No more träningsabstinens..

Idag har jag tränat hund kan jag lova.. Hela fem stycken lyckades jag hinna med. Så roligt och lärorikt att träna flera olika hundar i olika stadier av utveckling. Beat, Jax, Los, Gadd och Sticks fick varsitt pass på de ca 150 bagglammen.

Jag började med unghundarna. De är verkligen olika att träna men målet för tillfället är detsamma för alla tre. Hantera djuren rätt, ha rätt attityd i träningen mot både djur och förare samt att få dem lugna och trygga när de ska styras. Det går bra för dem alla tre. Gadd är den mest naturliga av dem alla. Så läcker att titta på, väldigt stilfull och otroligt lik pappa Rex i sitt sätt mot djuren.. (ingen dålig egenskap kan jag lova).  


Fina Gadden


På Los börjar flankerna liksom allt mer lossna i huvudet på honom och han kan nu gå åt båda hållen.. Han är helt ren på framåt och stopp på vissla och driver som en gud. Vi tränar på..

Och sedan har vi Stick.. Hon är snabb, intensiv och så stark mot djur.. Hon backar INTE undan från 100 bagglamm som stirrar på henne inte.. Idag fick damen gå i lina och vi startade träningspasset med en liten diskussion om vikten av att lyssna.. Sedan fick hon gå på djuren.. Hon vill gå spikrakt men det får hon inte.. Jag vill ha henne runt djuren men lugnt.. Jag gick med henne och höll mig i hennes ögonvrå och liksom störde henne hela tiden då hon ville vika in huvudet och detta fungerade fint.. Inget spring utan en lugn och fokuserad Sticks som var väldigt lätt att nå. Härligt! Hon är för fräck den lilla lilla blå. Jag la henne och hon fick ligga kvar en stund. Då går det fram ett bagglamm och sticker nyfiket fram nosen för att nosa på henne.. SMACK sa det bara så fick sig baggen ett nyp i näsan, men Sticks hon låg kvar och sedan tittade hon på mig som: ”Han får skylla sig själv om han stoppar näsan i min mun”.. Ett riktigt snyggt bett med andra ord!


Här har vi henne i egenhög person.. Veam's Stick
(det blev ingen vallbild, jag hade nog med att hålla koll på henne)

Efter Sticks kunde jag inte hålla mig utan var bara tvungen att köra Jax. Jag satte på honom linan och han såg helt förnärmad ut.  ”JAG ÄR INGEN VALP HELLER” såg han ut att tänka och fnös åt mig.. Sedan skötte han sig helt perfekt.. Nästan som om han ville visa dem.. Rena flanker, inget dumt balanstänk, inget jag ska bara fixa lite.. Lugn, sansad och lyhört! Min fina fina Jax. Han kan när han vill.. Jag avslutade träningen med ett höger hämt med stopp kl 12. Sedan flankade jag över honom åt båda hållen sedan kallade jag in.. Han fick med andra ord inte hämta dem till mig.. Nyttigt för att få bort hans tänk ” Jag kan detta nu, jag vet vart dom ska..”

Beat fick sig ett vanligt pass och han grymt fin.. Tills jag ska dela, det har vi liksom tappat.. Hundträning=färskvara!  Så jag fick order om att INTE dela mer förens jag hade han den dära tränares skarpa ögon på oss.. Suck.. Jag tycker det är så roligt att dela o fixa ju..

Nu ska vi sova.  


Nyttiga tillbaka blickar

Idag har jag letat fram några gammla bilder att bjuda på.. Det är roligt att valla med en hund men att valla med två det är super roligt.. Jax och Beat fungerade riktigt fint tillsammans..

Däremot ska en viss svart/vit/brun herre nästa gång jag tar sånna här bilder inte gå PÅ djuren utan en bra bit bakom. Naturligt avstånd.. Vad är det undrar Beat? Det är när man kollar på gamla bilder och filmer man ser alla fel som man då släppte igenom.. Men man får trösta sig med att man lär sig till nästa hund och jag med Beat numera är helt inne på rätt spår..



Avstånd var det ja..

 
En kelpie med koll och en bc som bara ser det han vill se..
 

En Beat som nästan går MITT I FLOCKEN..


Samarbete! Detta är det BÄSTA som finns.. Beroendeframkallande eller vadå!
Jag har VALL-ABSTINENS!


