SUPERGLAD med extrahund!

SNART SNART kan jag kanske erkänna vad jag gjorde i måndags.. GLAD är jag på grund av det i varje fall!

Nu är vi hemma från en snabb sväng i Norrköping. Jag hjälper till på vallhundskurs. Vi har sex nybörjare och fem fortsättningshundar. Ett roligt gäng med många olika hundtyper! Lärorikt minsann.. Detta var andra kurstillfället och alla hade gjort sin läxa och hundarna utveckaldes verkligen.. Förarna också!

I går fick Beat valla för fösta gången på veckor. Han var lite stel men skötte sig exemplariskt! Såååååå ödmjuk attityd! Kanske var bra för honom att vila lite från träning. Nu är alla stygnen borta och såret läker fint.. Äntligen! Han lyckades för en vecka sedan slita av sig både bandage och stygn samt en bit av sig själv så det blev liksom ett litet bakslag i läkningen man nu ser han ut som han ska.. Nästan..  

Jax har fått jobba lite i helgen, samla djur och så.. Fixa lite med djuren på kursen och fålla in.. Han sköter sig men jag känner att vi står stilla i både träning och utvecklig så jag ligger lågt ett tag. Vi har ju tid!

Idag har jag eb extra hund här hemma.. Johannas aussie Hozz är på besök! Stor har den herren blivit men Jax kände igen honom så det var inga prblem. Så underbart med sunda hundar. De skiljer bara några månader på de båda herrarna men det är inget problem att ha dem ihop! Hittade en bild på dem från förra sommarn. Jax är kanske 9 veckor och Hozz 4-5 månader! Fulsöta eller vad säger ni??



Nu promenad och sedan blir det en tur till frisören! Både klipp och färg ska det bli!


Hunden "in youre face" och saknad..

   

Jax har blivit som en igel på mig nu när Beat har varit borta en länge stund..

Men fy vad jag saknar honom.. Beat alltså.. Det känns tomt! 


Klätter-Beat


Smutsig-Beat

Men jag får ju träffa honom på söndag! 
Ändå känns det som om ALLT är i gråskala just nu..


Lite nygamla bilder


Genomgång av Guinness korning med domaren


Yes! Vi klarade det! 362 poäng!

Klicka här för att läsa Guinness protokoll


En liten.....

....ja ni, jag vet inte vad han ser ut som för tillfället.. Den där Gadden.. Vad tycker ni??
Panter kanske.. Inte är det en hund han liknar i varje fall!


Grått, trist och tråkit är det här i Huddinge.. Men vi får dagarna att gå genom långa promenader, lite klicker-träning och massvis med dator jobb. SWKK's julnummer börjar bli färdigt.. Nu ska det bara lusläsas och rätta till alla småfel som dyker upp här och var.

Gadd växer så det knakar och han utvecklas fint! En lugn och trygg liten kelpie pojke är han. Vi övar ligg och nu kastar han sig i backen - en härlig attityd tycker jag! Jax försöker numera leka med sin bror men dock utan framgång. Jax kör sitt vanliga "morra och bita i halsen" vilken resutrerar i att Gadd kastar sig på rygg och är såååå underlägsen. Jax försöker då peta på honom med tassen men det hjälper inte heller..

I helgen ska vi hjälpa till med vallhundkurs ute på Beteby.. Vi längar men först ska vi en sväng ut till Kristina och hennes odjur. Bygga getstall stog på schemat och prata prata prata brukar det ju bli.. Och på måndag ska jag kolla på en grej.. Men än så länge är det hemligt!

Beat = invalid! (fredagen den 13:e)

Beat har (om jag har förstått det rätt) lyckats att slita loss sitt skinn på typ hela bogen. Han har fastnat på nått märkligt vis.. Så idag har Beat varit hos veterinären och blivit ihop sydd..

Det är läskigt när det händer saker med sina djur och man inte är med! Ingen träning på ett tag med andra ord men han får vara kvar hos Miche.. Håll tummarna för att min Beat blir bra! 

Han är ju expert den där hunden att göra illa sig på märkliga vis. Springa in i en sten och slå ut sina tänder, bli ormbiten i näsan och nästan dö, skära upp halva benet när han badar, skrapa upp hela hakan i en grusslänt och så vidare.. Så det kom ju inte som en chock att han lyckades att skada sig igen..


Beat från förra sommaren efter att han åkt på hakan ner för en grus slänt..


Storebror och lillebror..

Igår var det dags för hundbyte igen.. Beat fick åka til Miche.. Han vart så glad, så glad när Miche kom och släpper inte honom ur sikte en sekund. Han följer honom som en skugga.. Känns ju både bra och dålig.. Bra för att jag vet att han har då sååå bra hos Miche, dåligt för att han bevisligen inte trivs med här och med mig.. Det är bara att inse, han är en vallhund och ingenting annat.

