Spännade bad..

Igår packade jag och Lina in oss i hennes bil, hämtade upp Nessan och tog oss ut till Ekön, ute på Vikbolandet för att ta en liten promenad och låta hundarna bada från klipporna.  Jag visste att det skulle gå några lamm i hagen så vi gick längs vattnet med hundarna för att kolla av så de inte var där. Vi såg inga lamm och lät hundarna kasta sig i från klipporna. När jag kommer runt och ser hundarna i vattnet hinner jag tänka: "vad är det där för vit hund??" Sen ser jag vad det är..

Ett lamm såklart! Jaxen simmar på utsidan av lammet och Beat simmar bakom/på det och trycker det utåt. Kallar in Beat snabbt som attan, och fågar in alla de andra. Jaxen simmar fortfarande med avstånd från lammet och lammet är nu på väg innåt så jag kallar in Jax också.. Lammet tar sig upp på en klippa i vattnet med står sedan där. Jag skickar ut Jax på ett vänster, han får simma för att ta sig på utsidan av lammet!


Jax spärrar vägen ut i vattnet (urusel mobilbild men jag kunde helt enkelt inte låta bli)

 Jag lyckades sedan ta mig ut till lammet utan att bli allt för blöt och kunde bära det i land. En lyckad räddningsaktion. Antagligen stog lammet precis runt kröken på klipporna där jag inte kunde se och hoppade i vattnet när fem hundar kom farandes. Det var typ ca 2m av stranden vi inte kollade av och självklart var det där lammet befan sig. Men men.. Slutet gott allting gott.

Hundarna badade som tokar efteråt och det bästa av allt. Nessan simmade frivilligt säkert 20 gånger. Lik sin far i allt minsann. Tack Lina för ännu en härlig kväll!

Kommentarer
Postat av: Sabine

Spännande promenad !

2010-08-26 @ 18:42:37
URL: http://sabineheiden.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0