Idag fick sig den lilla Los ett pass i hagen.. Och hör o häpna.. Han kan numera runda djur.. Eller i varje fall åt vänster! Men det sa klick i hans huvud, jag lovar jag var där, jag hörde det.. Och så kom han bara på va bra det var om man sprang runt djuren för då kom man likosm på andra sidan och då huxflux vart djuren alldels stilla.. Ska bli spännade att se nästa gång om han kan komma ihåg det!


Vinter!

Trots att det är svnkallt och sååå jobbigt så fort man ska ut.. Trots att man måste ha på sig så mycket kläder att man knappt kan röra sig och att man inte kan går vart men vill.. Så måste jag säga att det är mäktigt med denna vinter och all snö..

Idag kom Stefan med Guinness och Sam för en promenad.. Vi skulle bara kolla av stämningen mellan hundarna då jag ska ha hand om Stefans hundar om två veckor.. Men det var som vanligt ingen fara.. Guinness är fortfarande Boss och Jax är lika undvikande som vanligt.. Sam är bara GLAD i allt och alla och lilla los gled mer eller mindre bara med.. Guinness tyckte att han var riktigt söt efter att ha satt honom på plats en gång! Så skönt att man bara kan släppa ihop alla hanar och det bara fungerar! Så ska det vara!

Det var UNDERBART att träffa herr brun! Älskade hund!


Finaste Guinness..


Los fick lära sig att visa respekt.. 


Så här bra blir det när man fotar med rätt inställningar på kameran..
Att det ska vara så svårt..



Snö Jax


Busig Los


Härligt positiva Sam

 
Jaxon


Här kommder de på rad..
Los, Jax, Sam och till sist Guinn







Snömoster är de allihopa!


Tack för en fin dag!


Nån gång ska jag ha en Spike!


Så är det bara! Efter att ha kollat mig igenom världens bästa tv-serie som någonsin spelats in: Buffy the vampire slayer så kan jag bara börja med att konstatera att jag är en total fanasy nörd. Jag vet! Jag kan också konstatera att jag någongång måste ha en hund som heter Spike.

Jag var ju lite inne på det när jag skaffade Jax, jag hade då sett hela serien för första gången men det kändes inte helt 100% med Spike på Jax.. Det måste vara på en ccol hund.. Kanske en helsvart kelpie eller kanske en övertecknad bc eller nått!

Men men en Spike ska det bli någongång! Så det paxar jag! 

<--- Bild på karraktären Spike i serien. Han är både hård och mjuk på en och samma gång.. Egentligen precis vad jag söker i en vallhund..

Idag har vi proemnerat! Vi hade Kicki o hanns rottis Ivra med oss också! Los tyckte det va döö coolt med en sån stor hund.. Jax försökte mula ner Los i snödrivorna som vanligt med då kom konstapel rottis och bestämde att sånt fick man inte göra! Hon är för härlig Ivra. Hård men rättvis!

Kall men härlig dag..

Idag var jag ute i Beteby. Började dagen med lite hundträning och idag kunde ingenting gå fel. Jag tränade Beat och jag kände att: ge mig en SM bana att bita i.. Han tog inte ett steg fel! Så rätt attityd och så fint tänk! Jag var så stolt! Tusan va bra vi är! Denna säsong ska bli så otroligt spännade!




En snöig Beat i träningstagen..


Los fick sig en sväng han också och han gör framsteg. Börajde med visslorna för framåt och ligg och det fungerade klockrent! Han fattade direkt! Duktig bc.. Vi jobbar på det där med flenker, han fattar verkligen inte vad jag vill.. Försökte på ett litet annat sett idag att lura honom genom att gå med honom så att han flankerade själv för att hålla ihop dem och det gick bättre än att tvinga honom.. Vi kämpar på! Han driver fint och är riktigt lyhörd vilket gör det hela både lätt och svårt! Lätt för att han lyssnar fint men svårt att han reagerar på minsta lilla.. jag måste vara rätt hela tiden och verkligen tänka mig för.. Nyttig träning för mig med andra ord..

Det kliade verkligen i fingrarna att träna Jax men jag tog inte med honom till fåren för att hålla mig. Han ska gå i lina på liten flock, inte tänka själv, inte bara fixa lite, inte hålla, inte gå i drag.. Suck! Jag VILL ju verkligen träna Jax.. Suck! GE MIG VÅR!