Men i och med att Beat åkte så fick jag mig en liten Gadd i stället.. Det är alltså Sticks helsvarta broder.. Det vill säga Jax halvbrorsa.. Han och Sticks är som natt och dag på alla sett förutom i vallningen.. Ganska häftigt tycker jag. Han är så cool,  lugn.. Tänker först och gör sedan. Hetstar inte upp sig och verkligen trygg i sig själv!

Men han ÄLSKAR hundar.. Och framför allt kelpisar.. Soya försökte han sig på att hälsa på men hon fräser ju bara och då la han sig snällt på rygg och nu bryr han sig inte om henne alls. 

Jax är en snäll hund med andra hundar, gillar valpar och kan vara nog så lekfull men han tycker inte allt om hundar som ska vara PÅ honom.. Äckligt säger han och muttrar och går sin väg. Men då följer ju Gadd efter! Igår hittade jag Jax ståendes under tvättställningen i mammas sovrum med bortvänt huvud och Gadd hetslickade honom i ansiktet.. Jag "räddade" Jax och stängde in Gadd i köket men trots detta kunde Jax inte änns titta på honom genom gallret utan var tvungen att gå och gömma sig i badrummet två rum bort..

I morse bestämde jag mig för att Jax fick hitta en annan lösning för att "stå ut" med Gadd som inte innebar att fly.. De fick vara tillsammans i vårt lilla kök medan jag åt frukost.. Jax klättrade mer eller mindre på väggarna tills han insåg att det inte gick att ta sig därifrån. Då började han med att bli stel och bara stå blickstilla när Gadd gjorde sina framfarter.. Gadd han fortsatte att hetslicka på honom men Jax var som en staty..

Efter en låååång stund började Jax att morra.. Vilket så klart gjorde att Gadd bara slickade ännu mera INTENSIVT.. Då skulle Jax bita honom över nosen men samma sekund som han öppna munnen sticker Gadd in i stort sett hela huvudet i Jax mun och fortsätter att slicka.. Jax blev som förstenad. Efter ett tag morrade han till och nöp tag i nosen på honom. Då gav sig Gadd snäll och la sig på rygg. Nu är allt frid och fröjd. Jax kan ligga ner och Gadd går inte fram om han morrar.

Jag försökte förklara för Jax att han minsann också hade varit minst lika jobbig.. Men han bara skakade på huvudet och gick in i badrummet en stund..

Här kommer bildbevis:


Jax 8 veckor och två dagar.. Sliter i Beats halsband..


Jax  4 månader retar gallfeber på Guinness för typ 1000 gången.. 


Jax 4½ månad hänger och sliter i Beat..

Nu finns en sida om mig också.. TEXT kommer..


Lite nya sidor uppe..

Nu har jag suttit och fixat lite med hundarnas sidor.. Mycket bilder och lite text! Så fick det bli! Se och njut av härliga bilder på mina pojkar!

Kanske ska göra en sida om mig själv.. Vi får se! Om jag hittar några roliga bilder vill säga =).. hihi*

Annars har vi promenerat på lerigt fält, fikat hos mormor och morfar, sorterat papper och klippt klor..


Två hundbröder som verkligen längtar efter sommaren..


Beat syskon..

I brist på bloggfantasi bjuder jag på lite valp bilder.. Detta är två hanar ut Bens (Beat's pappa) senaste kull.

Först ut: Veam's Jive "Los"

Otrolig lik Ben i sitt uttryck.. Ska bli spännade att se vad det blir av honom!
Jag kallade honom lill-Beat som valp för han och Beat var så lika i sättet..


Detta är Veam's Step

Jag vet att man på border collie absolut inte ska bry sig om utseendet men denna hundar är ju bara för snygg..
En sån hära ska jag ha någon gång, var så säkra!


Vi gick runt!

Jublande glad var jag inte efter våran bana men med lite perspektiv inser jag att det faktist inte var så illa ändå.. IK-2 bana på Breviksnäs med några av landets främsta förare med i startfältet.

Vi gjorde alla moment. Men i hämtet skulle han skulle ta utställningsdjuren så jag stoppade honom, vände honom med ett lock-back och sedan gick han ut fint, snabb framdrivning men INTE galen.. Och vi prickade ALLA grindar, delningen var så strulig men fålla in så fin! En vacker dag ska vi minsann slåss däruppe också!

Måste ju bara bjuda på denna film på lilla härliga Sticks.. "Min" valp ur Miches Piff/Rex kull.. (jag var ju bara hundvakt egentligen)


RSS 2.0