Lussebullar och lugna puckar..

Vi gör inte mycket i mörkret.. Det är otäckt väder och ruggigt! Vi längar tills mer snö och minusgrader! Så man kan vara ute.. Jag borde ha tränat som en idoit men det har jag inte gjort.. Vi har några jobbiga beslut att fatta här hemma så allt med hundarna har legat lite lågt! Men i kväll ska jag ta mig i kragen och träna.. Fjärr och vittring och inkallning! Det är tveksamt om jag startar tävlingen om en vecka! Vi är INTE klara! Men men vi får se hur känslan är!

Vi har gjort jul här hemma! Pyntat, bytt gardiner och bakat! Härligt! Självklart var jag tvungen att tortera hundarna med diverse julpynt.. Här är bara några exempel! Jag ska verkligen ta en dag då jag ska ta fina jul foton! Men jag kunde bara inte låta bli!


Beat som stjärngosse


Soya & Zorro

Hund som minns och julgodis..

Jax har idag varit mycket skärrad och vill inte vara på nedervåningen och han skrek rakt ut när han fick syn på Zorro! Om han är på nedervåningen går han runt och kikar runt hörn för att vara säker på att Zorro INTE kommer.. Stackarn! Jag är precis som vanligt! Han ligger gärna precis på mig och morrar vis minsta lilla ljud! Suck! Det kämms som om detta tog hårt på lilla Jax, han har aldrig tidigare fått några negativa minnesbilder av något men någon gång ska väll vara den första! Han har ju varit så bra med hundar, inte brytt sig så mycket men jag får nog jobba lite för att han i fortsättningen ska vara så! 

Idag har jag bakat lite jul godis! Smaskigt värre! Riktiga cholkadtryfflar med goda julkryddor i! Här har ni receptet! 


Trasig Maxon Jaxon

 
Lilla Jax har hål i näsan.. Zorro pinscher lyckads få tag i hans nos och drog, jävla hund! Ibland blir man bara såååå trött på att ha en hund med en stubin på typ 2 mm..

Så nu är det hål på nosen, i nosen och han är lite svullen o ganska öm..

Kan ni tänka er den jätte näsan svullen?

Mest av allt är han ganska skärrad så han får ligga inne i sin bur och tycka synd om sig själv.. Men det går nog över.. Jag har spolat ur såren med Reneés hjälp! Tack så mycket!
Nu ska jag hålla koll så han inte blir dålig!

Beat har sympati ont och ligger bredvid Jax och suckar högt varje gång jag går förbi!

Idag har Beat och jag tränat vittring i mörkt rum! De ni gott folk skulle ni testa! Fick tipset av Cima, och det fungerar verkligen bra!

Vi är med å tävlar om ett halsband..

... på Natalies sida om sina trefärgade töser.. Vi tävlar om ett eget designat hundhalsband från Minx Design..

Kika in på sidan får att vara med ni också!



Tävlingen pågår till den 2 december så nu håller vi tummarna..

Uppdaterad design + vinter bilder!

Jag försökte fota lite vinter bilder idag med det gick inte så bra men var sugen på att fixa till designen lite så det vart en mycker kall vallhunds design i stället! 

Lite bilder från dagen.. Det var så mörk o mystiskt i skogen..Trots all snö!


Ett snö landskap



Vinter pojkar



Tyvärr vart det inget MH för Beat i söndags men Jockes Fräck gick.. Himla kul att se en malle eller två förästen vi kikade på en till! Det blir likom så stora reaktioner! Men han skötte sig fint!

Jax är inne i nån sån dära period av något slag.. Working Kelpie någon? Nä då!
Men jobbig(are) är han.. Så nu blir det lite mindre frihet och ingen driekt träning då han bara flamsar.. Nöta vardagslydnad! Jippie!

Träningstävling..

Idag vart jag medsläpad av Sara på en träningstävling på Nacka BK.. Först tänkte jag bara åka med o titta men sedan kunde jag ju inte låta bli att höra om jag kunde vara med och det fick jag så jag var med..

Så det vart en fusk start i trean.. Hur gick det då??
BRA! Roligt var det!