Efter träningen var jag bara tvungen att ta ut Gadd och hälsa lite på honom så han fick följa med på en liten promenad.. Han är för rar, så glad och härlig att ha och göra med helt enkelt! Tvyärr var batterierna slut i kameran.. Annars hade det varit bilder från promenaden.  

När jag hade varit ute med Gadd var jag ju tvungen att ta ut Sticks också.. Hon är så ball den lilla hunden. Så liten.. Kanske 41-42 cm i manken och 10-11 kg.. Bara att ta under armen och promenara iväg.

Efter alla promenader stog operation kloklipp på schmat. Beat, Los, Jax, Sticks och Gadden gav jag mig på.. Det blir totalt 90 klor! Här ser man tydliga skillander mellan raserna. Beat ligger nöjt på rygg, Loss ligger på rygg och viftar på svansen när man klipper.. Sedan var det dags för kelpisarna.. Jax först, han sköter sig hyfsat men hatar det, skakar och små rycker, Gadd är helt okej och sedan var det Sticks.. Jag tror nog att det tog lika lång tid att klippa hennes klor som alla de andras tillsammans.. Hon sprattlade och sprattlade och hade sig, jag försökte kramphålla men då vart den en kamp.. Sedan la jag henne på sidan och bara tvingade henne att ligga kvar, då gick det bättre.. Men jag var nästan svettig efteråt!

Jag gillar att kelpisarna är lite mer galna än border collisarna, men det kommer ju med vissa minus.. Nu är väll Jax och Sticks väldigt mycket kelpie och Beat och Los extermt lugna border collis så det kanske inte är representatift. Men ändå! Det är nog därför det passar mig så bra att ha en av varje. De är så bra på olika saker. Ibland tänker jag: Varför ha något annat än en bc? Men i nästa sekund när jag har med alla kelpisarna att göra tänker jag: Detta är min ras, detta är rätt! Så minst en av varje kommer det nog att fortsätta med! 

Efter allt pyssel med hundarna selade jag ut fyra hästar. Det gick fint om man bortser från att Brave trampade på min fot! Ett stycke travhäst med värsting broddar på min tå var ingen höjdare!


Miches hingst Athos.. Och inte vilken Athos som helst utan Athos Tilly..
Ni kanske känner till hans bror.. Victory Tilly..


Idag är ingen vanlig dag..

Idag är Guinness födelsedag! Hurra, hurra HURRA!!!!



Kelpia, björnen.. Underbara brun! Jag saknar dig!


TRAV och Jax nära döden upplevelse..


I morse var det uppe med tuppen som gällde.. Efter en fyra timmars lång bilresa till Färjestad Travbana (Karlstad) vad det dags för Vendi att springa lite.. Vi var i god tid (hör o häpna). Vendi gick i lopp fyra och jag passade på att ta ut hundarna på en sväng innan värmningen.

Jag hittade en härlig slinga i skogen där hundarna kunde springa. Jax hoppade runt i snön precis som vanligt och sedan hör jag bara en smäll som följs av ett knak och samtidigt ett skrik. I ögonvrån ser jag Jax försvinna bakom en snödriva (som visade sig vara en snötäckt sten) och jag ser fyra tassar sticka upp.. Jag går fram med tanken på att han redan är död och har brutit nacken..  Väl framme ser jag en livs levande Jax liggandes på rygg i snön med alla fyra tassarna i vädret..

Jag lyfter upp honom och vänder honom på rätt köl men han stödjer inte på sitt vänstra framben.. Det bara hänger och han släpar sig fram på tre ben. Efter några meter börjar benet fungera som vanligt igen och han går glatt vidare.. Mystisk eller vad? Han krockade ju bevisligen med stenen men var träffade den. Har hundar sånna dära ställen som vi har på armbågen som man får så ont och blir som paralycerad av tror ni? Mycket mystiskt är det i varje fall men Jax är precis lika glad som vanligt.. Märkligt..  

Bilden: En Vendi redo för start..

Tillbaka till travet..  allt flöt på fint med värmning och sedan var det dags.. Sämsta spåret ut men hon skötte sig sååå fint! Hanmande sist men när det var 800 meter kvar till mål styrde kusken ut henne i tredjespår och hon sprang förbi alla utom en! En andra plats! TOPPEN!

Glada var vi hela vägen hem trots att jag inte fick någon Non-Stop

Nu väntar sängen..



En Vendi i fullfart fint stryrd av Tony Wallin


Idag gick det inte länge..

