (hans svaga sida) och det som jag verkligen var nöjd med var att han verkligen höll ut bakom och stannade direkt på mitt stopp! Vi övade lite drivning och fösning men det kan han, nöjd var jag idag med hans flanker i farten.. Normalt brukar jag stanna honom och sedan få honom att går höger eller vänster men jag vill ha att han kan göra det även i farten.. Nu gjorde han fina förflyttningar i sidled med bra attityd! Detta ska vi öva mer på men det känns som om vi är på rätt väg!

Vi körde några till hämt och alla gick finfint utom ett av kanske 10 så det får man vara nöjd med.. Men självklart satsar vi på att alltid lyckas med allt vi gör!

Beat avslutade träningspasset med ett litet dopp i badkaret! (som han inte var blöt efter en halvtimme ute i regnet)

Vallhundsprov

Då var startlistan här.. Jag och Beat ska starta vårat vallhundsprov som nummer 4.. Det känns bra då hinner man se ett par stycken innan så man känner sig förberedd!



Det känns så häftigt att se honom på startlisan så där!

Men guud så pirrigt det börjar att bli nu! Nu ska vi hårdträna! Detta ska vi minsann fixa!

Kelpiemästerskapet!

Då var man tillbaka efter en helg i Fagersta där 2008 års kelpiemästerskap gick av stapeln.. Det var roligt att titta på alla hundarna, förarna och att träffa folk både kända och okända.. Beat och Jax fick följa med och de skötte sig utmärkt!
Lördagens tävlingar bestog av den lättaste klassen Novis samt halva startfältet av bonnhundsklassen.. Det var regn i stort sett hela dagen och jag blev sååå blöt! Jag kunde hälla vatten ur mina skor! Tror ni att jag hade packat ner några regnkläder eller stövlar! Nej! Jag hade packat för strålande sol! Men men..

Jag har sett många olika hundar, många olika förare.. Jag har sett bra hundar och dåliga hundar och halvbra hundar. Bra hundar i dåliga förares händer men även ett par bra förare med dåliga hundar.. Kvalitén på kelpie är minst sagt ojämn! Men sedan finns det ju även några pärlor! Dom e bra roliga att se!

Tråkit är att jag inte har tagit ett enda foto! Jag har inte änns packat upp kameran.. Jag är faktist riktigt besviken på mig själv!

Efter lördagesn tävlingar så tittade vi på lite valpar! Odd Magne hade med sig ett syskon till Sara Nilsens Yanka, en liten herre som går under namnet Bobby D och det ni var allt en riktigt hund!

På lördagskvällen var det middag, riktigt god mat och vin och cider! Det var allt lite segt att ta sig upp på söndags morgonen! Men då var dt dags för de resterande hundarna i bonnhundsklassen, här fanns några fina hundar och även duktiga förare! Men sen var det dags för det som vi alla väntat på MÄSTERSKAPSKLASSEN.. Den svåraste! Denna banan var faktist riktigt rolig att titta på! Lite klurigheter och helt klart underhållande! Det var spänning in i det sista och man verkligen kunde känna hur hela stämmningen var spänd och nervöst inför resultatet!

Vi höll ju självklart alla våra tummar för Miche och Rex som gjorde en fin runda och det räckte! 81 poäng och med sju poängs marginal så slog dom tvåan! GRATTIS!!

Finfrämmande och badkompisar

I onsdags kom Elin och York hit.. Så roligt vi har inte träffats på evigheter.. Vi pratade och pratade och flyttade får. Tack för hjälpen! På torsdagen tränade vi lite.. Kul att se York på får.. Det blir nog en häftig hund det där!
Sen åkte vi och badade.. York hoppar i som en svan, Beat hoppar inte riktigt lika grasiöst men de simmar som små utttrar! Gulligt! York var så gald att han fått en simvän och Beat han paddlade på som vanligt!

Jax simmade också riktigt fint men han har ju inte den mest förfinade tekniken så han var nära på att drunkna ett antal gånger..

Nu packar vi för fullt för idag bär det av på kelpiemästerskapet!


RSS 2.0