Planen var tänk av 2 dm snö men vi körde på ändå!

Sitt i grupp och platsen.. Ingen fara! Han var trygg och säker! Fina bc pojken!
Fritt följ.. Jag är nöjd med detaljerna, vändningarna, stegförflyttningarna, långsam och språng men inte helheten.. Slarv vid halter och allmänt vild, men BRA attityd.. En glad Beat på planen!
Sitt under mars.. En klockren 10 inget att klaga på där!
Inkallningen.. Vårat värsta moment! Men det gick! Han började med att smyga men då larvade jag till mig och då sprang han, sen la han sig ner på stå men då ställde jag honom, bra tempo andra sträckan, fint läggande och fint tempo in till sidan! Jag ser slutet på denna tunnel! Vi kommer nog att klara detta moment!
Rutan.. I snö, första gången jag kör hela momentet och med kommendering men det gick okej, lade sig dock ner på stå kommandot och var allt lite tveksam att komma in i position på inkallningen men jag är NÖJD för att vara vårat första försök på en riktig klass III ruta!
Hopp apport.. Han hoppar ut, tar upp apporten, HOPPAR tillbaka och spottar ut den vid min sida då det är sååå mycket snö på apporten.. Men han hoppade tillbaka! Det betyder ALLT just nu!
Metallen.. Snöig metall = tuggande Beat! Suck! Hålla fast övningar blir det i veckan!
Vi hoppade över vittring och fjärr! Men nöjda är vi med dagen! Tack Sara för en härlig dag!

Jax var med som hejarklack, han åt snö och viftade på svansen.. Han börjar bli grym på att åka tåg, tunnelbana o buss.. Lägger sig ner så fort vi kommer på och nosar inte på folk som går förbi! Toppen!


Underbar dag, massvis med bilder..

I tisdags åkte vi "hem" till Norrköping för att hämta lite saker och träffa Stefan och Guinness.. Guinness vart först lite spänd som vanligt men efter typ fem sekunder kan han inte hålla sig längre utan blir då sitt vanliga galda jag och bara busar och håller på.. Han och Jax har sååå kul ihop! Dom är så lika.. Lika kelpie-hysteriska..

Onsdagen skulle vi ut till Beteby (Jax uppfödare Miche med familj bor där) och valla.. Vi mötte upp Emilie (hon har en halvsyster till Jax) och sen bar det av! Grabbarna har inte träffat får på en månad så jag var mycket spänd över hur det skulle gå.. Men det hade jag inte behöft vara kan jag lova! Beat var såå cool, lugn och balancerad, tog alla stopp, hade finfin attityd och var bara så behaglig i hagen.. Jax var helt underbar att köra... Hade tänt till ordentligt och var lite för snabb inne i fållan.. Men kunde direkt förstå när jag pressade honom lite att jag vill ha honom lugnare.. Då gick han fint! Han hade denna gången inga problem med att gå i vänstervarv.. Förra gången gick det inte alls! Han stannar finfint, med huvudet i backen och lyssnar bra och är så lättstyrd, betydligt mer öppen i huvudet av vad Beat är.. Däremot har han inte idag världens tryck mot djuren men sen är han bara 6½ månad så det kommer nog..

Miche tränade Cindy, en halvsyster till Jax.. De har samma pappa och den hunden e fin, hade utvecklats sedan sist jag såg henne.. Kul! Emilie körde sin Kellie, också en halvsyster till Jax men de har samma mamma och det gick bra fast Kellie var lite busig!

Beat och jag kunde köra långa hämt med bra djup och vi jobbade även en hel del med hans höger.. Han har haft en tendens att stanna kort och vi jobbade på med det tills det löste sig.. Jag fick hjälpa honom över "den jobbiga punkten" och sedan gick det fint! Så nu SKA han slå över alltid åt höger för att lösa honom i huvudet när han kommer upp bakom djuren.. Framdrivlingarna var också fina.. Däremot kan man helt klart se skillnad i konditionen.. Han hade inte samma flås som tidigare.. Det blir svårt att få det på samma sett när man bor här i Huddinge.. Men ska ta mig i kragen och cykla honom så att han inte förslappas.. Om det nu bara inte var såå halt överallt!