När jag hade gått upp, gått ut med hundarna, städat hela lägenheten och fixat alla måsten så var jag sååå sugen på att träna så jag inte visste vad jag skulle ta vägen..

Det fanns bara en sak att göra.. Jag snörade på mig mina skor och började gå (det är bra ca 1,2 mil).. Ringde Miche o sa att jag skulle träna hund, om jag så skulle skotta mig en plan att träna på.. Jag fick då tillstånd att motionera bagglammen en stund! Tjohoo! Lyckan var total!

Jag valde att inte träna Jax idag i och med att det blev stor flock. Jag vill jobba med fråndrivningar och inte så mycket flanker och det är näst intill omöjligt på ca 100 lamm. Tråkit men jag måste behärska mig med Jax, han blir lätt väldigt "naturlig" på storflock och då går han lite ur hand. Det blir då att han tänker för mycket själv och ligger i drag och det vill jag INTE ha just nu!

Los blev första hund ut. Han skötte sig fint, han driver toppen, lugnt och bestämt men sedan var det det där med att runda djur också.. Inte hans starka sida.. Han försöker komma undan på alla möjliga vis: bara gå rakt fram som om han inte fattade = FEL, lägga sig ner o tokstirra på mig = FEL och andra mer eller mindre påhittiga saker. Men jag vann.. Jag fick honom att gå ett helt varv runt alla lammen..

Han är en ganska märklig hund eller egentligen är han ganska lik Beat. Till vardags väldigt mjuk o lugn men när han väll vill göra något, eller rättare sagt inte vill göra något då är han lite lika försiktig längre. Nu spelar Los lite på att han vill undan, och att han är så liten liten liten men ändå krävs det mycket när man säger till honom så han är inte rädd eller vek bara lite lurig! Men det ska nog lösa sig..


Nu till Beat. Han fick sitta bunden vid staketet medans jag tränade Los och oh my god säger jag bara han brukar ALLTID sitta eller ligga snällt och bara titta på.. Inte denna gången, kastade sig, hets åt snö och skrek.. Det var som att hämta en uppskruvad duracell kanin så jag gick en pytte kort sväng innan vi började med stor fokus på att han skulle gå bakom och LUGNA ner sig.. 

Ställde upp för en utgång åt höger och bestämde mig för att han skulle vara mycket ödmjuk innan han fick gå hela vägen.. Två gånger fick jag stoppa honom och kalla tillbaka honom för att påpeka att jag ville ha honom mer ödmjuk.. Men sen gick han fint ut i djupsnön.. Han fick verkligen kämpa.. Jag stannade honom på toppen och tog sedan tillbaka honom åt vänster. Nu hade han lugnat ner och och sprungit av sig det västa i djupsnön utan några konflikter! NÖJD matte! Sedan gick han fint, tränade korta och långa visslor, flanker i farten samt snabba delningar för att direkt efter kräva en korrekt flank. Nyttigt! Vad jag kan komma ihåg gjorde han en flank jag fick korrigera annars var han så fin och avslappnad. Det är en sån härligt känsla att köra sin hund lugn, han sköter sig, det går inte för fort, jag kan ha honom liggandes och det känns lite som att strya en radiostyrd bil fast med vissla i ställer för fjärkontroll! Jag ser fram emot barmark med "riktig" träning!

Bilden: Ett nöjd Beat efter ett träningspass förra sommaren

Nu ska vi sova! I morgon ringer klockan redan vid halv fem..   


 


Utan vantar..

..gick jag på hela promenaden i morse.. Så underbart! Strålande sol = hela parken full med folk! Vårkänslorna bubblar i hela kroppen.. Man känner att man verkligen behöver ljuset ute just nu!


Jax spanar på fåglar i det härliga ljuset..


Hur tycker du om att sova??
Detta är en av Los favoriter..


Ensam..

..på Alla Hjärtans Dag.. Jag skulle ljuga om jag påstog att det inte kändes.. Men tänker jag efter finns det någon i mitt liv som alltid är där. Alltid ställer upp, alltid vill vara med mig. Han kanske inte har alla de kvalitéer jag söker hos en kille men han duger gott för stunden..
 
Jax - underbara hund vad skulle jag göra utan dig?

Jag har aldrig riktig förstått hur en hund kan fylla upp ett tomrum.. Men nu förstår jag verkligen!
Jax är mitt substitut, det är på honom jag slösar all min kärlek.. 

