För snäll??



Jag skulle då inte tycka det var trevligt att ha den lilla hängandes i mig hela tiden..
Men Jax vill inte bråka så han står ut! Ängla hund!


nio veckor idag

Lill skrutt eller Lana.. Jag her beslutat att försöka mig på att kalla henne det! Vi får se hur det går.. Ibland slinker det in eller Myran men men.. Jag jobbar på det!


Söt o så oskyldig så..


Men här lyser hennes rätta jag igenom..

I eftermiddag blir det vallhundskurs för hela slanten.. Ska bli roligt att träffa alla igen! Jag hoppas att alla har tränat som galningar under våren och att alla hundar är så lugna och snälla såå..


Skrotsamlaren..


och hans dotter..


Bara bäst helt enkelt!


Sötast i stan


Finaste pappa hunden


Får jag sno din pinne??


Samma lika helt enkelt


Kelpie ett och två i parken..


Natten har varit lugn.. Liten har skött sig exemplariskt, sovit sött och inte en endaste olycka! Gullehund! Jax tycker att hon är så söt så söt.. Så söt att han minsann anser att han ska mata henne.. Det vill säga stöta upp mat till henne.. Har INTE haft någon hane som anser sig ska göra det åt en valp.. Men Jax är ju speciell på fler än ett sett..

Liten, Lana, Myra eller vad hon nu ska heta är en trygg och cool valp.. Finner sig snabbt i alla nya situationer, busar en kort stund sedan somnar hon sött någonstans. Ute är hon nyfiken men håller sig ca en meter ifrån mig och Jax, stannar vi lägger hon sig på mina fötter och spanar på allt som händer runt omkring.

Om jag går ut hemifrån, typ ner i tvätt stugan lägger hon sig på hallmattan och väntar tyst tills jag kommer tillbaka! Detta känns sååå bra med denna lilla hunden! Ska bara hitta på ett passande namn till henne.



Söcker söt! 


Ligger o funderar


Kontaktsökande


Nu är hon äntligen här!

Välkommen hem VanPelt's Lana.. Jax dotter och vår nya familje/flock medlem..


Ungefär lika stor som en sko..


Hon somnade sött i bilen efter cirka 1½ minut, sov hela vägen.. Kom in i lägenheten, gick en varv o kikade, slickade lite på Jax och sedan tog hon tag i den rosa leksaken hon har på bilden. In under sängen och där låg hon o morrade på Jax.. Ut igen efter en stund och drack lite vatten.. Vi gick då ut i parken o hon rastade sig direkt! Nu sover hon sött i en av korgarna.. Jag är redan förälskad!

Om hon ska heta Lana är ännu oklart.. Jag smakar lite på det! Vad tycker ni?
Myran känns annars som ett passande namn!



Ledsen och besviken.. (skyddat inlägg)

Jag har valt att ibland skriva lite mer personliga inlägg än i min vanliga blogg.. Lämmna en kommentar här nedanför eller skicka ett mail till mig på [email protected] för lösenord.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA


Kurs och tävling..

Jag och Beat har varit på Working Kelpie kurs för Joel Svensson.. En toppenbra instruktör med bra övningar och många bra verktyg för mig och Beat att jobba på..  Det var verkligen lärorikt. Vi gick igenom alla tävlingsmoment och för Beat var det focus att hålla attityden genom alla moment! Jag har inte gått vallhundskurs sedan jag gick för Bobby D när Beat var ett år.. Det var betydligt lättare att ta instruktioner när man förstog vad man höll på med. Joel var väldigt pedagogiskt och det var roligt att se alla de andra kelpisarna göra svåra saker, vi behöver allt fler kelpisar på den nivån. 

Lördagen och söndagen spenderades på IK-2 tävling i Opphem, Rimforsa. Förutsättningarna var inte optimala för mig och Beat. Rörliga djur som svarade mycket kraftigt på hund.. På lördagen startade vi nästan sist och jag var ganska nervös. Jag går ut med Beat och skickar vänster, han springer ut avslappnat och jag stannar honom kort mitt i draget, lite vingel på framdrivningen o vi missar grinden med en halvmeter 42 poäng på det hämtet med missad grind, inte så illa.. Framdrivningen är ngt av linjen men vi lyckas pilla in dem genom grinden och crossen går fint, ska styra lite innan grinden då delar flocken på sig.. Ett djur går bakot mot utställningen och resterande går mot utttaget. Jag stoppar honom och skricker "lock-back", han tar det klockrent och hämtar upp det ensamma djuret lugnt o balancerat. De övriga djuren drar i väg o domaren bryter oss men jag var så lycklig. Han kan vara lugn på tävling, han kan tänka, han kan lyssna. Resutaten betyder ingenting när han vill göra rätt! 

Söndagen gick sämre, han var hetare och mer spring och lyssnade mindre. Jag gick av i delningen då jag absolut inte kunde koncentrara mig på fåren utan bara hålla honom på avstånd! Med andra ord. Har har tävlat en gång måste jag träna superintensift i minst tre dagar innan nästa tävling.. Nu vet jag det!


 
Tre border colliesar - Los, Beat o Ben..


Hemma igen..

Nu är jag tillbake efter en härlig semester på Kreta. Varmt, soligt och helt enkelt alldeles underbart!

Jax vart överlycklig när jag kom hem.. Han var så glad att han INTE sov på hela natten.. Mindre kul men men.. Härligt att vara hemma igen.. Här är det fullt upp, kurs i dagarna två för Joel Svensson.. En tävlingskurs som riktar sig för ekipage som vill starta IK-2. Tanken var att jag skulle köra Jax men efter incidenten med pinnen i halsen för 2½ vecka sen har han inte fått gå ett endaste pass och han är inte rikigt bra i halsen än så han får vila. Jag ger mig på Beat i stället, vi ska ju tävla lördag och söndag så det kan bli en bra uppladdning.

Han var ju på Öland med Miche o då var han svår och mycket och bitvis döv. Så vi övar massvis på lugn i alla situationer speciellt när djuren springer. Jag ser verkligen fram emot att få hjälp av Joel, han e grym!

Jax valparna är nu registrerade! Jippie! Känns så bra när man kikar på Jaxens sida på SKK o hitttar alla barnen på hans avkommesida!  


Idag blir det hundträning och förberedelser inför kursen.. Jag ska fota massor!!


Beat med fina attityden! Han kan om han vill den mannen..


Ben "ugglar"


Hur mycket har man inte saknat gröna fina hagar att träna i..
Miche o Rex i en finfin naturhage!


Snart...


En vecka utan Jax, utan vallning... men fördelarna, det vill säga: En vecka med BARA sol, bad och värme väger i detta fallet upp nackdelarna.. Ciao.. Tillbaka på typ sönda måndag någon gång..


RSS 2.0