Fotade gjorde jag massor så nu sitter jag o plillar med flera nya album.. Försökte mig på lite släktbilder både på Beat o Ben (pappa) och Jax och Piff (mamma), och Jax o Kellie (halvsyster) men det var inte det lättaste vill jag lova.. Men några vart bra! Vallbilder blev det ju också såklart! Här kommer bara ett fåtal!


Beat gör det han gillar mest.. Trycker djur där det är trångt och mysigt!


Husbys Cindy
E: GK VALLH PR Telfords Swag 
U: GK VALLH PR  Örjagarden's Candy


Vallhunden själv!


Grabbarna hjälps åt..


Håller djur tillsammans..


Beat tillsammans med pappa Ben


Jax med sin mamma Piff

FLER BIDER KOMMER ATT FINNAS I FOTOGALLERIET!

Det finns bara en hund som kan lyckas...


.... att fasta med benet i buren då han skulle gå in.. Gissa vem??

Jax såklart!

Fråga mig inte hur han gjorde, eller hur han lyckades.. Det finns ingenting som sticker ut på buren eller någonting.. Halt blev han i varjefall ordentligt på höger bak.. Jag har känns o klämt men det verkar vara okej!

Vi som skulle träna i morgon! VILA VILA VILA o hålla tummarna för att det inte var någonting allvarligt!

Bilden: Jax 8 veckor första dagen hemma..

Träningslördag med film..

Idag har hundarna haft det tufft! Vi har kört flera pass och de jobbar på finfint! Beat har varkligen fått mycker träning i just stå i fjärrdirregeringen för att han ska gilla att stå.. Han gillar ju att ligga, vallhund som han är så nu är tanken att han ska tycka att det är kul att så och att ställa sig men också att stå stilla! Det går farmåt! Vi kämpar på!

Jag har jag satt kommandon på lite trix som han har lärt sig.. Så nu kan han minsann "vinka" och "foten" (vacker tass), men även "döööd" och sen har vi övar mycket på sitt o ligg.. Att han ska kunna orden och inte gissa.. Det går framåt! Han är såå otroligt rolig att träna! Vi har även börjat nosa lite på stå! Svårt sa Jax.. Men i morgon kan han det!

Idag har jag pillat ihop en liten film om Beat o vallning.. Larvigt men jag tycker att det var lite kul!

Här har vi Beats vallfilm! Nu när vi inte tränar vallning får vi ju titta på film o minnas hur underbart roligt det är!


En lugn fredag..

Idag har det mest regnat hela dagen så vi har mest tränat inomhus men jag trotsade vädergudarna i morse och var ute o tränade en kort sväng.. Beat fick köra fritt följ för att hitta tillbaka till våran braiga känsla.. Jag var ute o letade efter en bra backe att träna inkallning i efter att ha fått en supertips från Cima, det tror jag kan bli toppen... Men jag hittade ingen bra backe så den träningen fick vänta däremot körde jag lite fjärr och sitt under gång och det gick fint! Det går framåt men tävlingen närmar sig med stormsteg.. Vi får se hur det går..

Jax fick köra lite ligg kvar och några små uppletanden.. Han har aldrig kört något sånt förut men han fattade fint och letade på med bra intensitet.. Duktiga galna blå hund!

Inomhus har vi idag tränat ligg död, vacker tass, vinka och ta av strumpa.. All detta sitter nu som en smäck, trots att jag började med allt idag.. Nu ska jag bara sätta lite kommandon på det hela! Snart kommer det nu en ny trixfilm tror jag..

Beat har jag mest kört fjärr men även lite vacker tass.. Han är ingen "tassig" hund till skillnad från Jax så jag fick ta ett litet target lock o lägga i min hand för att få honom att fatta grejen men nu så kan han minsann också.. Han är bättre med vänster än med höger men vi tränar på!

Det är häftigt att träna två så otroligt olika hundar.. Beat tänker mycket men blir ofta paralyserad om han inte förstår samt osäker om man gör om saker flera gånger.. När han däremot har lärt sig något brukar det sitta!