 Jag vill ge ALLA ensamma därute i världen en stor kram på Alla Hjärtans Dag! 


Skryt

Eller skryt och skryt är det väll inte.. Sanningar som vi brukar säga.. Hundarnas vallnings sidor finns nu att beskåda.. För att komma till Beats vallningssida klickar du HÄR och för att komma till Jax sida klickar du HÄR.. (eller så klickar du dig in på hundarnas sidor, det funkar ju det med..) 

Jag har fixat lite med gamla bilder (de jag har lyckats att rädda från min gamla dator *suck*)..

Jag måste bjuda på några favorit bilder. Temat för dagen är TILLSAMMANS


Guinness och Jax..
Jag minns detta tillfälle så väl för det var första gången som Guinness accepterade Jax



Jax och Beat på Kelligårdens gräsmatta.. Vilka underbara dagar vi hade!


Samarbete.. Beat och Jax håller djur ute i Beteby


Finfrämmande

Ännu mera nytt på sidan.. För er som inte ser rekomenderar jag att uppdatera en gång.. Jag har idag ritat lite hundar på datorn.. En liten Beat och en Jax vart det.. Är så nöjd med Beat men Jax var svårare.. Vad är han för färg egentligen.. Han vart kanske lite väl blå eller vad säger ni??

Annars här vi hunnit med en sväng ut till Tångestad och varit unghäst vakt.. Det går till så att Miche kör sin 2åring och jag står på vakt för att kunna hjälpa till om något går snett.. Som tur var skötte sig lilla Emil (ni vet ju att man inte ska döpa varesig hundar eller ungar till Emil, jag undrar hur det är med häster??) alldeles utmärkt så jag fick stå där i -19 grader så ett dimmigt fält helt ensam.. Det var bara lite kallt..

Men gissa vem som fick följa med hem..


Beat såklart.. Los är supernöjd nu när han har fått någon att ligga brevid..
Och Beat.. Ja han är precis som vanligt..

Jax var helt upprörd när Beat kom hem.. "Den är min!" "Här bor jag!" "Dit får du inte gå" "Den får du inte ta".. Beat tar det hela med ro, lägger sig i hallen och tittar på mig som: "Brukar han göra så här när ni får främmande??" Däremot när jag släppte ihop dem tidigare var det allt lite spänt mellan grabbarna men när Jax försökte sig på en liten attack och då gurglar det bara till i Beats hals och sedan går Jax snällt därifrån.. Inte så avancerat med andra ord.. Jax kaxar i stort sett aldrig med någon men han liksom bara måste försöka sig på Beat med jämna mellanrum.. Men som tur var har Beat inga svårigheter all att sätta den lilla blå på plats..

Nu ska jag ut med alla tre hundarna.. Men bara så ni vet så ska Beat tillbaka i morgon.. Det blir liksom fullt i min lilla lägenhet med så många hundar..


Inspirerad!

Vall insperationen är tillbaka.. Efter gårdagens lilla träningssväng hos fåren och kvällens årsmöte i Östergötlands Vallhundsklubb är vi laddade igen..

Detta gjorde att jag bara var tvungen att pyssla ihop en "vallhunds" layout .. Först tänkte jag göra en kall vall-vinterlayout med is, blått och snö men det vart sååå stelt.. Och dessutom är jag lite lagom trött på all snö så detta är mitt sett att protesera. En Jax layout med massvis med lamm.. Kan ni gissa vart jag tog färgskalan ifrån?

Idag har jag försökt mig på att trötta ut dessa två fyrabenta jag för tillfället har.. Gissa hur? Jag tänkte att de skulle få jobba lite i snön, går jag på stigar och vägar trippar de så snällt framför mig.. Jag vill ha dem hoppandes i snön. Lösningen = inga stigar eller vägar. På med ett par stövlar och sedan bar det av till himmelstalundsfälten och sedan pulsade jag. I en timme i ca knähög snö!!! Vem tror ni var tröttast? Jag eller hundarna?

Men detta med vallningen alltså.. Jag fick en fin mugg idag på årsmötet, det får alla som har godkänt hundar under det gångna året! En roligt tradition tycker jag. Jag bestämde mig där och då att jag och Jax minsann ska visa dem, er, alla! Han kan, jag kan och vi kan! Vi ska satsa i år! Beat ska satsas på nu i vår och så tar vi Jax till sommaren.. Det blir toppen!


Du & jag Jax, vi ska allt visa dem..

p.s Jag vet att det är lite snett och att det är ett svart streck mitt i bilden "däruppe" på nya designen
men jag bara orkar inte fixa det just nu..



Idag skulle jag fota hästar...

Men ändå lyckades jag bara hamna i fårhagen.. Med hundarna.. Märkligt eller hur?
Här kommer ivarjefall en bild på en häst..


Winstonetta Run


Ska vi busa?


En typisk bild på dessa två.. Los kommer överlycklig och Jax han travar iväg..


En flygande Jax


En hoppande Los


Hoppande får


Jaxen smyger mot tacklammen..


Några ville inte flytta sig men Jax stog lugnt kvar tills de vände och gick..



Los fick också fixa lite..

Jag är så glad över Jax idag, han var fin! Sen att han inte lyssnade det känns mer som en träningssak..


Dagen efter...

Lite seg i huvudet idag kan man säga.. Mamma fylde år i går.. Alla var där! SKOJIGT värre!
 

Min bror å jag

Idag släpade mamma med mig ut på en lång promenad med hundarna. Kallt och mulet!





Sent

....blev det verkligen igår kan jag lova.. O,m någon är folkskygg och vill gå ensam på preomeader så rekomenderar jag min park klockan halv två en snöig tisdagsnatt.. Jag lovar jag var väldigt ensam..

Gårdagen bjöd nämligen på lite trav (för ovanligehtens skull).. Eskilstuna eller Sundbyholm som den travbanan heter och hästen var vinnare Ida från förra veckan.. Vi fick stå i ute box (!!!!) kallt vill jag lova.. Jag tänkte jag skulle se lite så där okej ut så jag tog bara ett par kängor med sockor i.. (i häst världen är man likosm nästan inne men jeans, raggockor och kängor, hundvärlden också föresten) och detta val gjorde såklart att jag blev både blöt och kall om föttrena.. Frös så jag skakade.. men men.. Sela sela, fixa dona..


Ida innan värmning.. Är det någon som kan gissa sig till Miches favorit färg??


Ett snöigt Sundbyholm..


Resultet ska vi inte prata högt om.. Nästa gång går det bättre, det känner jag på mig.. Men det var ju faktist inte hästens fel!


Idag i Norrköping varnar man folk för att gå ut, flera skolor är stängda, lokaltrafiken går knappt alls.. Men andra ord en dag man håller sig inne på.

Snöar gör det hela tiden, jag fick knappt upp porten i morse när vi skulle gå ut.

Jag måste ändå säga att man blir lite fashinerad av vädrets makter.. Nu får man verkligen svart på vitt hur små vi är. Lite snö och ingenting fungerar som det ska.. Det ska egentligen inte så mycket till..

Jag planerar att spendera dagen å här: Te + bok, Te + bok, lite surf, kort promenad, Te + bok osv..

Känns som en sån dag helt enkelt..

Jax och Los tar en dag utan aktivitet med ro..

Kanske blir det lite klick och trix träning senare om vi får lust.

<---- En gäspand Jax.. Han ser nästan farlig ut..



 
En Jax i sin korg


Det går inte att fota Los. Så fort jag tar fram kameran kommen han ålandes längs marken..
Så nyfiken.. Så det blir mest bara en nos..



Grå dag och en Jax tavla

Idag tog jag och grabbarna en sväng och det var inte kallt och det snöade inte men det var ingen sol. Hade det varit det hade det varit helt perfekt. Nu var det bara grått, trist och molnen ser bara ut som om de väntar på att vräka ner en massa mer snö över Norrköping! Det räcker med snö nu faktist..


Stiligaste Jaxen..

 
Man ser inte vem han är släkt med va??

Idag har jag klickat in Los.. Han fattade snabbt som attan.. Användbart på promenaderna när jag försöker få honom att förstå att alla, människor, hundar, cykliser, bilar, barnvagnar, joggare och skidåkare INTE vill hälsa på honom.. Idag höll han på att hoppa på en joggare iadg! Pinsamt, då skäms man. Men det ska nog gå och göra stadshund av den lilla mannen också..

Idag har jag skapat igen.. En Jax tavla denna gången..

Är inte riktigt nöjd men det var länge sedan jag ritade så det är inte så konstigt att det inte riktigt blir bra i början.. Man tappar när man inte hållt på på länge.. Det är bara att ÖVA!!

RSS 2.0