Jax tänker sällan utan gör bara så där handlar det att vara snabb med belöning.. Han blir mer o mer aktiv desto längre man håller på och kan göra om samma sak 1000 gånger utan att tröttna.. Däremot ska han hela tiden hitta på nya tokigheter så man får verkligen vara nog med belöningarna.. Men rolig är han att träna..

Vi har precis kollat på idol.. Jag är inget fan av sånna dära program men jag måste säga att jag verkligen gillar det! 

När jag kollar på TV roar sig Jax med sin nya bästa vän.. Moroten.. Se bilder nedan.. 


Tack bror för bästa hundleksaken på länge.. I varje fall om man frågar Jax..


Man kan även vila på den.. Bra till mycket den där moroten.. 

Ny hemsida till Amanda & Jocke

Nu är designen till Amandas och Jockes hemsida klar.. Ni hittar sidan här..

Bilder o träning..

Igår tränade Jag, Amanda och Sara nere på "vår" grusplan.. Den e toppen bra, mycket störningar o finfint underlag.. Det gillar vi! Vi tränade en och en och hjälptes åt o tittade o hade oss.. Nyttigt! Jag jobbade vidare med inkallningen och fick tipset om att verkligen träna kommandona ligg och stå i alla situationer och gradvis öka aktiviteten så att han verkligen lär sig att man kan springa och ligga och stanna samtidigt samt att lägga till ett "nu blev det fel" ord.. Nähä blev det tillslut! Så att han måste tänka och att jag inte bara gör om utan om det blir fel om han till exempel sätter sig ner när han skulle stanna så ska jag säga nähä, och köra om eller ta en time out och bara lägga honom ner så att det likom blir någon konsekevens när han gör fel.. Det jobbar vi på!

Amanda hade även med sig sin filmkamera så då filmade vi varsitt fritt följ.. Ingen var nöjd o alla hundarna gick inte som dom brukade.. Nyttigt! Vi har ju glidigt lite på ett bananskal med just fria följet för Beat gör det såå bra men nu så kändes han inte alls med på samma sett och han var både längre i från mig och längre fram.. Men jag blir ju stel och konstig när man filmar så det är bra! Det är ju lite så man blir på tävling! Filmerna kommer upp någongång, vi ska bara klura ut hur man gör för att få in filmerna i datorn först..

Roligt att träna! Det får vi göra om flickor..

Fotade lite gjorde vi också!


Här har vi fem grabbar som har fastnat på bild..
Jax kände för att vara lite anourlunda så han låg ner!


Fler bilder från dagen hittar ni HÄR, fotosidan är såklart uppdaterad med dagens bilder..

Nu är den här.. Jax trixfilm 1


Jax trixfilm I from GuinnBeat on Vimeo.

Tittat på tävling o vänner..

I söndags var jag o Amanda o Beat och hennes lilla nya stjärnskott Kross på Kista BK och kikade på lydnadstävlingar.. Där träffade vi Anna med Juni, Sara med Nogger och Sigrid med Aika.. Kul att träffa alla.. Både kända och okända.. Tyvärr gick det inte strålande för någon men jag tyckte att de kämades på bra på den oerhört våta och leriga planen.. Roligast var nog att träffa Juni som har blivit en stor tjej.. Det tog ett tag för henne att känns igen mig men sen så var hon så glad så glad.. Det var lite synd att jag inte hade Guinness med mig, det skulle vara så himlans häftigt att se om de kom ihåg varandra..
 

Finaste kelpievännerna Juni & Guinness

På tal om vänner så har vi bordercollie ligan Beat o Kross.. Dom är ju bara för söta tillsammans.. Kross är 13 veckor, tuff, framåt, orädd, och riktigt häftig.. Jag vill bara se honom på djur! Beat är som en snäll snäll lekfarbror..Kross får bita, hoppa o ligga på honom och Beat tycker bara det är mysigt!


Lite trångt men ganska mysigt, Beat & Kross delar bur


Torpvallarens Kross 12 veckor, snott bilden av Amanda
E: Moss ISDS238097
U: Alaska V1105/2004

Efter tävlingen åkte vi o tränade lite med Jocke.. Där hade dom lite kurs som v var med på Jax var GALEN.. Kampade som en tok o levde om.. Sen körde jag Beat.. Amanda kikade på! Nyttigt! Fick många bra tips.. Vet bara inte hur jag ska göra med inkallningen.. Det fungerar inte! BLÄ! Efter träningen var vi kalla och trötta efter en heldag ute så då blev det pizza.. MUMS!

Anmält till tävling, framgång och bilder..

Nu är det klart! Jag har anmält Beat till trean i Åkersberga den 7e december.. Alltså samma helg som stora stockholm.. Det blir super bra då ställer jag Filo pinscher (Zorros barnbarn) på lördagen o tävar på söndagen.. TOPPEN!

Äntligen har jag likom lyckats att få Beat att äta.. Först fick han ingenting i en dag sedan började jag så smått med lamm och ris och då menar jag likom kokt riktigt lamm o riktigt ris.. Sedan blandade jag i uppblött torrforder och ökade med mer o mer mat i per dag.. Nu idag satte han i sig en hel skål full med bara uppblött foder.. Han likom kastade i sig maten.. Det har han ALDRIG gjort! Jag håller tummarna för att det håller i sig! 

Jax om han får välja skulle han dricka litervis med vatten.. Han ÄLSKAR vatten.. Hur gott kan det vara??

Bilder på Guinn.. Jag kan bara inte låta bli.. Stefan tar så fina bilder..

  

Malle besök och veterinärbesök..


Dagen började med ett träningspass med Amanda i det underbara höstvädret.. Kallt och strålande sol! Härligt! Hundarna skötte sig fint, Beat utvecklas och jag gillar det jag ser.. Han är mer framåt, tuffare och betydligt uthålligare.. Idag körde vi rutan, fjärr, vittring och lite fot så klart! Jax fick vila idag, han har hostat lite mystiskt så vi får se vad det blir av det! Ingen av de andra hundarna hostar så han kanske bara är lite förkyld!

Efter träningen gick vi hem till mig och sedan stack Amanda till jobbet.. Kvar blev Fräck som jag skulle ha över dagen då de fixar med bredband i deras lägenhet!

Fräck är en charmig malle som gillar uppmärksamhet och han tycker nog att jag var såå tråkig som bara satt vid datorn så han somnade på min fot..

På bilden här intill försöker han kela lite med sin långa tunga..



Beat, Fräck & Jax.. Hur många hundar kan man ha i ett kök??

Vid sex idag hade jag om mamma bokat en tid till Soya på Animalen, en smådjursklinik i Södertälje hos en mycket duktig veterinär vid namn Karin Augustsson.. Soya har varit stel i sin front, ovillig att gå och ömmat när man tagit på henne så vi ville ha en ordentlig genomgång av henne.. Hon står på bordet och viftar på svansen o slickar vererinären i ansiktet och hon utbrister.. Åh en trevlig dvärgpinscher, gud va roligt! Alltid kul att höra..

Sedan börjar hon kolla igenom henne, ögon, öron och sedan lyssnar hon på hjärtat.. Vet ni att hon har ett kraftigt blåsljud på hjärtat? Jag och mamma kollar på varanda och utbrister VA!! Vi pratar lite om det och hon går vidare med sin undersökning.. Vi får gå och sedan gå i trappor och sedan kläms och känns det en hel del.. Soya visar tydligt vart det gör ont och man ser tydligt att hon har ont i höger fram och vänster bak och även på flera ställen längs ryggen.. Veterinären vill ta några plåtar men vill först att vi ska kolla upp hennes hjärtfel så vi får en remiss till Bagarmossen, där hon ska göra ett ultraljud på hjärtat och kollas på av en hjärtspecialist.. Hon ville ju såklart inte ge henne lugnande därför ska vi höra av oss efter hjärtundersökningen och beroende på hur det såg ut om hon kan sövas så ska vi tillbaka och röntga armbågar, höfter och delar av kotpelaren..

Suck.. Lilla dvärga! Känndes tugnt! Men det är lite lurigt med hjärtfel och småhundar.. De kan leva hur bra som helst och de kan få det jobbigt! Nu ska hon få Metacam fram för allt för sina muskler och så ska jag ringa bagarmossen så snart som möjligt i morgon!

Hittade en text om hjärtfel på äldre hundar hos Veterinärhuset i Värnamo:
"Många äldre hundar drabbas av den typ av hjärtfel där en eller flera hjärtklaffar skrumpnar och blir otäta. Hjärtats pumpfunktion blir då sämre och de får ofta andningsproblem och hosta på grund av att vätska ansamlas i lungorna.
Med hjälp av vätskedrivande behandling och hjärtmedicin kan man ofta förlänga livet avsevärt och även höja livskvaliteten på hunden medan den lever.
Alla hundar med blåsljud har dock inte problem av sitt hjärta."

Vi hoppas ju såklart att Soya är en hund som INTE får några besvär!! Måste bara bjuda på några Soya bilder!

 

Saknaden av en brun näsa..


Finaste brunaste näsan i hela världen..


Höst Guinness


Finaste björnen


Jättekatten o storebror

Guinness hade en förmåga att bara vara, att finnas till utan att vara till besvär men ändå tog han plats och tid! När jag gör något då det passar att ha en hund som bara är med så saknar jag Guinness nått enormt! Det var verkligen det han var bäst på att vara med, att bara verkligen vara en del av en familj. Beat är en vallhund, Jax är valp och Guinness var bara HUNDEN! Jag kan inte förklara men nu mer än någonsin märker man skillnaden på att ha en hund och ha hundar som man tränar..

Spår..

Igår var jag o Johanna duktiga duktiga som la spår åt hundarna.. Vi tog oss en promenad till några fårhagar (tomma) där vi tänkte lägga några ängsspår.. Jag la två korta till Jax, Johanna la ett längre till Hozz.. Medans spåren la till sig så körde jag lite vittringsträning med Beat gick till början inte alls bra då Beat tyckte det var såå coolt att smaka sig igenom alla pinnarna men efter lite ändringar fick vi till det.. Vi får se hur nästa träningspass går! 

Jax fick börja gå ett spår o han gick som en klocka! Lugn, noggran och med låg fin nos, han höll sig i spårkärnan i stort sett hela tiden, en liten krok men han tog upp spåret finfint och blev glad över att hitta en leksak i slutet.. Så skönt kändes detta för förra gången jag la spår till honom lyckades vi skrämma upp en hare typ 5 meter framför oss.. Detta resulterade att Jax mest smög omkring med ragg o doftade efter harar.. Men denna gången gick det ju fint så han hade ju bevisligen INTE kopplat spår med hare och det känndes ju toppen! 

Hozz klarade av sitt spår men med en del krångel så det blir nog till att ändra lite taktik med den unga mannen till nästa gång.. Längre liggtid och annorlunda trerräng för att han ska koncentrera sig mer och bättre..

Eftersom det gick så bra för Jax ville jag inte låta honom gå ett till spår utan Beat fick ta det! O va jag skrattade.. Han blir sååå konstig när han spårar.. Han har kanske gått ett personspår och ett med blod men han är lika dan varje gång.. Han koncentrerar sig så att allt han gör går i slow motion.. Han går sakta sakta och nosar länge i varje fotspår och liksom smyger sig framåt i spåret! I slutet smög han förbi bollen tills jag sa att det var okej o då kunde han ta den och äntligen slappna av.. Nej spår är nog inte Beats grej han skulle aldrig klara av tiderna så som han ålar fram o funderar!

Reserver..

..blev vi på MHt i November.. Men Jocke kom med med Fräck så vi åker med och tittar i varje fall.. Så håller vi tummarna för att det är någon som måste hoppar av för vi är nämlingen första reserv..

Skulle vara såå roligt att se Beat i skogen med alla mystiska ljud o spöken och grejer.. Vi åker ju ut till Botkyrka o tränar varje onsdag då det är skotträning och jag kan konstatera att varesig Jax eller Beat har några problem.. De kollar till vid första skottet men sen bryr de sig inte!! NU HÅLLER JAG TUMMARNA! 

RSS 2.0